Kadıköy'de HDP'liler ile polis arasında gerginlik

Diyarbakır’da başlayan ve İstanbul'da devam eden "Vicdan ve Adalet Nöbeti" Van'a devredildi.

Haberler 07.08.2017 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kadköy Yourtçu Parkndan skele meydana yürüyen HDPli gruba katlmak isteyenlere polis kauçuk gaz mermisi ile müdahale etti.

Diyarbakrda balayan ve stanbulda devam eden Vicdan ve Adalet Nöbeti saat 18:00de Kadköy skele Meydannda, HDP E Genel Bakan Serpil Kemalbayn yapt açklamann ardndan Vana devredildi.

HDP E Genel Bakan Serpil Kemalbay, HDPli milletvekilleri ve Yourtçu Parkndaki grup, parktan Kadköy skele Meydana yürüdü.

GERGNLK YAANDI

Yürüyü srasnda polis geni güvenlik önlemi ald. Yaklak 50 kiilik HDPli gruba çevreden katlmak isteyenler ile polisler arasnda gerginlik yaand. Polis, çevredekilere kauçuk gaz mermisi ile müdahale etti. skele meydana gelen grup adna HDP E Genel Bakan Serpil Kemalbay açklama yapt. Yourtçu parknda gerçekletirdikleri Vicdan ve Adalet Nöbeti eylemini Diyarbakrda balattklarn söyleyen Kemalbey, Yaklak 13 gündür büyük bir abluka, kuatma altnda, polis basks ve zoru altnda vicdan ve adalet için nöbet tuttuk. Bugün buraya gelirken büyün yollar tutulmu, bizimle bulumak isteyen halkmz biber gaz sklarak engellenmitir. dedi. Grup, açklamann ardndan dald.

Ana Sayfaya Git