Kandil'i çökerteceğiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vahdettin Köşkü'nde Diyarbakır anneleriyle iftar yemeğinde bir araya geldi. İftarın ardından konuşan Erdoğan, Kandil'i çökerteceklerini belirterek, "Kandil, kandil olmaktan çıkacak onlar için karanlık olacak. Hiç endişeniz olmasın bizim buna imanımız var ve bin yıllık ortak coğrafyamızı türlü hile ve desiselerle parçalara ayırıp hem fiziken hem zihnen sömürme peşinde olanlara meydanı bırakmayacağız." dedi.

Haberler 10.05.2021 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ftara katlanlarn Ramazan aylarn ve Kadir gecelerini tebrik eden Erdoan, Ramazan Bayramna kavuma temennisinde bulundu. Erdoan, Diyarbakr annelerinin nice ramazanlar, bayramlar evlat hasretiyle geçirdiini belirterek, Terör örgütü PKK ve onun siyasi uzantlar tarafndan kandrlarak sizlerden kopartlan cier parelerinize kavumak için verdiiniz mücadeleyi en bandan beri takdirle takip ediyoruz. dedi. Cumhurbakan Erdoan, baz ailelerin evlatlarna kavuurken, bazlarnn henüz bu mutlulua eriemediini belirterek sözlerine öyle devam etti:

ARTIK KAçACAK DELK ARIYORLAR

Ailelerimizin kararllkla yürüttüü bu mücadele, terör örgütünün karanlk ve kandan beslenen gerçek yüzünün görülmesi bakmndan çok hayrl olmutur. Yllardr birileri tarafndan cilalanp, parlatlan, cici çocuklardan oluan masum bir yap gibi gösterilmeye çallan bölücü terör örgütü, hem iç kamuoyunda hem uluslararas kamuoyunda zor duruma dümütür. u anda dertleri büyük, skntlar büyük. Artk kaçacak delik aryorlar. Güvenlik güçlerimizin snrlarmz içinde ve snrlarmz ötesinde gerçekletirdikleri operasyonlarla eylem kabiliyetini iyice azaltt örgüt, Diyarbakr annelerinin dirayeti karsnda adeta çaresiz kalmtr. Evlatlarna kavuan her ailemizle birlikte sadece biz sevinmekle kalmyoruz, tüm milletimizin yüreine de su serpiliyor. Ayn ekilde ailelerine geri dönen her mensubunun ardndan örgüt, telafisi mümkün olmayan skntlar yayor.

KANLI ELLERN ADETA KÖKÜNDEN KIRIYORUZ

Allahtan yürei hasretle kavrulan tüm annelerin ve babalar bir an önce evlatlarna kavuturmasn dileyen Cumhurbakan Erdoan, Snrlarmz ötesinde yürüttüümüz baarl operasyonlarla terörün ülkemize uzanan kanl ellerini adeta kökünden kryoruz. Son terörist de etkisiz hale gelene, terör örgütünün elindeki son evladmz da ailesine kavuana kadar bu mücadeleyi sürekli daha ileriye tayarak sürdüreceiz. Sadece ülkemizdeki deil, Irak ve Suriyedeki kardelerimizi de adeta kiralk katiller ordusuna dönüen bölgemizde hesab olan güçler arasnda kucaktan kucaa devredilen bu örgütün kirli andan Allahn izniyle kurtaracaz. Türkiyede baaramadklarn Suriyede deneyenleri bir kez daha hayal krklna uratmak da kararlyz. Kandili çökerteceiz ve Kandil, kandil olmaktan çkacak, onlar için karanlk olacak. Hiç endieniz olmasn bizim buna imanmz var ve bin yllk ortak corafyamz türlü hile ve desiselerle parçalara ayrp hem fiziken hem zihnen sömürme peinde olanlara meydan brakmayacaz. dedi.

