Kadro beklerken işlerinden oldular!

Dicle Üniversitesinde temizlik işlerinde çalışan 180 işçi, kadro beklerken hiçbir gerekçe gösterilmeden gece yarısı açılan telefonla işten çıkarıldı.

Haberler 03.10.2017 - 09:44 Son Güncelleme : 05.10.2017 - 16:37

Diyarbakrda Dicle Üniversitesi Hastanelerinde çalan yüzlerce sözlemeli/taeron içinin iine gece yars son verilince, içiler hastane önüne toplanarak tepki gösterdi. Kendileri hakknda alnan bu kararn gelmesi beklenen kadro nedeniyle olduunu ifade ederek yllardr zor artlarda çaltklarn ve hiçbir suç ilemediklerini belirterek çalmadmz için mi iimize son verildi? dedi.

FETÖCÜLER, HALEN BURADA GEçCLER TEN ATILDI

Konuyla ilgili Diyarbakr Söz Gazetemize açklamalarda bulunan temizlik elemanlar, hasta bakc ve dier elemanlar, hiçbir açklama yaplmakszn anszn kap önüne konulduklarn ifade ederek, FETÖcüler, halen burada geçiciler iten atld. iddiasn ortaya attlar.

HUKUKUN AYAKLAR ALTINA ALINDII BR DURUM

Yllardan beri Dicle Üniversite Hastanelerinde çaltn dile getiren Sedat Demir, Bize eleman fazlal diyorlar. Eleman fazlal varsa neden tekrar eleman alyorsunuz? Bu nedenle bu mesele hukukun ayaklar altna alnd bir meseledir. Bu konu aratrlmal ve kamuoyuna bildirilmesi gerekiyor. Sorun her neyse çözülmeli. Hakkmz yarg yoluyla arayacaz. nallah, bize yanl yaptklarn söyleyip bizi tekrar ie geri alrlar. Ama bu daha önce hazrlanm bir pland. eklinde konutu.

YILLARCA EREFMZLE çALITIK, ADAM YERNE KONMADIK

Dicle Hastanelerinde 5 yldan beri temizlik eleman olarak çaltn ifade eden Oya Süver, Bizi iten çkardklar yetmiyormu gibi bir de bizim için hastanenin önünü polislerle doldurmular. Sanki biz hrszlk veya uyuturucu kaçakçl yapmz. Biz ne yaptk? Eer çalsaldk, burada belki yönetici olmutuk. Hrszlarn kim olduu da bellidir. Namusumuzla, erefimizle çaltk yllarca ancak bugün bizi adam yerine bile koymadlar. ifadelerini kulland.

ÖNCE FETÖCÜLERN NE SON VERSNLER

Süver son olarak, Ahr ülkesi mi Muz ülkesi mi? Neden her isteyen istediinin hayatn karartabiliyor. Önce hrszlarn iine son versinler, FETÖcülerin iine son versinler. Sonra bizim iimize son versinler. Hiç birimizin suçu yoktu. diye konutu.

çÜNKÜ CUMHURBAKANI KADRO AçIKLAMASI YAPTI

Nuran çalkan ise Dicle Hastaneleri yandnda gece yarlarna kadar evimize gitmedik. Bizi çkarp yerine akrabalarn aldlar. Neden? çünkü Cumhurbakan kadro açklamas yapt. Hangi hakla bizi çkaryorlar. Bir suçumuz varsa, söylesinler. dedi.

NZN BAINA DÖNÜN!

Konuyla ilgili açklamalarda bulunan KESK Diyarbakr ube Bakan Zeynep Demir Akçer, Resmi bir evrak size ulamad sürece ie geleceksiniz. Siz beklemeyin, biz Dicle yönetimi ile görütük, irket ile de görüeceiz. çk verilse dahi hukuksal yoldan mücadele edeceiz. Bizler taeronun içisi deiliz, Dicle Üniversitesinin içisiyiz. Mesai bitimine kadar net bir açklama yaplacak. dedi.

Ana Sayfaya Git