Kadın cinayetleri artıyor!

Ekim ayında erkekler tarafından 40 kadın öldürüldü, 32 çocuk istismara uğradı. 2017 yılının Ekim ayına kadar geçen süre zarfında toplam 339 kadın öldürüldü.

Haberler 06.11.2017 - 08:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kadn Cinayetlerini Durduracaz Platformu tarafndan hazrlanan 2017 Ekim Raporunda, ekim aynda erkekler tarafndan 40 kadnn öldürüldüü, 32 çocuun istismara urad bilgidi yer ald. Geçen yla oranla rakamlarda ciddi artlarn görüldüü rapora göre, 2016 da toplam 328 kadn öldürülürken, 2017 ylnn ekim ayna kadar geçen süre zarfnda toplam 339 kadn öldürüldü.

Kadn Cinayetlerini Durduracaz Platformunun sitesinde yer alan haber öyle:

Ekim aynda 40 kadn öldürüldü.

Kadn cinayetlerinde geçtiimiz yla oranla ciddi at var. 2016 ylnda toplam 328 kadn öldürülmüken, 2017 ylnn daha Ekim ayna kadar toplam 339 kadn cinayeti oldu. imdi 2017 ylnda bir ay çerisinde kadn cinayetlerinde en yüksek rakam görüyoruz.

Kadn cinayetinin en çok yaand iller: stanbulda 8; Antalyada 4; Aydn, Adana, Gaziantep, Tekirda, Manisa ve Yozgatta 2 kadn öldürüldü. Kadnlarn 28i kendi evlerinde, 2si arabada ve 1i snma evine bal servise öldürülürken; dierleri sokakta, arazide, tarlada, sulama kanalna veya denize atlarak öldürüldü. Ekim aynda öldürülen kadnlardan biri Alman uyruklu, 3ü Suriyeliydi.

32 çocuk istismara urad

Ekim ayndan istismar urayan çocuklar en çok okullarnda, okul çknda, parklarda istismara uruyorlar. Tekirdada Ogün Ö., farkl zamanlarda gittii parklarda, çocuklar çikolata ve ekerle kandrp cinsel istismarda bulunduu çevredekilerin fark etmesiyle aça çkartld. hbar üzerine gözaltna alnan Ogün Önün 12 çocua istismarda bulunduu aça çkt. Samsunda lkokulun kantininde çalt 65 yandaki A.A.nn 8 yalarndaki 2 kz çocuuna kantinde bedava sakz ve eker vererek kandrp tacizde bulunduu örenildi. A.A. ;çkarld nöbetçi mahkemedeçocuun cinsel istismarsuçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Türkiye Psikiyatri Derneinin yapt aratrmaya göre; Türkiyede istismarna uram çocuk oran yüzde 33, son 10 ylda sadece cinsel istismara urayan çocuk says 250 bin civarndadr. Yine bu aratrmaya göre çocuk istismarnda dünya üçüncüsüyüz.

25 kadna cinsel iddet uyguland

11 kadn en yaknlar tarafndan ( eski nianls, sevgilisi, ei, akraba, öretmeni, komusu) , 14 kadn tanmad erkekler tarafndan cinsel iddete maruz kald. 10 kadn tecavüze urad, 15 kadn taciz edildi. Bu ay cinsel iddet uygulanan kadnlarn 3ü engelliydi, 2 kadn yabanc uyrukluydu. stanbulda örenci Elmira yol tarifi sorduu kii tarafndan tecavüze urarken, Bodrumda Ukraynal Y.B. günelenirken iki kii tarafndan taciz edildi. Afyonda, zihinsel engelli 17 yandaki K.C.ye tecavüz ettii iddia edilen 6 kii tutukland.

Tecavüze direnen kadnlar ikencelere maruz kalabiliyor, öldürülebiliyorlar. Samsunda R.P.; Azerbeycan uyruklu Arzu smayilovaya cinsel saldrda bulunmak isteyince smayilova buna ka koydu ve saldrgan tecavüz edemeyeceini anlaynca yüzüne kezzap döktü. Aydnda Eylem Kank tecavüze direndii için öldürüldü.

Kayplar bulmak için öldürülmesi gerekmiyor

Ankarada 14 yanda Yükseköretim Snavna Giri Formu almak için evden çkan Melike 7 yldr kayp. Bu süre zarfnda 17 mezar açlrken; 14 yandayken kaçrp, 20 gün bir evde alkoyduu tespit edilen ve cezaevine konulan sanklar M.A., O.M. ve C.Y., ksa sürede tahliye edilerek tutuksuz yarglanyorlar.

Kocaelide 2016 ylndan bu yana kayp olan E.A.nn cesedi Marmara Denizinde bulundu. Olayn kadn cinayeti olduu anlalmasyla polis, 1 kiiyi gözaltna ald.

Kadn cinayetlerinde ya aral düüyor

Ekim aynda öldürülen kadnlarn %20sini 19-24 ya aralndaki kadnlar oluturuyor. Geçtiimiz Eylül ayna göre bu oran %10 art göstermi durumda. Lisede okuyan 17 yandaki Helin Palandöken iliki teklifini reddettii için okuldan çkt srada Pendik tren istasyonunda tüfekle öldürüldü.Ekim aynda öldürülen kadnlarn %20sini 19-24 ya aralndaki kadnlar oluturuyor. Geçtiimiz Eylül ayna göre bu oran %10 art göstermi durumda. Lisede okuyan 17 yandaki Helin Palandöken iliki teklifini reddettii için okuldan çkt srada Pendik tren istasyonunda tüfekle öldürüldü.

Ana Sayfaya Git