Kafadar kuzenlerden örnek davranış

Arakandaki Müslümanların çektikleri zulme kayıtsız kalmayan kafadar kuzenler, sattıkları limonataların parasını İHH’ya bağışladı.

Haberler 14.08.2018 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Midyat ilçesinde ikamet eden Berat Erdem (9), Muhammed Taha Erdem (5)Tuçe Batu (10), Mustafa erif Parlak (12), kra Parlak (6) ve cam kemik hastas olan Ömer ahin (12), adl kuzenler, yurtlarndan sürülerek, komu ülkelerde mülteci olarak yaamak zorunda olan Arakanl Müslümanlarn içler acs halini televizyon haberlerinde izledi. Bu durumdan çok etkilenen kafadar kuzenler, Arakanl Müslümanlar için evlerinin önünde kurduklar tezgahta limonata satmaya balad.

SZ DE BR EL UZATIN

Tezgah yaknndaki duvaraArakanl kardelerimize sizde bir el uzatn, bugün onlara yarn bize, Müslüman kardelerimize yardm için her limonata 50 kuru eklinde pankart asarak sat yapan çocuklar elde ettikleri paralar yardm kuruluuna teslim etmek için aileleriyle Diyarbakra geldiler.

Diyarbakr nsani Yardm Derneini ziyaret edip, yardm parasn HH yetkilisine teslim eden çocuklar, herkesin Arakanl Müslümanlar için duyarl olmas gerektiini ifade ettiler.

MÜSLÜMAN KARDELERMZN DURUMUNA çOK ÜZÜLDÜK

Kuzenlerden Berat Erdem, yap açklamada, televizyonlarda Arakanl Müslümanlarn çektikleri aclarn kendilerini çok etkilediini belirterek, Kuzenler olarak, televizyonlarda Arakanda zulüm gören yardma muhtaç Müslüman kardelerimizin durumuna çok üzüldük ve kendi aramzda onlar için ne yapabiliriz diye düündük. Onlar için bir eyler satp, kazandmz paralar onlara balamaya karar verdik. Sonrada evimizin önüne kurduumuz tezgahta onlar için limonata sattk. Bugünde kazandmz paralar arakana balamak üzere Diyarbakra gelerek HHya baladk dedi.

BEDENLER KÜçÜK AMA YÜREKLER KOCAMAN

Yardm parasn teslim alan HH yetkili Ayetullah Tekin ise Midyatl çocuklarmzn bu yaptklar hepimiz için iyi bir örnektir. Bedenleri küçük ama yürekleri kocaman olan bu çocuklarmz hepimize ders niteliinde davranlar sergilemiler. Biz HH olarak öncelikle böyle güzel çocuklar yetitirdikleri için ailelerini tebrik ediyoruz. çocuklarmzn bu davranlar bize umut olmutur eklinde konutu.

Tekin, çocuklarn örnek davranlar nedeniyle kitap hediye etti.

Ana Sayfaya Git