Kan ve kinle değil huzurla anılıyoruz

Dağkapı Meydanında iftar çadırında vatandaşlarla birlikte olan Bakan Kurtulmuş, "Kötülüklerle, kinle, kanla anılan Diyarbakır, şimdi huzur kenti oldu. Allah'a binlerce şükür. Ana dil, kendi ana sütü gibi helaldir"

Haberler 28.05.2018 - 09:35 Son Güncelleme : 28.05.2018 - 09:38

Kültür ve Turizm Bakan Numan Kurtulmu, Bir zamanlar kötülüklerle, kinle, kanla anlan Diyarbakr, imdi huzur kenti oldu. Allaha binlerce ükür. Diyarbakr huzur kenti olmaya devam edecek. dedi.

Kurtulmu, Dakap Meydannda kurulan iftar çadrnda, vatandalarla bulutu. Bakan Kurtulmu, iftar sonras yapt konumada, medeniyet, ilim merkezi, arkn dünyaya açlan penceresi kentte, birbirinden güzel ve deerli olan Diyarbakrllarla ayn iftar sofrasn paylamaktan büyük bir memnuniyet duyduunu söyledi.

KIYAMETE KADAR BRLKTE OLACAIZ

Kyamete kadar bir ve beraber olmann tohumlarnn bu iftar sofralarnda atldn ifade eden Kurtulmu, bu corafyann ve sofralar paylaan insanlarn geçmii, kültürü, adeti, gelenekleri, görenekleri, kblesi, Allah, Peygamberi, geçmiinin ve geleceinin de bir ve beraber olacan belirtti.

Numan Kurtulmu, Birinci Dünya Savanda Ortadouyu hallaç pamuu gibi datanlarn imdi de snrlar bölerek farkl ülkelerde yaamak durumunda kalan halklarn gönüllerini ve zihinlerini bölmeye çaltna iaret ederek, öyle konutu:

GÖNÜLLER VE ZHNLER BÖLEMEZLER

Buna müsaade etmeyeceiz. Buna siz Diyarbakr ve Türkiye halk buna müsaade etmeyecek. Bizim birbirimizden bir farkmz, ayrcalmz yok. Anadillerimizin farkl olmas bizi ayrma vesilesi deildir. Renklerimizin ayr olmas bizim için bir ayrlk vesilesi deildir. Tam tersine biliyoruz ki anadili ana sütü kadar helaldir. Her kim hangi anadilini konuuyorsa, Rabbinin ona örettii bir dili konuuyordur. Onun için ne gerekçeyle olursa olsun ister zenginlik, fakirlik, ister u dilden, ister bu dilden, ister mereb, mezhep meselesi olsun bütün bunlar bir kenara brakyoruz. Biliyoruz ki hepimiz hazreti insanz, Ademin soyundanz, brahimin ve Muhammedin ümmetindeniz.

Diyarbakrn bu ruha sahip en güzel ehirlerden biri olduunu ve birilerinin araya niza, kin, silah, kan ve gözyan koymaya çaltna dikkati çeken Kurtulmu, Onlara müsaade etmediniz. Sizlere teekkür borçluyuz. Bir zamanlar kötülüklerle, kinle, kanla anlan Diyarbakr, imdi huzur kenti oldu. Allaha binlerce ükür. Diyarbakr huzur kenti olmaya devam edecek. ifadelerini kulland.

DYARBAKIRI DYARIHUZUR OLARAK BIRAKAçCAIZ

Suriye, Irak, Filistin, Ürdün ve baka yerlerdeki bütün kardelerle gönül balarnn kuvvetlendirilmesi için çallmas gerektiini aktaran Kurtulmu, ülkeyi bölmek isteyenlere inat gönül balarnn daha da kuvvetlendirilmesi gerektiini anlatt.

Bakan Kurtulmu, Bundan sonra esas sorumluluk, esas görev Diyarbakr annelerine düüyor. Diyarbakr anneleri inallah geleceimizi kuracak olan o sevgi dolu gönülleriyle, o bereketli dualaryla inallah Diyarbakr daha da güzelletirecekler. Diyarbakr aslnda diyarhuzurdur. Bu diyarhuzuru ilelebet yaatacaz. Geçmite olduu gibi onlarca farkl medeniyetin merkezi olduu gibi nice ediplerin, airlerin, ariflerin, hikmet sahibi insanlarn, evliyann dolat, ayak izlerinin bulunduu bu ehirde kyamete kadar huzur içerisinde yaayacaz. Diyarbakr diyarhuzur olarak sonraki nesillere brakacaz.

Ana Sayfaya Git