Kahramanlar nöbette aşısızlar tatilde!

Vaka sayıları artıyor, aşı olmadan tatile gidenlerin çilesini nöbette kalan sağlıkçılar çekiyor. 2 yıla aşkındır tatil yapamayan sağlıkçılar, ailelerine kavuşmak için aşıya davet ediyor.

Haberler 17.08.2021 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Korona virüs vaka saylar gün geçtikçe artmaya devam ederken, alanma oran ise birçok illeri krmz haritadan çkartamad. Pandemi süresince hastanede youn bakm ünitelerinde nöbetlerde olan salk çalanlar bu yl da tatile çkamad. Asz tatilcilerin ortaya çkard korkutan haritalarn çilesini çeken salk çalanlar, ailelerini görmeye hasret kald. Diyarbakrda da ailelerine kavuamayan veya çocuklaryla vakit geçiremeyen salk çalanlar, asz ve kurallara uymadan tatile giderek elenen, düün, taziye, kafelerde bir araya gelen vatandalar alanmaya davet etti.

SALIK çALIANLARI BTM DURUMDA

Dicle Üniversitesi Enfeksiyon Hastalklar ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dal Öretim Üyesi ve Covid-19 Youn Bakm Koordinatörü Prof. Dr. Recep Tekin, salk çalanlarn düünerekten vatandalarn hassasiyet göstermesi gerektiini kaydetti. Prof. Dr. Tekin, u an salk çalanlar tarafndan baktmz zaman salk çalanlar gerçekten artk bitmi bir durumdalar, özellikle yaz dönemi biliyorsunuz tatil dönemi çou kii izin yapamamt. Son 2 yl içinde u an vaka saylarnn art ile birlikte sknt yayoruz. Salk çalanlar çok büyük özveri gösteriyorlar, salk çalanlar arasnda u an pozitif oranmz çok düük özellikle alanma sonras ama 2 doz Sinovac a olan salk çalanlarmz yava yava pozitiflik görebiliyor. Onlar bir an önce acilen 2 doz Biontech asn alanmasn istiyoruz ve alamaya çalyoruz. Bu süreçte salk çalanlarn düünerek gerçekten halkm bu konuda da hassasiyetlerini gösterip, tedbirlere uyarak salkçlarn i gününü azaltmas bizim açmzdan da çok çok önemli olacaktr dedi.

KMSENN çALIMAK STEMED YERLERDE KORKUSUZCA NÖBET TUTTULAR

Prof. Dr. Recep Tekin, salk çalanlarnn 2 yl boyunca özveriyle çaltklarn kimsenin çalmak istemedii alanlarda nöbet tuttuklarn vurgulad. Tekin, Pandemi baladndan beri 2 yl boyunca salk çalanlar çok çok özveri gösterdiler çou covid oldu, youn bakmda çalt, kimsenin çalmak istemedii yerde salkçlar çalt. Ama halkmza baktmz zaman vatandalarmz tatile gidiyor, kafelerde eleniyorlar, düünlere gidiyorlar, elencelerden vazgeçmiyorlar. Her türlü rahatl kendi istedikleri ekilde yaam tarzlarn devam edebiliyorlar, ama bu eylerin hiçbir ekilde salkçlara yansmas yok çou salkç tatil yapmam halde ve yapamyor vaka artlarndan dolay. Yani sonuçta bizim de buna ihtiyacmz var, bunu düünerek vatandalarmz en azndan salkçlar düünerekten bu konuda daha hassas davranp, en azndan salkçlarn i gününü azaltmaya gitmeleri bizi çok mutlu edecektir. Salk çalanlar ailelerini göremiyor çounu biliyorum ki nöbetlerden youn çalmalardan zaten, çou nöbet çk eve gidip uyumak zorunda kalyor. çoluk çocuuna vakit ayramyor, dier gün nöbete geliyor. Youn i gününden sonra eve geliyor çocuklaryla vakit geçiremiyor çünkü, pert halde artk çok yorgun bir halde. çünkü maskeyle çalyor düünün, çok hasta var tedavileri çok fazla sürekli koturma, gerçekten salk çalanlar olarak yetiemiyoruz. Gerçekten bir hastaya giderken dieri eksik kalabiliyor, özveri gösteriyorsun, koturuyorsunuz, bir dakika oturup su bile içermiyorsunuz. Böyle bir ortamda hep unu söylüyorum, keke salkl bireyleri bir gün hastaneye getirip bizleri bir görseler. Bir covid-19 hastas görseler emin olun ki hayatlar boyunca maskeyi çkarmazlar diye düünüyorum. O kadar ciddi bir ekilde bu konu önemli ve u an yatan hastalarn birçounun söyledii ey u, bu hastalk bu kadar kötü olduunu bilseydik asla ve asla darya çkmazdk, çok dikkat ederdik ya da bir an önce alanrdk. Ama i iten geçmeden alanalm maskemizi takalm ve mesafeye, kalabalk ortamlardan uzak durarak hastalanmann önüne geçelim diye konutu.

Ana Sayfaya Git