Kan donduran Gencer ifadesi

HDP İzmir İl Başkanlığı’na saldırarak, 38 yaşındaki Deniz Poyraz’ı öldüren Onur Gencer’in emniyet ve savcılık ifadeleri ortaya çıktı. Gencer kan donduran ifadesinde, ‘Fotoğrafını çekip, WhatsApp durumumda paylaştım. Bunu tabir olarak totem olarak düşünerek paylaştığımı belirtmek isterim. Paylaşınca birilerin daha geleceğine inandım.’ dedi.

Haberler 21.06.2021 - 00:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP zmir l Bakanlna yönelik saldry düzenleyerek, Deniz Poyraz adl genç kz öldüren eli kanl katil Onur Gencerin emniyet ve savclk ifadeleri ortaya çkt. Gencer, Ben öldürdüüm kiinin ismini bilmiyorum, hiç görmedim. HDP l merkezinde olduu ve terörist olduunu düündüüm için öldürdüm. Bunu tek bama yaptm. Piman deilim dedi. Tasarlayarak öldürme suçundan tukuklanan Gencer, ifadelerinde, kanl saldry neden ve nasl planladn bütün detaylaryla anlatt. Salk Bakanlna bal zmir Kemalpaa Devlet Hastanesi bünyesinde çalrken kendisinin istemesi üzerine 2020 yl Ocak aynda Suriye Mümiç krsalna Haccac üssüne geçici olarak bir aylna görevlendirildiini anlatan Gencer, 1 ay sonra zmire geri döndüünü anlatt. Gencer, annesinin hayatn kaybetmesinin ardndan, psikiyatriste gittiini, kendisine yeil reçeteli ilaçlar verdiini, ancak yan etkisi ve babasnn tavsiyesiyle kullanmad belirtti.

NTKAM ATE

Ocak 2021 tarihinde içimdeki intikam ateini Bar Atay, Selahattin Demirta, Abdullah Öcalan, Leyle Zana, Pervin Buldan isimli ahslar öldürerek söndürebileceimi fark ettim diyen Gencer, bu tarihten sonra HDP zmir l Bakanlna kendisine hedef olarak belirlediini anlatan Gencer, Google üzerinden HDP binalarna saldr yazarak yaptm aratrmada kimsenin ölmedii sadece tek tük camn krld kendilerini madur göstermek için fake yani sahte saldrlar olduunu düündüümden gerçek bir maduriyet tatmalarn istedim dedi.

DI VE ç KEF YAPTIM

ubat 2021 tarihinde HDP zmir l Bakanlnda hem d keif hem iç keif yaptn anlatan saldrgan, zmir HDP il binasna milletvekillerinin geldii hakknda haberlere de ulatm ancak yeterli bilgi toplamayacamdan daha doaçlama bir saldr düündüm. Bahar aylarnda pandemi sebebiyle saldry erteledim dedi.

TECRÜBELYDM

Saldrda kulland silah için 17 Martta heyetine girdiini söyleyen Gencer, psikiyatri kliniinde kaydnz varken, bu heyet raporunu nasl aldnz? sorusuna da u yant verdi:

2016 ylnda teste girmitim. O tarihte teste dürüst olarak cevapladm yani içimden geldii gibi cevapladm sorularla psikiyatrik destee ihtiyacm olduu ve ilaç kullanmam gerektii deerlendirildi. Bunun üzerine 17 Mart 2021 tarihinde girdiim heyet raporunda kendi düüncelerimi deil heyetin onaylayabileceini düündüüm cevaplar daha önceden girdiim test sorular tecrübesiyle verdim. Raporu almam konusunda kimse yardmc olmad.

HDP GENEL MERKEZN DÜÜNDÜM

Raporu aldktan sonrada silah aradn belirten Gencer, Tabanca aramaya baladm. Önce MKEyi aradm. MKE üzerinden silah almamann zor olduunu fark etmem üzerine vazgeçtim. Bu süre içinde de silah Ankarada MKE firmasndan alp yol izin belgesinin rahatl ile bu saldry Ankara HDP Genel Merkeze yapmay düündüm. MKEden almaktan vazgeçtiim için zmir kararm devam etti dedi.

SALDIRI çN KRED çEKTM

3 bin 500 TLye silah aldn anlatan Gencer, Ocak aynda 60 bin TL kredi kullandm. Bana bu saldrda kullanmam veya destek olmak adna kimse para vermedi. Hep kendi imkanlarmla, bankalar üzerinden çeitli krediler kullandm diye konutu.

