Kalkan’dan Demirtaş’a tehdit

PKK'dan Demirtaş'a "Mersin" ayarı: Senin hizmet etmen gereken çizgi bu

Haberler 05.10.2022 - 00:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKKnın elebaşlarından Duran Kalkan, Mersin saldırısını kınayan HDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaşı tehdit ederek, HPGnin açıklaması oldu. Herkes ondan ders çıkartmalı. Doğru çizgi budur. Gücünün yettiği kadar o çizgiye hizmet et dedi.

Mersindeki polisevine saldırının ardından Edirnede cezaevinde tutuklu bulunan HDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP kınama mesajı yayınlamıştı. 6-8 Ekim olaylarını hatırlatan İçişleri Bakanı Süleyman Soyluda, Demirtaşın kınamasına tepki vermişti. Soylu, paylaşımında, KATİL DEMİRTAŞ (!) Daha geçen hafta teröristbaşını öven, 6-8 Ekimin faili, cezaevinden Mersindeki silahlı saldırıyı(!) kınamış. O kadar iğrenç ve aşağılıksın ki, birlikte fail olduğun PKKyı burada bile temize çıkarıyorsun. çünkü en güçlü ortaklık, suç ortaklığıdır. ifadelerini kullanmıştı.

DEMİRTAŞA PKKDAN UYARI

Mersin saldırısı hakkında örgütün kanalında konuşan Duran Kalkan, PKKnın silahlı kanadı HPGnin saldırıdan sonra yaptığı açıklamayı hatırlatarak; Kürt siyasi hareketinin bu çizgiye gelmesi gerektiğini söyledi. Demirtaş ve HDPnin saldırı hakkındaki kınama mesajlarını hedef alan teröristbaşı Kalkan, şunları söyledi:

Mersin eylemini doğru anlamak ve değerlendirmek gerekli. HPGnin açıklaması oldu. Herkes ondan ders çıkartmalı. Doğru çizgi budur. Ölçü bu. Gücün yetiyorsa sen de öyle ol. Gücün yetmiyorsa yettiği kadarıyla o çizgiye hizmet et. Yapanlara en azından dua et, karşı çıkma. Kendi kendine konuşma, ukalalık yapma. Kimsenin ukalalık yapacak hakkı yoktur.

Ana Sayfaya Git