Kadınlar kocasız çocuklar babasız

Türkiye'de 18 yaş altı evlilikler "cinsel istismar" kabul edildiğinden kurulmuş aileler dağılmaya, kadınlar kocasız, çocuklar babasız büyümeye mahkum ediliyorlar.

Haberler 02.09.2018 - 11:57 Son Güncelleme : 02.09.2018 - 12:05

Türkiyede u anda 18 ya alt evlilikler tecavüz kabul ediliyor ve evlenenlerin kocalar hapse atlyor. Helal yolla evlenen bu insanlar, gerçek tecavüzcülerle ayn cezay alp ayn kouta kalyor. Böylece kurulmu aileler devlet eliyle dalyor, kadnlar kocasz, çocuklar babasz büyüyor.

18 ya alt zinay ikyet olmaynca görmezden gelen devlet, o yata evlenenleri görmezden gelmiyor. Bunu maneviyattan, ahlaktan dem vurduu bir zamanda yapyor. Bu nedenle binlerce masum, sadece zina yapmayp evlendi diye ceza evinde yatyor.

slamda aile

slamda aile; meru dairede bir araya gelmi iki kiinin nikh akdiyle kurduu hayat birliktelii ve bu birliktelik neticesinde onlardan meydana gelen neslin veya topluluun addr.

nsanlk tarihinde ilk aileyi, ilk insan Hazreti dem (as) ile Hazreti Havva kurmutur. Onlardan sonra her peygamber döneminde gelien ve olgunlaan aile müessesesi, son peygamber Hazreti Muhammedin (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) eriatnda mükemmel slam toplumunun en önemli faktörü olmutur. Aile, slami toplum düzenine giriin ilk basamadr.

Allah, kadn ve erkei, birbirinde huzur ve süknet bulacak ekilde yaratmtr

slamdaki aile düzeni ilahi bir lütuf olarak insann ruhuna yerletirilen ftri bir duygudur. Yüce Yaratc, kadn ve erkei, birbirinde huzur ve süknet bulacak ekilde yaratmtr. Böylelikle bir taraftan insan neslinin devamn salamak, dier taraftan da salkl bir insan medeniyetini meydana getirmek suretiyle mükemmel bir düzen kurmutur.

Hayvan türlerinin aksine insan medeniyetinin ortaya çkmasn salayan asl özellik, Allahn (Celle Celaluhu) her iki cinse, birbirlerine kar sevgi istek ve arzu yerletirmi olmasdr. Onlar birlikte bir yuva kurmaya zorlayan etken, ftratlarnda bulunan bu huzur ve süknet arzusudur.

üphesiz toplumsal hayatn gelimesinde insann zihinsel özellikleri de yardmc rol oynamtr. Fakat bunlar asl itici güç deildir. Toplumsal hayatn olumasn salayan asl itici güç, kadn ve erkee yerletirilen ve onlar bir yuva kurmaya zorlayan evlilik arzusudur.

Aile, erkek için yöneticilik, kadn için de mürebbilik okuludur

Aile; bireyden cemaate, düzensizlikten nizama, günahlardan ibadete geçiin temel aracdr. ki Müslümann slami kaide ve kurallar çerçevesinde nikh ile bir araya gelerek kuracaklar scak bir yuva, bata kendileri için bir süknet kayna ve ilahi rahmetin tecelligah, çocuklar için de bir eitim müessesi ve terbiye kurumudur. Aile, kiiyi toplum hayatna hazrlayan sevgi, sayg, efkat, fedakrlk ve birlik ocadr. Aile yuvas okuldur, mescittir; huzur evi ve çocuk yuvasdr. Hammadde halindeki küçük yavrularn salkl bir ekilde büyümesini ve gelimesini salayan bir imalathane, bir fabrikadr.

Evlilik, insan hayatn derinden etkileyen bir deiimdir. Bireysel hayattan kurumsallamaya, toplumsallamaya, cemaatlemeye ve devletlemeye geçi noktasdr. Ailelerinde slm hkim klamayanlar sokaklarna, iyerlerine, toplum ve devletlerine slm hkim klmalar beklenemez. Toplumu slamiletirmenin veya slami toplum oluturmann küçük örnei ve ilk aamas evlilikle gerçekleen ailedir. Aile, erkek için yöneticilik, kadn için de mürebbilik okuludur. Kadnyla erkeiyle fedakrln, karlk beklemeden vermenin, merhametin, sabrn, ahlk güzelliinin örenildii bir okuldur aile.

slm, akll ve bulu yan am bütün Müslümanlar aile yuvasn kurmaya çarr

slm, akll ve bulu yan am bütün Müslümanlar aile yuvasn kurmaya çard gibi, evlilii ve aile hayatn da bir ibadet olarak deerlendirir. Kuran Kerim, sosyal birliin en üstün ve salam ekliyle sevgi, sayg, ballk, merhamet, iyilik, müsamaha, yardmlama, doruluk, insaf ve Allah (Celle Celaluhu) korkusunu gözeterek aile kurumuyla ayakta tutulmasn hedef alr. Huzur, bar, sevgi ve mutluluk evde yaanmaynca, toplumda hiç yaanmaz.

