Kadın terörist mektubunda örgütün içler acısı durumunu anlattı

Diyarbakır'da bir sığınakta bulunan ve kadın teröristin yazdığı mektup, örgütün bitme noktasına geldiğini ortaya koydu. Kadın teröristin mektubunda şu ifadelere yer verdi: "Ölenlerin yeri doldurulamıyor. Hasta ve yaralılar kimsenin umurunda değil. Asker her tarafta. Ekmek için ateş bile yakamıyoruz"

Haberler 15.12.2020 - 00:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Dicle lçesi Görese Danda bir snakta bulunan ve kadn teröristin yazd mektup, örgütün bitme noktasna geldii, ölen teröristlerin yerine adam bulamadn ortaya koydu. Viyan kod adl ehriban Yönten adl teröristin örgüte yazd anlalan mektupta terör örgütünün hasta ve yaral teröristlere kar olan gaddarl ve duyarszl anlatld. Dicle kod adl kadn teröristin hafza kayb yaad ve bu nedenle terk edildii maarada öldüü ortaya çkarken, mektubu yazan ehriban Yöntenin de bir yl sonra ayn yerde düzenlenen operasyonda öldürüldüü ortaya çkt. Diyarbakr Basavclnn bir soruturma dosyasnda yer alan teröristin mektubunda u ifadeler yer ald.

EYLEM YAPAMIYORUZ

Diclenin salk durumu hiç iyi deil. Her iki kula duymuyor, yürüyemiyor, biraz kendini zorlad m hemen düüyor. Kimsenin umurunda deil. Bölgedeki say azlndan dolay eylemsellik boyutunda da sorunlar oluyor. Son dönemde kadn grubu olarak eylemlere baz ön yerlere gidemiyoruz. Asker her taraf tutmu. Ekmek piirmek için ate bile yakamyoruz.

BTT DERKEN BR BAKIYORUZ...

Diclenin ölüme terk edilmesi beni çok üzüyor. Onu bir ekilde tedavi imknlarnn olduu bir alana göndermemiz gerekiyor. Hava operasyonlar kesilince rahatladk derken ertesi gün sabah bakyoruz asker tepeleri tutmu kara operasyonu balyor. Bu psikolojik ortamda hasta ve yaral arkadalarla ilgilenmemiz bir o kadar zor oluyor.

ÖLÜME GÖNDERLD

TERÖRST ehriban Yöntenin bu mektubunun terör örgütü tarafndan dikkate alnmad gibi iki ay sonra alanda yetersiz ve zayf kald, arkadalarna ayak ba olduu için özeletiri vermesi istendii belirlendi. Örgütün savunma istedii terörist Yönten, daha sonra örgüt tarafndan bilinçli olarak ölüme gönderildi. Yöntem bu mektubu yazdktan bir yl sonra geçen yl Nisan aynda Sabriye Reçber adl baka bir kadn teröristle birlikte çkan çatmada güvenlik güçlerince ölü ele geçirildi.

Ana Sayfaya Git