Kandil'e Şok Operasyon!

Türk Silahlı Kuvvetlerinin başta Kandil olmak üzere Irak'ın kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik son dönemdeki operasyonlarında 200'e yakın terörist etkisiz hale getirildi.

Haberler 21.06.2018 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irakn kuzeyinde bölücü terör örgütünün barnma alanlar Türk Silahl Kuvvetleri tarafndan hava harekatlaryla vuruluyor.

Bata Kandil olmak üzere Hakurk, Zap ve Avainde terör örgütü tarafndan kullanlan alanlar jetlerin harekatlaryla bask altna alnyor. Türk Silahl Kuvvetleri, insansz hava araçlaryla da sürekli kontrol ettii snr hattnda teröristlere hareket etme ans tanmyor.

Bu kapsamda Kandil bölgesine düzenlenen hava harekatlarnda 61 terörist etkisiz hale getirildi. 12 Hazirandaki hava harekatnda PKK/KCKnn sözde bölge sorumlularndan birinin de arasnda olduu 26 terörist öldürüldü, terör örgütüne ait snak, barnak, silah mevzisi ve mühimmat deposu olarak kullanlan 12 hedef imha edildi.

TSKnn Kandil bata olmak üzere Hakurk, Avain-Basyana yönelik hava harekatnn bir bölümü TSKnn komuta kademesi tarafndan da yakndan takip edildi. Genelkurmay Bakan Orgeneral Hulusi Akar, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutan Orgeneral Yaar Güler, Hava Kuvvetleri Komutan Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutan Koramiral Adnan Özbal ile Birletirilmi Hava Harekat Merkezine gitti. Komutanlar buradan hava harekatlarnn bir bölümünü takip etti. TSKnn 15 Haziranda Kandile yönelik hava harekatnda da PKK üyesi 35 terörist etkisiz hale getirildi.

- Silah depolar, barnma alanlar imha ediliyor

Bu arada teröristle mücadele sadece Kandille snrl kalmyor. Hudut güvenliinin salanmas, terör örgütü PKKnn söz konusu bölgelerdeki barnma alanlarnn imha edilmesi, terör örgütüne ait mühimmatn yurda giriinin önlenmesi, teröristlerin etkisiz hale getirilmesine yönelik Irakn kuzeyinde terör örgütü tarafndan kullanlan dier bölgeler da Türk Silahl Kuvvetlerince vuruluyor.

Haziran aynn ilk haftasnda Hakurk, Gara, Metina, Zap ve Avain Basyana düzenlenen hava harekatlarnda 12 terörist etkisiz hale getirildi, terör örgütünün söz konusu bölgelerde snak, silah deposu, barnak olarak kulland 20ye yakn hedef imha edildi.

Türk Silahl Kuvvetlerinin 9 Haziranda Zap ve Hakurk bölgelerine hava harekatnda 3, 10 Hazirandaki hava harekatnda ise rnakn Bestler-Dereler ile Irakn kuzeyindeki Hakurk bölgesinde 9 terörist etkisiz hale getirildi. 16 Haziranda da sava uçaklar, Zap, Avain-Basyan ile Hakkarinin çukurca krsalndaki terör hedeflerini vurdu. Hava harekatnda 9 terörist öldürüldü.

Türk Silahl Kuvvetlerinin, Irakn kuzeyindeki Avain-Basyan ile Diyarbakr ve rnak krsallarnda 17-18 Haziranda düzenledii hava harekatlarnda da 26 terörist etkisiz hale getirildi.

- Snr ötesine uzanan operasyon

Hava harekatlarnn yan sra kara unsurlarnn da snr ötesinde belirlenen hedeflere yönelik kara harekat sürüyor. Hakkarideki 3. Piyade Tümen Komutanl komutasnda yürütülen operasyon Irakn kuzeyindeki Hakurk ve Kani Rash bölgelerine kadar uzanyor.

Piyade Uzman çavu Gökhan Kurak Operasyonuna Hava Kuvvetleri Komutanlna bal unsurlar da destek veriyor. Belirlenen hedefler sava uçaklaryla bombalanrken keif ve gözetleme görevlerinde insansz hava araçlar da görev alyor. Operasyon kapsamnda güvenlik güçleri yaklak 30 kilometre derinlikteki alanda etkili olmaya balad.

Snrn ötesinde devam eden operasyonla hudut güvenliinin salanmas, terör örgütü PKKnn söz konusu bölgelerdeki barnma alanlarnn imha edilmesi planlanyor. Zorlu arazi artlarna ramen aralksz sürdürülen operasyonla bölücü terör örgütüne ait mühimmatn yurda giriinin önlenmesi, teröristlerin etkisiz hale getirilmesi hedefleniyor.

Güvenlik güçleri, operasyon kapsamnda 130dan fazla teröristi etkisiz hale getirirken snr hattnn ilerisinde yeni gözetleme alanlar, üs bölgeleri oluturdu.

Hükümet yetkilileri, operasyonlarn geçici olmad, bütün teröristler bölgeden temizlenene ve tehdit olmaktan çkarlana kadar devam edecei mesajn verirken Türkiyenin srarla Kandil üzerinde durduunu belirten Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan da son operasyonlarda çok önemli toplant alanlarnn vurulduunu açklamt.

Ana Sayfaya Git