Kamu binalarına "HES kodu" ile girilebilecek

Koronavirus salgınıyla mücadele kapsamında, İl Hıfzıssıhha Kurulunca alınan karar gereği kamu kurum ve kuruluşlarına Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasıyla giriş yapılacağı açıklandı.

Haberler 07.09.2020 - 00:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Umumi Hfzsshha Kurulu, son günlerde artan vaka saysn göz önüne bulundurarak koronavirus (Covid-19) salgnna yönelik tedbirler almak üzere topland.

Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Münir Karalolu bakanlnda gerçekletirilen toplantda, salgnn yaylmn engellemek amacyla 7 Eylül Pazartesi gününden itibaren Hayat Eve Sar uygulamas üzerinden yaplacak olan HES kodu sorgulamas sonucunda, uygulamann onay verdii vatandalarn, kamu kurum ve kurulularna giriine izin verilmesi yönünde karar alnd.

Konuya ilikin Diyarbakr Valilii tarafndan alnan kararlara yönelik yaplan açklamada, limizde bulunan tüm kamu kurum ve kurulularna girilerde görevli personel marifetiyle Hayat Eve Sar mobil uygulamas üzerinden vatandalarn HES kodlarnn sorgulanmas ve uygulamann onay verdii kiilerin kamu kurum ve kurulularna girilerine izin verilecektir. Kamu kurum ve kurulularna müracaat edecek vatandalarmzn sorun yaamamas adna önceden telefon gibi cihazlar üzerinden Hayat Eve Sar (HES) uygulamasndan veya telefonla SMS yoluyla HES Kodu sorgulamalarn yaparak onay verilmesi halinde müracaat etmelerinin doru olacayla ilgili gerekli duyurular ve bilgilendirmeler yaplacaktr. denildi.

Açklamada, belirtilen tedbirlerin pazartesi gününden itibaren uygulanmaya balanaca ifade edildi.

Ana Sayfaya Git