Kadir Topbaş'ın yerine İBB koltuğuna kim oturacak?

Kulislerde Topbaş’ın yerine Göksel Gümüşdağ’ın ismi telaffuz edilirken, İBB Meclisi 1. Başkanvekili Ahmet Selamet, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın da şansı olduğu dillendiriliyor...

Haberler 25.09.2017 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Üç dönemdir stanbul Büyükehir Belediye Bakanl görevini yürüten Kadir Topban istifas, siyaset kulislerinin en çok konuulan konusu olurken, Topbatan boalan koltua kimin seçilecei de kamuoyunun gündemine oturdu. stanbulun yeni belediye bakann stanbul Büyükehir Belediyesi (BB) Meclisi seçecek. Meclis, stanbul Valisinin 10 gün içerisinde yapaca toplantyla yeni bakann belirlenmesi için çalmalara balayacak. Mecliste toplam 309 üye var. Bu üyelerin 179u Ak Partili, 121i CHPli, 2si de MHPli. Mecliste yaplacak oylamada ilk turda bakann belirlenmesi için aday olan isme 207 oy çkmas gerekiyor. Ancak çounluu elinde bulunduran, Ak Partinin üye says bu rakama ulamyor. Eer CHP veya Ak Partiden biri ilk turda birbirlerinin adayna destek vermezse yeni bakan salt çounluk Oyun aranaca (156 oy) 3. turda belirlenecek.

ERDOANIN AKRABASI

BB bakanl için en güçlü aday ise Emine Erdoann erkek kardei HASAN Gülbarann damad ve Medipol Baakehir Futbol Kulübünün Bakan Göksel Gümüdan ismi öne çkyor.

Gümüdan 28 Temmuzda Kulüpler Birlii Bakanlndan ayrlmas yerel seçimlerde BB bakanlna aday olaca eklinde yorumlanmt. 45 yandaki Gümüda, siyasete 2002 ylnda AK Parti stanbul l Yönetim Kurulu Üyelii Mali ve dari lerden Sorumlu Bakan Yardmcs olarak girmiti. Gümüda, Küçükçekmece Belediye Meclis üyelii, grup bakan vekillii görevinden sonra 2004te BB Meclis üyeliinin yan sra eitim, gençlik, spor ve kültür komisyonu bakanl görevlerine seçildi. Anadolu Üniversitesi ktisat ve Bilgi Üniversitesi letme Fakültesi mezunu olan Gümüda, ayn zamanda stanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyeleri arasnda yer alyor.

23 YILLIK DENEYM

Kulislerde, BB Bakanl için ikinci güçlü aday olarak Ahmet Selametin ismi konuuluyor. BBde 23 yllk bir deneyimi temsil eden Selamet, halen BB Meclisinde 1. Bakanvekili olarak görev yapyor. Selametin ismi Gümüda kadar öne çkmasa da, 2019daki seçimlere kadar bakanla vekalet edebilecei de seçenekler arasnda gösteriliyor.

HERKESE HAKKIMI HELAL EDYORUM

Topba, sosyal medyadaki vedasnda ise, Haksz ithamlarda bulunanlar da dahil olmak üzere herkese hakkm helal ediyorum sözlerini kulland. Göreve baladmda Hayatm stanbul demitim. Gönüllerinizde güzel izler brakm olmay umuyorum diyen Topbaa, olu Mustafa Ömer Topba da sosyal medyadan Artk bizimlesin Babam diye mesaj yazd.

EN GEç 3. TURDA

sim telaffuz etmekten kaçnan Ak Parti BB Meclis Grup Bakan Vekili Temel Baalan, partinin belirleyecei adayn arkasnda duracaklarn vurgulad: Kadir Beyin istifa sonras belediye kanunu gerei 10 gün içinde seçimin yaplmas gerekiyor. Her kim aday olursa olsun sonuna kadar kardeimizin arkasnda dimdik duracaz. simler konusunda yorum yapmam doru olmaz. Partimiz kimi aday gösterirse biz o ismin arkasnda dururuz. En geç 3. turda bakanmz seçmi oluruz.

CHPL BAKAN çÖZER

CHP BB Grup Bakan Vekili Erturul Gülsever ise BB bakanl için ismi geçen isimlerle ilgilenmediklerini belirterek unlar söyledi: Kim olursa olsun deien bir ey olmayacak. En çok konulan isimler Göksel Gümüda ile Ahmet Selamet. Zayf olsa da Mustafa Demir ve Misbah Demircan da telaffuz edenler var. Bu isimlerin hiçbiri stanbul için hayrl olmaz. Demokrat, Cumhuriyetçi, Aydn bir bakan gerekiyor. stanbulun sorunlarn ancak CHPli bakan çözebilir.

Ana Sayfaya Git