Güçlü ve salam toplumlar ancak fertleri inanç, fikir ve gaye birlii içinde kaynam mutlu ailelerden oluabilir. Bunun içindir ki Kuran Kerim, aile kurumunu kutsal bir olgu olarak yüceltmi ve dokunulmazln hükme balamtr. Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) bir hadisi eriflerinde öyle buyurmaktadr: Nikh, benim sünnetimdir. Sünnetimi terk eden benden deildir. Evlenin, çocuk sahibi olun; zira ben, kyamet gününde ümmetimin çokluu ile iftihar edeceim. (Ahmed bin Hanbel)

slam, evlilii övmekte, bekrlkta srar yermektedir

slam, eri bir mazeret olmakszn evlenmekten kaçnmay ve yuva kurma iini zorlatrmay büyük bir vebal, bir günah saymakta, evlilii övmekte ve bekrlkta srar yermektedir. çünkü slam, kadnerkek ilikilerinin meru olmayan ortamlarda ve ahlk olmayan bir ekilde gerçekletirilmesini büyük bir fitne, bir er olarak telaki eder. slmn, bir yandan zinay kesin olarak yasaklamas dier yandan evlenmeyi tevik etmesinin sebebi budur. Nitekim her konuda olduu gibi aile konusunda da yegne örneimiz olan Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) gençlere u tavsiyede bulunuyor: Evlilik külfetinin altndan kalkabileceine güvenenleriniz evlensin. çünkü evlilik, gözü ve cinsel arzular haramdan korur. Buna gücü yetmeyenler ise korunmak için oruç tutsun. (Buhari, Savm 10)

Bugün Batda, tarihe karmak üzere olan evlilik kurumunun, çounlukla otuz yan üzerinde olutuunu görüyoruz. Baty tüm olumsuz konularda örnek almaya çalan toplumlarda, artk gençler 20 ya civarn bile evlenme ya olarak görmüyorlar. Genç yata evlenmek isteyen baz Müslüman gençler de her türlü israf ve zorluklarla kapl engelleri ap kolay yolla yuva kuramyorlar. Dolaysyla ahlkszln, gayri meruluun da önüne geçilemiyor.

Toplumda bekr bireylerin fazlal fitneyi, zinay ve ifsad çoaltr

slm dini, evlilii tavsiye ettii gibi, evlilik çanda olanlarn evlenmesine yardmc olunmasn da öütlemitir. Bu tür yardm, anne ve babalarn görevleri arasnda saymtr. u halde, bulu çana erip yeterli olgunlua erimi, evlenme konusunda dinin hükümlerini örenmi olan kz olsun erkek olsun gençlerin yuva kurmalar gerekir. Ancak bu ekilde gençliin istek ve arzular, kontrol altna alnr ve hell yoldan tatmini salanabilir.

slam, bekrl acilen çözülmesi gereken bir sorun olarak alglar ve evlilii tevik eder. Toplumda bekr bireylerin olmamasn emreder. çünkü bir toplumda bekr insanlarn saysnn fazlal veya günümüzde olduu gibi evlilik yann gençlik döneminin sonuna kadar sarkmasn doru bulmaz. Bunu o toplum için salkl bir geliim olarak görmez. çünkü böyle bir durum fitneyi, zinay ve ifsad çoaltr. Bu durum insan ftratna da aykrdr.

Günümüz insanlarnn en büyük sorunu fuhu ve cinselliktir

Günümüz insanlarnn en büyük sorunu maalesef artan fuhu ve cinselliktir. Bunun temel nedeni de insanlarn evlenme sürelerinin gittikçe ilerlemesidir. Bir insann cinsel açdan en güçlü olduu döneminde bekr olmas, toplumda cinsel suçlara yol açt gibi fuhiyat da artrmaktadr. Bu yaam tarz aslnda batnn bize dayatt bir yaam tarzdr. Gençler erken evlendiinde, vaktini kar cinsin peinde koma, cinsel içerikli materyalleri takip etme stresinden kurtulacaktr. çünkü insanda en baskn duygulardan birisi de cinsel dürtülerdir. Bu dürtüler helal yoldan tatmin edildiinde insann beynindeki yani bilinçaltndaki bir yük ortadan kaybolacak, gençler hedefe daha iyi konsantre olacaklardr.

