Kameralara rağmen çaldılar

DİYARBAKIR'da, merkez Kayapınar ilçesinde biri başörtülü, diğeri kara çarşaflı iki kadın, müşteri gibi girdikleri kuyumcudan, 20 saniye içerisinde piyasa değeri 9 bin 500 lira olan 2 bilezik çaldı. Şüphelilerden kara çarşaflı kadının, karşısındaki güvenlik kamerasını fark etmesine rağmen bilezikleri çaldığı görüldü.

Haberler 01.06.2018 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Kayapnar ilçesi Metropol semtinde bulunan bir kuyumcuya müteri gibi giren biri baörtülü, dieri kara çarafl iki kadn, inceleme bahanesiyle vitrindeki bilezikleri istedi.

TE BÖYLE HIRSIZLIK YAPTILAR

üphelilerden kara çarafl olan, kuyumcunun olunun bir anlk dalgnlndan faydalanarak, piyasa deeri 9 bin 500 lira olan 2 bilezii alp, çantasna att. Ardndan üpheliler, dükkandaki gence bilezik fiyatlarn sordu. Genç, fiyat örenmek için babasn telefonla aramas gerektiini söyleyince, üpheliler, Biz de burada oturuyoruz. Pazara gidip alveri yapalm. O zaman da baban dönmü olur diyerek dükkandan çkt ve bir araca binip kayplara kart.

10 BN LRALIK BLEZK çALDILAR

Olayn ardndan gelen kuyumcu Abdülselam çelik, olunun anlattklarndan sonra durumdan üphelenip bilezikleri saynca eksik olduunu belirledi. Güvenlik kameras görüntülerini inceleyen çelik, hrszl tespit etti.

Güvenlik kamerasna yansyan görüntülerde, bilezikleri kuyumcunun dalgnlndan yararlanarak alan üphelinin karsnda bulunan güvenlik kamerasna bakt ve kamerann kendisini çektiini görmesine ramen 20 saniye içerisinde bilezikleri alp, çantasna att görüldü.

çOCUUMU KANDIRARAK BLEZKLER çALMILAR

Olay anlatan kuyumcu Abdülselam çelik, Pazartesi günü saat 17.45te i yerinden ayrldm abdest almak için. O srada frsattan istifade i yerine gelen 2 bayan, bileziklere bakmak istediklerini söylemiler. çocuu kafaya almlar, bilezikleri çkarmlar. Ve olum farknda olmadan 2 bilezii çalmlar. Deeri 9 bin 500 liradr. Büyüklerimizin, alimlerimizin bir laf var; Bu Ramazan aynda eytanlar bile balanr. Bu bayanlar eytanlardan bile daha öteymi. Ramazan aynda o kadar zahmet, cefa çekiyoruz. Ancak kiramz çkarabiliyoruz. Ramazan ay içerisinde çocuumu kandrarak bu malmz çalmlar dedi.

Kuyumcu çelik, üphelileri tandn da belirterek, En ksa zamanda mallarm getirsinler. Aksi takdirde maddi manevi davac olurum. Sizin peinizi brakmam. Bilezikleri aldktan sonra sokakta bekleyen bir araca binip gitmiler. çocuu kandrp bilezikleri alrken, Alveri yapmaya gideceiz. Yukarda oturuyoruz zaten. O zamana kadar baban da gelir demiler. Bu Ramazan aynda hakkmz helal etmiyorum ve pelerini brakmayacam ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git