Kahreden detay!

Kayseri’de çarşı iznine çıkan 14 askerin şehit olması ile sonuçlanan bombalı terör saldırısıyla ilgili soruşturma sürüyor.

Haberler 19.12.2016 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ehit Krehirli komando onba Muhammed Ali Ocak ile Ahmet Tan cenazeleri Adli Tabiplikte yaplan otopsi ardndan Krehirin çicekda ilçesine gönderildi. Dier 5 ehidin cenazesi de Erkilet 12nci Hava Ana Ulatrma Komutanlnda yaplan törenin ardndan askeri uçaklarla memleketlerine uurland.

Öte yandan halk otobüsünün sol tarafna yanatrlan bir araçla düzenlenen kalle saldr srasnda, genellikle sol taraftaki ikili koltuklarda oturan veya ayakta duran askerlerin ehit olduu ifade edildi.

Merkez Talas lçesinde 38 AB 180 plakal halk otobüsünün sol tarafna yanatrlan bir araçla düzenlenen bombal saldr srasnda genellikle sol taraftaki ikili koltuklarda oturan veya ayakta duranlarn ehit olduu ifade edildi. Hain saldr yerinin Erciyes Üniversitesi Tp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesine yaklak 500 metre uzakta bulunmasnn yarallara daha çabuk müdahale edilmesi açsndan, daha fazla can kaybnn önüne geçtii bildirildi.

Kayseride hain bombal patlamaya ilikin olarak teröriste yardm ve yataklk ettikleri gerekçesiyle 15 kii gözaltna alnd. Olay yeri ekiplerince, patlamann olduu alanda yerde bulunan cep telefonlar da tek tek incelenerek, teröriste ait olmas muhtemel sim kartnn bulunmasna çalld. Hain saldrda kullanlan bombann stanbul Beiktadaki gibi fabrikasyon bomba olduu ancak, gücünün daha düük olduu ifade edildi. Polis yetkilileri, olay yerindeki asfaltta ki tahribattan, bombann 150-200 kilo dolaynda olduu deerlendirmesini yapt.

Kayseri Büyükehir Belediyesi tarafndan olayn meydana geldii Talas Bulvar üzerindeki tahrip olan otobüs dura ile yolda asfaltla çalmas yapldktan sonra, duraa 3 Türk bayra asld. Yoldan geçenlerin durak çevresinde ehitler için dua ettikleri görüldü. Kayserideki halk otobüsleri ise camlarna terör saldrsn knayan pankartlar, aynalarna ise siyah kurdeleler ast.

GECE BOYUNCA ZYARETLER SÜRDÜ

ERÜ Tp Fakültesindeki yarallarn salk durumunun iyiye gittii açkland. ERÜ Tp Fakültesi Hastaneleri Bahekimi Prof. Dr. Kudret Doru, hastaneye getirilen yarallarla ilgili, u bilgileri verdi:

Bombal terör saldrs sonras 44 yaral, Tp Fakültesi Hastanemize hzla intikal ettirilmi, bu yarallardan 3ü acil servisimize , biri de ameliyat sonras youn bakm servisimizde ehit dümütür. Dier 40 yaralnn tedavilerine ise acil servisimizde hzla balanm olup, bu yarallardan 13ü youn bakm servislerlerimize alnmtr. Dier hastalar ise acildeki tedavilerinin ardndan kliniklere yatrlmlardr. Hastanemizde tedavisi süren dier yarallarmzn uan için hayati tehlikeleri bulunmamaktadr.

GENEL TRAVMA VE YANIK TEDAVS GÖRÜYORLAR

Genel travma, kafa ve bacak travmas ve yank nedeniyle yaralanan askerleri dün gece 11inci Cumhurbakan Abdullah Gül, çileri Bakan Süleyman Soylu, Salk Bakan Recep Akda, Milli Savunma Bakan Fikri Ik ve çevre ve ehircilik Bakan Mehmet Özhaseki, Kayseri AK Parti, CHP ve MHP yeni ve eski milletvekilleriyle bu sabah Genelkurmay Bakan Hulusi Akar ile Kara Kuvvetleri Komutan Orgeneral Zeki çolak ziyaret ederek, moral verdi. Yaral askerlerin aileleri de hastane yönetiminin verdii izinle servislerde yatan çocuklarn gördü.

Ana Sayfaya Git