Kamuya 90 bin personel alınacak

İstihdam seferberliğine kamudan büyük katkı geldi. Önümüzdeki dönemde Milli Savunma Bakanlığı’ndan THY’ye, Maliye Bakanlığı’ndan Diyanet İşlerine, Sermaye Piyasasından PTT’ye kadar birçok kamu kurumu 90 bin sözleşmeli personel alınacak.

Haberler 24.04.2017 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stihdam seferberliine kamu da katlyor. Seferberlik kapsamnda bugüne kadar özel sektörde 800 bine yakn istihdam yaratlrken, önümüzdeki günlerdeKamuya 90 bin personel alnacak

kamuda da memur alm balyor. Bu çerçevede çeitli kamu kurumu 90 bine yakn personel alm yapacak.Kamuda en çok alm ise 11 bin uzman erba, 13 bin de sözlemeli erba olmak üzere 24 bin kiiyle Milli Savunma Bakanl yapacak. Ayrca Bakanlk, sözlü snavla 25 adet de sözlemeli biliim personeli alacak. Yine bu kapsamda Sahil Güvenlik Komutanlnda istihdam edilmek üzere makine, bilgisayar, elektronik, endüstri, inaat mühendislii bölümlerinden mezun 55 kii istihdam edilecek. Sahil Güvenlik Komutanl, 100 adet de sözlemeli astsubay alm yapacak.

GELR UZMANI, VERG MÜFETT

Jandarma Genel Komutanl da ihtiyac karlamak üzere teknisyen, istihkam, muharebe, ikmal, bakm, maliye snflarnda 2 bin 650 kiiyi istihdam ederken bunlarn arasnda jandarma ve bando snflarna da kadn personel alacak. Kamuda en çok istihdam yaratacak kurumlardan biri de Polis Akademisi Bakanl olacak. Polis Meslek Eitim Merkezlerine bini kadn olmak üzere 10 bin polis alnacak.

PTT Genel Müdürlüü ise 1.113ü gie ve büro görevlisi, 637si datc olmak üzere Türkiye genelinde toplam 1.750 sözlemeli personel alacak. Gie ve büro görevlisi olacak kiilerin en az dört yllk eitim veren yükseköretim kurumlarndan mezun olmas ve KPSSde en az 70 puan alm olmas gerekiyor. Posta datm ii yapacak olanlarn ise iki yllk eitim veren yüksekokullardan mezun olmas ve en az B snf sürücü belgesine sahip olmas gerekiyor.Önümüzdeki dönemde kamuda istihdam yaratlacak önemli bir alan da vergi müfettilii olacak. Bu konuda Maliye Bakanl 2 bin gelir uzman ile 300 adet de vergi müfetti yardmcs alacak. Vergi müfettii olacak adaylar yazl ve sözlü snava tabi tutulacak.Kamuya 90 bin personel alnacak

1.500 ENGELL ÖRETMEN ALINACAK

Kamuda istihdama katkda bulunacak kurumlardan biri de Diyanet leri Bakanl olacak. Diyanet leri, tarada görevlendirilmek üzere 415 sözlemeli imam-hatip alacak. lahiyat fakültesinden mezun olan adaylar, sözlü snav baar srasna göre göreve balayacak.stihdam seferberliine Sosyal Güvenlik Kurumu da (SGK) katlacak. Kurum, büro personeli olarak 193 kii alacak. Bilgisayar ve biliim alannda çalacak adaylar Ankarada SGK Bakanlnda istihdam edilecek.Öten yandan, THY, Ulusal Metroloji Enstitüsü, Enerji Piyasas Düzenleme Kurumu (EPDK), Sermaye Piyasas Kurulu, Kredi ve Yurtlar Kurumu da önümüzdeki dönemde 1.500e yakn personel alm yapacak. Ayrca Milli Eitim Bakanl da 20 binin üzerinde sözlemeli öretmen alm için mülakatlara balad. Bakanlk, buna ek olarak bin 500e yakn da engelli öretmen alacak.

Ana Sayfaya Git