Kanalizasyondan çıkan suya esnaftan tepki

Diyarbakır'da iş yerlerinin yoğunlukta olduğu yerde patlayan kanalizasyondan çıkan kirli su, esnafı canından bezdirdi.

Haberler 30.03.2018 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Baclar Mahallesi Karaca Caddesi Gda Toptanclar Sitesinde kanalizasyon sularnn kendilerini oldukça rahatsz ettiini ve ilerini engellediini belirten esnaf, yetkililerin bir an önce harekete geçmelerini istedi.

Özellikle yamur yad zaman patlayan kanalizasyondan çkan kirli suyun kendilerini zor durumda braktn söyleyen esnaf, Diyarbakr Su ve Kanalizasyon daresi Genel Müdürlüünün (DSK), özel mülkiyetteki borular deitirip belediyeye ait alandaki gider borularn deitirmedii için tekrar sknt yaadklarn savundu.

Kanalizasyondan çkan suya esnaftan tepki

Esnaftan Mehmet irin Genel, Biz buraya geleli 4 yl oldu. Geldiimizden beri bu sknty yayoruz. Özellikle kn yamur baladktan sonra k bitene kadar hemen hemen her gün logar patlamas yaanyor. Bunun sebebi, gider borularnn dar oluudur. Boru, yaan yamuru kaldramad, ondan dolay buradan patlyor. Belediyeye her müracaatmzda gelip vidanjörle açyorlar, 2 gün sonra tekrar tkanp patlyor. En son srarla üzerinde durduk. Bunlarn deimesi gerektiini söyledik. Gelip tespitini yaptlar, borularn dar olduunu söylediler. Bu özel alana giren ksmn deitirdiler ama belediye alanna giren boru ksmn deitirmeyip, öyle brakp gittiler. Biz itiraz ettik, onlar da Gelip onu da yapacaz. dediler ama 6 aydr gelen giden yok. Bu sorunun giderilmesi için özel alandan itibaren belediye ksmna giren alandaki borularn da deimesi lazm. O borular geniletilmedii sürece bu sorun devam edecek. Bu logar suyudur, bu patlamadan çkan kirli su, Gda Toptanclar Sitesinin içerisine de giriyor. Bütün esnaflar etkileniyor. Biz burada sabahtan akama kadar bu kokuyu çekiyoruz, bizim salmz açsndan tehlikelidir. Bu binann çocuklar balkona çknca kokudan etkileniyorlar. Yetkililerden ricamz, bir an önce gelip bu sorunu halletmeleridir. dedi.

Tkanma bedeli için bize 15 bin TL biçtiler

DSKnin, daha önce gelip tkanan borular açtn ve karlnda kendilerinden 15 bin TL aldn bildiren Mehmet Baoul, unlar söyledi:

Buray 2015te devraldm. Geldiimden beri bu pisliin içindeyiz. Burada Diyarbakr Esnaf ve Sanatkrlar Odalar Birlii (DESOB) var ve cami giriidir. Bu kadar esnaf gelip gidiyor. Rezillii görüyorsunuz. O kadar itiraz etmemize, her hafta telefon açmamza ramen DSK bir araç gönderdi, tkanan ksm açt. Ertesi gün ayn ekilde tkanma oldu. Geçtiimiz yaz geldiler, yaptlar. Bize bedeli için 15 bin TL biçtiler. Ondan sonra ayn sorun devam ediyor. Onlara ait olan ksm yapmadlar, paral olan yeri yaptlar. Sabahtan beri iki seferdir telefon açmm, halen de sorun çözülmemi. Biz yetkililerden buna bir çözüm bulunmasn istiyoruz.

Kokudan rahatsz oluyoruz

Kanalizasyon suyunun patlad Mehmet Zülküf Apartmannn yöneticisi Hac Mustafa Özbilmez ise Bu patlama 6-7 senedir devam ediyor. Yamurlarn yamasyla birlikte bu patlama meydana geliyor. Bu, belediyenin logarlarnn dar oluundan kaynaklanyor. Biz belediyeye bavurduk, belediye geldi ve sözde bu logarlar geniletti. Bizden 15 bin TL aldlar. Ayn tas ayn tarak, patlaklar yine devam ediyor. Ben, DSK çme Suyu Daire Bakanlndan Mehmet Bilginin yanna gittim. Beni ald yanna, konuturdu ve baka yere havale etti. Baka yerde de beni baka yere havale ettiler. Beni böyle oyaladlar ve yapmadlar. Biz kokudan ve salk açsndan rahatsz oluyoruz. Caddemiz de sular altnda kalm. Tuvaletin bütün sular, pislikleri yolun üstündedir. Yetkililer tekrar gelsinler, kontrol etsinler. Burann ne halde olduunu görsünler. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git