Kamuya 100 bin personel!

Kamuya 100 bin yeni personel alınacak, Kamu personel alımları ilanları tek tek yayınlandı, Türkiye İş Kurumu da internet sitesi üzerinden yeni ilanları duyuruyor.

Haberler 23.09.2021 - 00:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Geçen hafta açklanan Kamu Personeli Seçme Snav (KPSS) sonuçlarnn ardndan gençlerin gözü hem kamu ve hem de özel sektörde i frsatlarna çevrildi. Ekonominin üç yllk yol haritasnda ylda 1 milyon 70 istihdam sözü verilirken, bu yln sonuna kadar kamuda 100 bin kii ie yerlemi olacak.

Cumhurbakanl nsan Kaynaklar Ofisi tarafndan gelitirilen ve e-Devlet ile entegre çalan Kariyer Kaps Platformu ile kamuda ie almlar Mays ay itibaryla tek kapdan yaplmaya baland. Kamu kurumlar personel almn artk Kariyer Kaps Platformu üzerinden gerçekletiriyor.

Türkiye Kurumu da kamuda içi almlaryla birlikte özel sektörün taleplerini karlyor. Kurum internet sitesi üzerinden yeni ilanlar duyurmaya devam ediyor. Daimi içi kadrosuna yerleenler KPSS, EKPSS puan ile baka ilana bavuramyor. Kamu, özel sektör i ilanlar en youn aratrlan konularn banda gelirken bu konuda merak edilen 10 sorunun yant öyle:

LANLARINI NEREDEN TAKP EDEBLRM?

Kamu kurumlar i ilanlarn Cumhurbakanl nsan Kaynaklar Ofisi tarafndan gelitirilen Kariyer Kaps Platformu üzerinden paylayor. Bavurudan yerletirmeye kadar ie alm süreçlerinin tamamtüm aamalarn effaf ve izlenebilir ekilde yürütülmesine imkan salayan Platform üzerinden gerçekletiriliyor. Söz konusu i ilanlarn kariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresi üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrca tüm duyurular, Kariyer Kaps resmi sosyal medya hesaplar (@kariyerkapisi) ile de kamuoyu ile paylalyor. Belediyeler, özel sektörün de bu platformu kullanma yönünde talebi var.

YETENEK KAPISI ÜZERNDEN BULMAK?

Üniversiteli gençlerin çalma hayatna etkin bir ekilde dhil olmas için yaama geçirilen Yetenek Kaps büyük ilgi görüyor. verenler i ilanlar, etkinlik, eitimlerini bu kap üzerinden duyurabiliyor. Örenci ve mezunlar iverenlere kendileri hakknda dorudan bilgi verebiliyor. Uygun artlar salayanlar i görümesine çarlyor.

ç ALIMLARI HANG KAPSAMDA YAPILIYOR?

Kanununa göre göre çaltracak sürekli, geçici veya mevsimlik içilerin istihdam süreçleri KUR aracl ile salanyor. çi alm ilanlar Kurumun internet sayfasnn açk i ilanlar bölümünde yaymlanyor. Bugün itibariyle 135 bin açk i ilan bulunuyor. Yönetmelie göre, ilan veren kamu kurum ve kurulularnca ilana bavuruda ilçe, il veya bölge düzeyinde ikametgh art aranabilir. lan veren kurum, kurulular kamu içi alm ilan ulusal düzeyde de açlabilir.

KPSS VE EKPSS PUANIYLA ALIM YAPILIYOR?

Ön lisans ve lisans düzeyindeki içi alm ilanlarna KPSS puanyla, engelli içi alm ilanlarna EKPSS puanyla adaylar belirleniyor. Bu durumun istisnas eitimine baklmadan temizlik, güvenlik ve koruma, bakm ve onarm hizmetlerindeki içi alm ilanlardr. Kömür ve maden iletmelerinin yeralt ilerinde çaltrlacaklara ilikin almlar da ayn kapsamda yer alyor. Bu ilanlara gönderilecek adaylar, noter huzurunda çekilecek kurayla belirleniyor.

SINAVA TAB KAMU ç ALIM LANLARI

Ön lisans ve lisans eitim düzeyindeki içi alm ilanlarna bavuru yapabilmek için B grubu kadrolar için en son yaplan geçerli KPSSden en az 60 puan almak gerekiyor. Engelli ve eski hükümlü veya terörle mücadele srasnda malul saylmayacak ekilde yaralanan statüsündeki içi alm ilanlarna bavurulabilmesi için ise KPSS/EKPSSye girmi olmak yeterli.

SINAVA (KPSS/EKPSS) TAB KAMU ç ALIM LANLAR

B grubu kadrolar için çift yllarda yaplm ve geçerli olan; lisans mezunlar için KPSS P1, KPSS P2 ve KPSS P3 puan türlerinden ilan veren kamu kumunca belirlenen puan türü, ön lisans düzeyindeki ilanlarda KPSS P93 puan türü kullanlr. Kariyer mesleklerde ise ilan veren kamu kurumu tarafndan belirlenen geçerli KPSS puan türü kullanlr.

KURAYA TAB KAMU LANLARINDA ADAY LSTELER

Kuraya tabi ilanlarda Kurumun gönderdii ve ilanda belirtilen artlar tayan bavuru sahiplerinin tamamnn yer ald listeler esas alnmak suretiyle, açk i saysnn dört kat aday belirleniyor. Ayrca, ayn sayda yedek aday, ilan veren kamu kurumu tarafndan noter huzurunda çekilecek kura ile belirleniyor. Kamu kuruluu istihdam edecei kiileri, yukarda belirtilen listelerde yer alan adaylar arasndan yapaca yazl ve/veya sözlü snavla belirler.

SINAV VE E ALIM SÜREC NASIL YÜRÜTÜLÜYOR?

Snav gün, saat ve yeri ile snava katlmaya hak kazanan adaylar, ilan veren kamu kurum ve kuruluunun internet sitesinde duyuruluyor. Kamu kurum ve kurulular ie yerletirilecek kiileri, Kurum tarafndan gönderilen listelerdeki adaylar arasnda yapaca snav ile belirleniyor. Snav; yazl veya sözlü yöntemlerden biri veya ikisi kullanlarak yaplyor.

KUR ARACILIIYLA YAPILAN KAMU ç ALIMLARI

Kamu içi ilanlar KUR internet ubesinde yaynlanyor. lanlara bavuru süresi be gündür. arayanlar niteliklerine uygun kamu ilanlarna bavuru ilemini; https://esube. iskur.gov.tr ve Alo 170 iletiim hatt üzerinden ya da KUR birimine ahsen müracaat ederek yapabilir. Kamuya içi olarak alnacaklarn 18 yan doldurmu olmas gerekiyor.

KAMU ç ALIMLARINDA ÖNCELK HAKKI NEDR?

Kamu içi ilanlarna bavuruda genel bavuru listesinin yan sra, öncelikli bavuru listesi oluturuluyor. Öncelik hakk ie yerleme garantisi salamamakla birlikte; snava tabi ilanlara KPSS veya EKPSS puan olmakszn bavuru yapabilme imkn salar. Kuraya tabi ilanlara da öncelikli adaylar öncelik hakk ile bavuru yapabilirler. Genel ve öncelikli bavuru listeleri mevzuatta belirtilen usullere göre ayr ayr oluturularak ilgili kamu kurumuna gönderilir.

Ana Sayfaya Git