Kahreden cinayet!

Bağlar ilçesinde bulunan hurdacıda çıkan silahlı kavgada hayatını kaybeden Ferhat Yurtçu’nun 4 ay önce kardeşi Delil'in de öldürüldüğü ortaya çıktı.

Haberler 08.08.2019 - 11:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, iddiaya göre uyuturucu çetesi üyelerini yakalatp, tutuklatan ve 4 ay önce olu Delil Yurtçuyu (29) silahl saldr sonucu kaybettii için tehdit edildiini ileri sürüp evinden tanan Fatih Mahallesi Muhtar Davut Yurtçunun dier olu Ferhat Yurtçu (32) da öldürüldü. ki grup arasndaki kavgada 5 kii de yaraland.

Olay, akam saatlerinde Özdemir Mahallesinde meydana geldi. Kaml Bulvar üzerinde bulunan hurdac pazarnda karlaan iki grup arasnda bilinmeyen nedenle balayan tartma, ksa silahl kavgaya dönütü. Pompal tüfek ve tabancalarn kulland kavgada 6 kii yaraland. Haber verilmesi üzerine bölgeye çok sayda salk ve polis ekibi sevk edildi. Yarallar, salk görevlilerince kentteki çeitli hastanelere götürüldü. Yarallardan Dicle Üniversitesi Hastanelerine götürülen Ferhat Yurtçu, doktorlarn çabasna karn kurtarlamad. Yurtçunun cesedi otopsi için morga konulurken, olay yerinde inceleme yapan polis, kavgaya karp, kaçt belirtilen kiileri yakalamak için çalma balatt.

4 AY ÖNCE KARDE ÖLDÜRÜLDÜ

Silahl kavgada hayatn kaybeden Ferhat Yurtçunun, merkez Balar ilçesinin Fatih mahallesine son seçimlerde yeniden muhtar seçilen 5 çocuk babas Davut Yurtçunun olu olduu belirlendi. Uyuturucu çetesi üyelerini güvenlik güçlerine yakalatt iddia edilen Fatih Mahallesi Muhtar Davut Yurtçunun dier olu Delil Yurtçu, 23 Martta bir arkadayla Cemilolu Caddesi üzerinde araçta beklerken yanna yaklaan ticari araçtan açlan ate sonucu ar yaralanp, kaldrld hastaneye yaamn yitirdi. 2 çocuk babas olan olu Delilin, uyuturucu çetesi tarafndan öldürüldüünü ileri süren Davut Yurtçu, tehdit edildikleri gerekçesiyle güvenlik amacyla evini tamt.

TEHDT EDLDKLERN SÖYLEMT

Evlerini tadklar srada Demirören Haber Ajansna (DHA) konuup, tehdit edildiklerini söyleyen ve önceki akam öldüren Ferhat Yurtçu, unlar söylemiti: Yetkililerden ricam bir an önce bu olaya el atlmas. Kardeimin faili meçhul olmasn. Bize gözda vermek için kardeimi katlettiler.

Ana Sayfaya Git