Kadim Kent İslami Şuuru Hessetirdi!

İçişleri Eski Bakanı Aksu, kadim, medeniyet ve kültür birikimini taşıyan aziz ve mukaddes şehrin yanlış anıldığını belirtirken, Valisi Güzeloğlu, Diyarbakır’ın 639 yılından buyana herkese İmanı ve İslami şuuru hissettiren bir şehir olduğunu söyledi.

Haberler 05.03.2018 - 10:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesinin kongre merkezi sinema salonunda, Büyük Diyarbakr Belgeselinin galas yapld. Galaya çileri eski Bakan Abdulkadir Aksu, Cumhurbakan Badanman Yalçn Topçu, Vali Hasan Basri Güzelolu, Jandarma Bölge Komutan Tümgeneral Halis Zafer Koç, l Jandarma Komutan Tugeneral Ali Demir, Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre, Büyükehir Belediyesi Bakanvekili Cumali Atilla, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, Kayapnar Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Ozan Balc, protokol üyeleri ve çok sayda davetli katld. Sayg duruunda bulunulmas ve stiklal Marnn okumasnn ardndan balayan programda konuan Cumhurbakan Badanman Topçu ise galadaki konumasnda Zeytin Dal Harekat ile ilgili açklamalarda bulundu.

ZEYTN DALI OPERASYONUNA DEND

TSKnn komu ve karde insanlarn yaad corafyaya kar bar harekat yürüttüünü dile getiren Topçu, unlar söyledi: Allah, onlara yardm etsin. ehitlerimizin efaatine her birimizi dahil etsin. Bizi; Msr, Libya, Suriye ve Irak yapamayacaklar. Anamn dedii gibi onlara nasl çanakkaleyi, Sakaryay geçirmedikse Kürtüyle Türkmeniyle ba açk ve kapalsyla 15 Temmuzu onlara geçilmez yaptysak Allahn izniyle snrlarmz da onlara geçilmez yapacaz. Bizim milletimiz, Türk, Türkmen, Arap, Arnavut ve Bonak olmak üzere kim kendini ne ekilde ifade ediyorsa ba dik karn tok ekilde kendini ifade edecektir. Biz hepimiz, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin eit ve erefli vatandalaryz. Bizim birbirimizden bir farkmz yok. Bizim bunlara dedelerimiz, Malazgirti ve Selahaddinin arkasnda Kudüsü dar ettiyse bugün de Rizeli Recep Tayyip Erdoann etrafnda Kürtüyle Türkmeniyle, Alevisiyle, Sünnisiyle bir olup bunlara bu dünyay dar edeceiz. Bize kefen biçenin ölümü, inallah korkunç olacaktr. Diyarbakr en az Yozgat kadar Türk, Yozgat kadar güvenli, Paris kadar medeni ve güvenlidir. Paris yokken de Diyarbakr vard. Bunu da herkes bilmelidir.

DYARBAKIRA KARI YANLI ALGI VAR

Eski çileri Bakan Abdulkadir Aksu da Diyarbakrn son zamanlarda farkl bir ekilde anldn ve olumsuz algnn yklmas gerektiinin altn çizdi. Aksu, Son zamanlarda bu kadim ehir, bu medeniyet ve kültür birikimini tayan aziz ehir, bu mukaddes ehir hep yanl anlmaya baland. Diyarbakr denince akla terör gelmeye balamt, böyle alglatld. te bunu krmamz lazmd. Bu mübarek ehrin gerçek yüzünün gösterilmesi lazmd. Tantlmas lazmd. Önce bizim tanmamz, bilmemiz lazmd. Biz burada bu topraklarda yaayan Diyarbekirliler olarak Eilde iki peygamber mezar olduunu çoumuz bilmezdik. Bir Hz. Süleyman Cami var onu bilirdik. Eilde Cami Nebi Tepesi var onu bilirdik. te bunlar önce biz sonra bütün Türkiye ve bütün dünyaya tantmamz lazmd. Onun için Diyarbekir Tantm ve Kalknma Dernei Bakan Abdulkadir kardeime her frsatta böyle bir ey yapmamz gerekliliini vurguladm. Onlar da böyle güzel bir belgeselin hazrlanmasna ön ayak oldular. Ben kendilerini tebrik ediyorum, kutluyorum diye konutu.

MANI VE SLAM UURU HSSETRD

Vali Hasan Basri Güzelolu ise Diyarbakr doru aktarmann herkesin görevi olduunu söyledi. Vali Güzelolu, Baz ehirler öretir, baz ehirler yaarken insana geçmiten bugüne tad zenginlikleri hissettirir. O ehirler yaayan herkese bir deer verir. O deeri idrak edene gelecek tasavvufu için güç verir. Diyarbakr tarihin her döneminde böylesi bir büyüklüün, zenginliin ve derinliin ad olmutur. Medeniyetlerin yerletii, ilimin, irfann ve kültürün bir nevi yeerdii bunu tayan çok önemli bilim, ilim ve irfan insanlarnn yetitii, 639dan bu yana da fethi mümin ile slam tayan, yaayan, slam ile buluan ve o tarihten bugüne imann bir ehri olarak herkese imani ve slami uuru hissettiren bir ehir olmutur. Diyarbakr bu derece ve bu manayla baktnz zaman bizim kültürümüzün, dinimizin ve tüm insanln bilmesi gereken çok önemli bir merkez ve zenginliktir. Bizler Diyarbakrda yaayan, Diyarbakrn havasn soluyan, ona hizmet eden, Diyarbakrl olmaktan büyük bir haz duyan herkes ve hepimiz olarak bir büyük manevi mesuliyeti de bu anlamda tamaktayz. Diyarbakr doru aktarmak, Diyarbakrn gerçeini herkese tamak ve sahip olduumuz güzellikleri paylaarak çoaltmak. nanyorum ki bugünkü çalma da buna katk salayacak, bu büyük kente, bu kadim kente ne yaplrsa azdr ama üphesiz ki yapmamz gerekenlerde fazladr dedi.

Yaplan konumalarn ardndan Cumhurbakan Badanman Yalçn Topçu tarafndan kurum müdürlerine plaket verilerek, Büyük Diyarbakr Belgeseli gala gösterimi yapld.

BÜYÜK ALKI ALDILAR

Badanman Topçu, konuma yapt srada izleyiciler arasnda yer alp yanna gelen Saliha Gündüzün 72 devlet bir olsa, ayaa kalksa bizi asla bölemeyeceksiniz, asla ykamayacaksnz. Ninelerimiz, dedelerimiz, genç kzlarmz çanakkalede silahlar, mermileri kundaklara sardlar, askerlere götürdüler. Al bayrak ehitlerimizin kandr kimse o bayra indiremez. sözleri katlmclardan büyük alk ald.

Ana Sayfaya Git