Kamışlı’da abluka kalkıyor

YPG/PKK, Kamışlı'da rejim unsurlarına yönelik ablukasını kaldırıyor

Haberler 05.11.2021 - 00:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

YPG/PKK, Suriyenin kuzeydousundaki Kaml ilçe merkezinde abluka altnda tutuu Bear Esed rejimi unsurlarnn giri çklarn serbest brakt.

20-25 Nisanda Esed rejimi ile YPG/PKKl teröristler arasnda çatmalarn yaand Kaml ilçe merkezi, bu kez taraflar arasnda yaknlamaya sahne oluyor.

YPG/PKKl teröristler, nisan aynda rejim güçleriyle çatarak Tay Mahallesini ele geçirerek rejime ait askeri ve güvenlik birimlerinin bulunduu Güvenlik Karesi bölgesini abluka altna almak için Kuvvetli ve Medine e-ebab adnda iki kontrol noktas kurmutu.

YPG/PKK, kontrol noktalar sayesinde son 5 aydr abluka altnda bulundurduu Güvenlik Karesine giri çklar kontrolünde tutuyor.

Terör örgütü bugün itibaryla söz konusu kontrol noktalarndan rejim unsurlarnn Güvenlik Karesine giri ve çklarn serbest brakt. Ancak kontrol noktalar kaldrlmad.

YPG/PKKDAN REJME ARTSIZ DYALOG çARISI

Türk yetkilerinin Suriyede terör örgütlerine kar gerektiinde müdahale edilebilecei yönündeki açklamalarnn ardndan YPG/PKKnn Esed rejimiyle yaknlamas hz kazand.

YPG/PKK elebalarndan Eldar Halil, dün Russia Todayin (RT) Arapça kanalna yapt açklamada, Esed rejimiyle artsz müzakereye hazr olduklarn belirtti. YPG/PKK, Zeytin Dal ve Bar Pnar harekatlar esnasnda da Esed rejimiyle yaknlamt.

Ana Sayfaya Git