ZAFER SZN GB NANAN ANNELERN ZAFER OLACAKTIR

Erdoan, Sizler, ite bu anl duruun sembolleri olarak, her biri kendi evladnz mesafesindeki 84 milyonun tamamna güç verdiniz. Sizi yldramadlar. Birdiniz, bir ehir oldunuz, iki ehir oldunuz ve her geçen gün büyümeye devam ediyorsunuz. Sizin bu evkiniz, bu gayretiniz terör örgütünü çökertmeye yetti. Bu tarihi mücadeleniz için her birinize tekrar tekrar ahsm, eim, milletim adna teekkürlerimi sunuyorum. diye konutu. Terör örgütü içindeki tüm gençlere seslenen Erdoan, Gençler, evlatlarm. Yarn Anneler Günü. Annelerinizi üzmeyin. Annelerinizi madur etmeyin. Sizi bu noktaya getiren anneleriniz. Onlar üzmeyin. 9 ay 10 gün sizi karnnda besleyip büyüten ondan sonra da bu yaa getiren annelerinizi üzmeyin. Bir an önce ne yapn, ne edin ama annelerinize dönün. çünkü onlarn sürekli gözleri yal ve sürekli onlar sizi bekliyor. unu unutmayn, Türkiye Cumhuriyeti devleti, devletimiz kendini bu bataklktan kurtarmak isteyen her gencimizi adli bakmdan korumann yannda, yeni hayatn kurmasna da destek verecektir. Ecdadmz ne diyor, nsan yaat ki devlet yaasn. Biz böyle bir gelenein varisleri olarak baka türlü hareket etmemiz zaten düünülemez. Cumhurbakan Erdoan, Diyarbakr annelerinin nezdinde, tüm annelerin Anneler Gününü ve Kadir Gecesini tebrik etti. Rabbim ya kaç olursa olsun, bugünü annesiz geçiren yetimlere de sabr- cemil ihsan etsin diyorum. diyen Erdoan, anneleri halen hayatta olan herkese de onlarn kymetini bilmelerini, gönüllerini enlendirmelerini, hayr dualarn almalarn tavsiye etti.

KARI ETKL EKLDE HAREKETE GEçMEYE DAVET EDYORUM

Ramazan aynn son günlerine yaklarken ilk kbleleri, 3 dinin kutsal ehri Kudüsten hem üzüntülerini hem öfkelerini artran haberler aldklarna iaret eden Erdoan, unlar kaydetti: Zalim srail, terör devleti srail, mukaddesatlarn korumak, binlerce yllk evlerine, yurtlarna sahip çkmak dnda hiçbir gayeleri olmayan Kudüsteki Müslümanlara vahice ve ahlakszca saldrmaktadr. Erdoan u ifadleri kulland:

Buradan slam ülkeleri bata olmak üzere tüm dünyay, srailin Mescid-i Aksaya, Kudüse ve Filistinlilerin evlerine yönelik saldrlarna kar etkili ekilde harekete geçmeye davet ediyorum. Tüm halk Müslüman olan ülkelere sesleniyorum. Bir olma zamannda, beraber olma zamannda srailin insanln ortak kurumlarnn kararlarna, temel insan haklarna, uluslararas hukuka ve insana dair her türlü deere aykr bu eylemleri derhal durdurmalar konusunda çalmalardr. Bu konuda, Türkiye olarak biz üzerimize düeni yaptk, yapyoruz ve yapacaz. Dünyada hiçbir insann uluslararas kurumlara ve kurallara güveni kalmaz. Herkes kendi bann çaresine bakmaya baladnda ortaya çkacak kaos ve yangn önce bu zulme sessiz kalanlar yutacaktr. Unutulmamaldr ki Kudüs tüm dünyadr, oradaki Müslümanlar da tüm insanlktr. Kudüsü ve Müslümanlar koruyamayan bir dünya, kendi kendine ihanet etmi, kendi kendini imha edecek bombann pimini çekmi demektir.

Kudüste Mescid-i Aksaya ve Müslümanlara yönelik alçak saldrlarn derhal durdurulmasn isteyen Erdoan, 300e yakn yaral var, ilk andan itibaren. Filistinlileri evlerinden etmeye ve yurtlarndan çkarmaya yönelik her türlü dorudan ve dolayl basklarn sona erdirilmesini bekliyoruz. Aksi takdirde zalimleri hak ettikleri akbete düçar eylemek için her türlü gayreti gösterecek, her türlü çabay ortaya koyacaz. Allah mazlumlarn ve madurlarn yardmcsdr. dedi.

Ana Sayfaya Git