Kadın cinayetleri artık son bulsun!

Diyarbakır’da faaliyet yürüten Dicle Amed Kadın Platformu (DAKP), 2020 yılı içerisinde katledilen kadınlara ilişkin açıklama yaptı. Merkez Yenişehir ilçesindeki bir park içerisinde yapılan açıklamaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır milletvekilleri Remziye Tosun ve Semra Güzel de katıldı.

Haberler 01.01.2021 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda faaliyet yürüten Dicle Amed Kadn Platformu (DAKP), 2020 yl içerisinde katledilen kadnlara ilikin açklama yapt. Merkez Yeniehir ilçesindeki bir park içerisinde yaplan açklamaya Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakr milletvekilleri Remziye Tosun ve Semra Güzel de katld.

Üzerinden Kadn krm erkek iktidarn sonucudur yazl pankart tayan Platform üyeleri, kadn cinayetlerine yönelik tepkilerini attklar Erkek vuruyor, devlet koruyor, Erkek deil, gerçek adalet, Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz ve Jin, jiyan, azad sloganlar ile gösterdi.

382 KADIN KATLEDLD

Platform adna açklama yapan Eitim Sen Diyarbakr 1 Nolu ube Ebakan Emine Akahin, 2020 yl içerisinde 382 kadnn katledildiini, bundan kaynakl kadnlarn her gün eksildiini dile getirdi. ktidarlarn kadnlara yönelik politikalar üzerinde duran Akahin, ilenen kadn cinayetlerinin bu politikalardan bamsz olmadn vurgulad.

GERçEK YARGI LE HESAP SORACAIZ

Yürütülen politikalar ile kadnlarn kölelie mahkum edildiini söyleyen Akahin, kadnlar katleden erkeklerin yargçlar tarafndan cezaszlk politikas ile ödüllendirildiine vurgu yapt. Akahin, iddete kar duran, tacizleri ifa eden ve bakaldran kadnlarn da yine iktidarn zor aygtlaryla susturulmaya çalldn kaydetti. Kimsenin kadnlarn yaamlarna müdahale edemeyeceinin altn çizen Akahin, kadn özgürlükçü bir sistemin kuruluncaya kadar mücadele edeceklerini ifade etti.

Akahin, sözlerini platform olarak katledilen kadnlarn hesabn erkek yarg ile deil, gerçek yarg ile soracaklarn belirterek noktalamasnn ardndan açklama, alk ve zlgtlar eliinde son buldu.

Ana Sayfaya Git