LÜKS OTELLERDE KALDIM

Saldrgan ifadesinde unu belirtmek isterim ki hayatm bitireceim kesin olan bu saldr planlamam akabinde çocuksu hevesler diyebilecek ekilde bir ksm içimde kalan duygularm ve heveslerimi yaamak adna giriimlerde de bulundum. Hatta helikopter ile zmiri turlamay bile düündüm ifadelerini de kulland.

zmirde HDP il binasndaki saldrgan Onur Gencerin yeni görüntüleri ortaya çktzmirde HDP il binasndaki saldrgan Onur Gencerin yeni görüntüleri ortaya çkt!

ETM ALMADIM

fadesinde saldr için herhangi bir eitim almadn zaman zaman poligona giderek at yaptn, ücret karlnda ders aldn belirten Gencer saldr ann u ekilde anlatt:

Haziran aynn il haftasnda HDP il binasnn bulunduu binada bulunan ngilizce kursuna kayt oldum. 17 Haziran sabah saat 07.00de uyandm. Cep telefonumda birkaç uygulama izledim gevemek için parodi tarznda komik videolar izledim. Sonrasnda serin bir du aldm. Gece çantay hazrladmda ölmez isem, yakalanma veya yaralanma durumunda hastanede veya cezaevinde ihtiyaç olan malzemeleri (çamar havlu vesaire), silah havluya sararak hazrladm. Taksiye bindim. Saat 11.00de i merkezinin önüne geldim.

KADIN DÜTÜ

merkezine girdiimde hzl bir ekilde 2. kata çktm ve kapnn açk olduunu gördüm, çantay yere koydum. Havluya sarl silah aldm, mermi aznda, bacaklarma kramplar girdi ve bir an rüyalar görür gibi heyecan yaadm, kapy ittim kap açld. Birden bir ses duydum ve bir el ate ettim. Ate ettikten sonra kadn dütü. Dütükten sonra bana gidip, ayakta kadnn kafasna hedef alarak, bir el daha sktm. Ses o an gitti bende ve hiçbir eyi hissetmemeye baladm. ç keif srasnda ofisin bir oda ve küçük bir yer olduunu düünmütüm ancak içeri girip ate ettikten sonra HDP il binasnn bulunduu katn çok büyük ve toplant var tabelasnn ise yank olduunu gördüm.

DAHA FAZLA NSAN VAR

Buraya ilk defa girmitim. Bu sebepten içeride zannettiimden daha fazla insann da bulunabilecei düüncesi birden beni paniklettirdi. Her an karma biri çkacak veya beni tuzaa düürürler düünceleri ile odalarn kapsn açp arka arkasna ate etmeye baladm.

BR DAHA SIKTIM

Kadna ilk sktmda yere dütüünde, yanna gidip, bana ayakta sktktan sonra, bir elde daha üzerine sktm. Sonrasnda dier mermileri saa sola skmaya baladm. Yangn tüpünü alp camdan attm. Krp dökmeye baladm.

çEKP PAYLATIM

En son kendime gelmeye balaynca, tekrar kadnn bana gittim ve kafasna sa ayamla tekme attm. Bu srada telefonu elime alp yerde yatan kadnn fotorafn çekip, WhatsApp durumumda paylatm. Amacm bu paylam gören PKKl olduunu düündüüm kiilerin binaya gelmesi, akabinde onlar öldürmek için yaptm paylamdr. Bunu tabir olarak totem olarak düünerek paylatm belirtmek isterim. Paylanca birilerin daha geleceine inandm.

BENM KANIMMI

Binadan ayrlrken elimde kan olduunu gördüm. Akan kann kendi kanm olduunu fark edince, ykamaya gerek olmadn düündüm. Ben öldürdüüm kiinin ismini bilmiyorum daha önce tanmyorum hiç görmedim. HDP l merkezinde olduu ve terörist olduunu düündüüm için öldürdüm. Bunu tek bama yaptm.

PMAN DELM

Benim hiçbir terör örgütü ile irtibat iliki veya bam yoktur. Sadece PKK terör örgütüne ve yandalarna bitmez tükenmez bir kinim vardr. Bu olaydan dolay piman deilim.

Gencer savclk ifadesinde de benzer anlatmlarda bulunurken, Instagram hesabnda paylat asker giysili fotoarflar için de Fotoraftaki kamuflaj karasal iklim olduu ve geceleri çok souk olduu için orada bulunan TSK personeli bizlere veriyordu. Nöbet deiimi srasnda personele ait silah alarak hatra fotoraf çektirmitim dedi.

Ana Sayfaya Git