Kanlılar barıştırıldı

Siverek ilçesinde yaklaşık yarım asırdır kan davalı olan iki akraba aile, Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı ve Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar’ın girişimleriyle son buldu.

Haberler 26.02.2018 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siverekte 45 sene öncesine dayanan bir husumet sonucu Kejan airetine mensup Aslanalp ve çelik aileleri arasnda balayan kan davasn bitirmek üzere ilçeye gelen Milletvekili Mehmet Kasm Gülpnar, iki ailenin önde gelenlerini bir araya getirerek yarm asra yakn süren kan davasn sona erdirdi. Kan davasn sona erdiren aileler, Avrupa Birlii Uyum Komisyonu Bakan Mehmet Kasm Gülpnarn katlmyla, ilçe merkezindeki bir düün salonunda bir araya geldi. Husumetli ailelere mensup kiiler tekbirler eliinde el skarak bart ve hep beraber bar yemei yedi. Hayrl bir ie hep birlikte vesile olduklarn belirten anlurfa Milletvekili Mehmet Kasm Gülpnar, unlar kaydetti:

45 YILLIK KAN DAVASI SON BULDU

Her iki aile arasnda tabii çok uzun yllar öncesinde yaanm bir olayd bu, Allah bu tür aclar, bu tür olaylar bir daha yaatmasn. Özelikle böyle akraba aileler arasnda olan bu olaylar çok daha zor oluyor. Ama imdi baz sebeplerden dolay yarm kalm bir ii, imdi hep birlikte tamamna erdireceiz. Allah bu barta emei geçen herkesin hayrn kabul etsin. Özelikle Kejan airetinin önde gelen isimlerinden ve muhtarmz Mahmut Atilla beye de teekkür ediyorum, gerçekten onun da emekleri bu barta çoktur. Allah hepinizden raz olsun dedi.

Bar yemeinde AK Parti lçe Bakan lhan çelik, yönetimi ile her iki aileye mensup çok sayda kii hazr bulundu.

Ana Sayfaya Git