Toplumdaki cinsel sapknl önlemenin tek yolu erken evliliktir. slam da evlilik sadece neslin devam için istenmez. Gençlerin slah ve bir an önce hayata atlarak toplumsallamas için de istenir. Yarm olan insan evlilikle tam bir insan olmu olur. Bilinçaltnn basksndan ve nefsin tazyikinden kurtulur. Evlenen bir insan ya ne kadar genç olursa olsun olgunlar. Evlenen bir insan dinini korur. Dünyasn korur. çünkü hayata bak deiir. Ayaklar yere basar.

Batl ülkelerde de evlilik ya 16ya kadar dütü

Batda evlilik öncesi cinsel ilikiler normal karlandndan orada ahlkszln ve gayri meruluun da önüne geçilemiyor. Toplum her geçen gün daha da yozlayor. Aile kurumu diye bir ey kalmad. Bu nedenle baz ülkelerde evlilik ya 16ya kadar düürüldü. ngiltere, Kanada, Portekiz ve spanyann ban çektii ülkelerde 16 yanda evlilie izin veriliyor. 50 eyaleti bulunan ABDnin ise 27 eyaletinde evlilik için herhangi bir alt ya snrlamas bulunmuyor. Yaplan bir aratrmaya göre 2000 ile 2010 yllar arasnda yaklak 248 bin evliliin 18den küçük yata yapld ortaya çkt. Bu yllar arasnda yaplan evliliklerden, resmi kaytlara geçen 167 bin evliliin neredeyse hepsinin kz çocuu olduu ve büyük bir orannn 18 ya ve üzeri erkeklerle evlendirildii belirtildi.

16 yandaki evliliklere u anda Avustralya, Avusturya, Belarus, Bolivya, Brezilya, Bulgaristan, Kanada, ili, Küba, çek Cumhuriyeti, Almanya, Fiji, rlanda, talya, Macaristan, Kosova, Makedonya, Malta, Meksika, Hollanda, Norveç, Peru, Rusya, Srbistan, Portekiz ve ngilterede izin veriliyor.

Avrupada cinsel rüt ya ülkeden ülkeye farkllk arz ediyor

Avrupada cinsel rüt ya ise ülkeden ülkeye farkllk arz ediyor. Avusturya, Bulgaristan, Estonya, Almanya, Macaristan, talya ve Portekizde cinsel rüt ya 14 olarak belirlenirken Fransa, Hrvatistan, çek Cumhuriyeti, Danimarka, Yunanistan, Polonya, Romanya, Slovakya, Slovenya ve sveçte ise cinsel rüt ya mevcut yasalara göre 15.

Belçika, Litvanya, Letonya, Hollanda, ngiltere, spanya, Finlandiya ve Lüksemburg 16 ya kategorisinde olan ülkeler. Avrupada cinsel rüt yann 17 olduu ülke says ise üç; Güney Kbrs, rlanda ve Malta. Söz konusu ülkelerde belirlenen yaa gelen çocuklar cinsel rüt anlamnda özgür saylyor.

Türkiyede erken evlendii için kocalar hapiste olan kadnlarn says 4 bin

TÜK verilerine göre Türkiyede son 10 ylda 482 bin 908 kz evlenmi. 2015 ylnda 18 ya alt evlenenlerin 31 bin 337si kz, 1483ü erkek. Bu say, 2015teki toplam evlilik orannda kzlarda yüzde 5,2ye, erkeklerde yüzde 0,2ye denk geliyor. Yine TÜK rakamlarna göre 2015te 1517 ya aras tam 17 bin 789 genç kadn doum yapm. 15 ya alt doum yapanlarn says ise ayn yl 244 olmu.

Bizde çok büyük rakamlarm gibi verilen rakamlar, Batya göre çok az. çünkü ngiltere ve ABDde 1417 ya aras ergen doumlar, neredeyse toplam doumlarn yarsn tekil ediyor.

Türkiye ve Maltadan baka 18 yan hem evlilik hem reit ya kabul eden Avrupa ülkesi yok. Srf erken evlilikler bitsin diye Türkiyede u anda 18 ya alt evlilikler tecavüz kabul ediliyor ve evlenenlerin kocalar hapse atlyor. Helal yolla evlenen bu insanlar, gerçek tecavüzcülerle ayn cezay alp ayn kouta kalyor. Böylece kurulmu aileler devlet eliyle dalyor, kadnlar kocasz, çocuklar babasz büyüyor.

18 ya alt zinay ikyet olmaynca görmezden gelen devlet, o yata evlenenleri görmezden gelmiyor. Bunu maneviyattan, ahlaktan dem vurduu bir zamanda yapyor. Bu nedenle binlerce masum, sadece zina yapmayp evlendi diye ceza evinde yatyor.

Ana Sayfaya Git