Kalem şeklinde kimyasal silah!

Ele geçirilen dijital materyallerin incelenmesi sonucu, üst düzey devlet yöneticilerine yönelik suikast talimatı verildiği tespit edilirken, ele geçirilen tabancalarda susturucu takılı olduğu bildirildi.

Haberler 24.09.2019 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Nusaybin ilçesi krsalnda, l Jandarma Komutanlnca gerçekletirilen, Kran 2- ehit Jandarma Uzman çavu Muhammed Ata Kratl Özel Birlik Operasyonunda PKKllara ait 7 snak ve bir depo bulundu. Snaklarda ve depoda, kalem eklinde 8 kimyasal fünye, 2 füze ateleyicisi, 17 kilogram plastik patlayc, 48 el bombas, 15 uzun namlulu silah, 7 tabanca ile çok miktarda mühimmat ve yaam malzemesi ele geçirildi. Kimyasal fünyenin, içerisine konulduu el yapm patlaycy 45 dakika sonra infilak ettirme özellii tad belirtildi. Ele geçirilen dijital materyallerin incelenmesi sonucu, üst düzey devlet yöneticilerine yönelik suikast talimat verildii tespit edilirken, ele geçirilen tabancalarda susturucu takl olduu görüldü.

HABER MERKEZ

Mardinin Nusaybin ilçesi krsalnda PKKya yönelik düzenlenen operasyonda tespit edilen 7 snak ve bir depoda, kalem eklinde 8 kimyasal fünye, 17 kilogram plastik patlayc, 48 el bombas, 15 uzun namlulu silah, 7 tabanca ile çok miktarda mühimmat ve yaam malzemesi ele geçirildi.

7 SIINAKTA ARAMA

Alnan bilgiye göre, Nusaybin ilçesi Daiçi Mahallesi krsalnda jandarma ekiplerince HA, helikopter ve eitimli köpeklerin desteiyle yürütülen, Kran 2- ehit Jandarma Uzman çavu Muhammed Ata Kratl Özel Birlik Operasyonunda PKKllara ait 7 snak ve bir depo tespit edilerek, imha edildi.

ELE GEçRLEN SLAH

Söz konusu snaklar ile depoda yaplan aramada, kalem eklinde 8 kimyasal fünye, 2 Metis M-1 füze ateleyicisi, 2 M-16, 2 biksi, 4 kanas, 6 roketatar, 7 kalenikof, 7 tabanca, tambural bombaatar, 48 el bombas, 7 kurma kolu, dizüstü bilgisayar, 5 silah üstü termal, 5 gece görü dürbünü, 31 roketatar mühimmat, 36 bombaatar mühimmat, 72 arjör, 17 kilogram plastik patlayc, 40 roketatar sevk fiei, 4 bin 635 fiek, 5 telsiz, 12 ateleme anahtar ve ona bal iki kumanda, 2 roketatar bal tuzaklanm el yapm patlayc, kafa kameras, 165 elektrikli fünye, 17 el bombas kafas, 2 güne paneli, muhtelif uzunlukta elektrikli ve mekanik fünye, jeneratör, yazc, mesafe ölçer, hafza kart, 4 tüp, 21 bo metal mayn kalb, akü, 3 emsiye, 2 radyo, örgütsel flama, çok miktarda yaam ve gda malzemesi bulundu.

Delil nitelii tayan malzemeler muhafaza altna alnd, dier malzemeler yerinde imha edildi.

SUKAST TALMATI

Operasyon kapsamnda Jandarma ve Polib tarafndan son bir hafta içerisinde ele geçirilen dijital materyallerin incelenmesi sonucu, terör örgütü PKKya üst düzey devlet yöneticilerine yönelik suikast talimat verildii tespit edilirken, ele geçirilen tabancalarda susturucu takl olduu görülmesi dikkat çekti.

PATLAYICILAR NFLAK

Bu arada ele geçirilen malzemelerden kalem eklindeki kimyasal fünyenin, içerisine konulduu el yapm patlaycy 45 dakika sonra infilak ettirme özellii tad, x-ray cihaznda tespit edilemedii örenildi.

Ana Sayfaya Git