Kanlılar barıştı

Karadeniz ve Koyun aileleri arasında çıkan kavgada Vedat Koyun'un hayatını kaybetmesiyle başlayan husumet Silvan Kaymakamı Adem Çelik ve ilçenin ileri gelenlerinden Metin Kılıçarslan'ın girişimleriyle barışla sonuçlandı.

Haberler 21.06.2019 - 11:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Silvan ilçesinde geçen yl arazi anlamazl yüzünden bir kiinin öldüü kavga nedeniyle iki aile arasnda balayan husumet son buldu.

Silvan ilçesine bal krsal Badere ve Suluba mahallelerinde 1 Austos 2018de Karadeniz ve Koyun aileleri arasnda çkan kavgada Vedat Koyunun hayatn kaybetmesiyle balayan husumet Silvan Kaymakam Adem çelik ve ilçenin ileri gelenlerinden Metin Klçarslann giriimleriyle barla sonuçland.

BARI çN EL SIKITILAR

lçede bir düün salonunda düzenlenen ve ailelerin bir araya geldii bar yemei, Kuran- Kerim tilavetiyle balad. Vali Hasan Basri Güzelolu, burada yapt konumada, yaanan üzücü ve ac olayn daha sonra daha büyük aclara yol açmamas, herkesi üzecek sonuçlara tanmamas için gayret gösterenlere teekkür etti. Bir insann brakn canna kymak, kalbini krmak bile inancmz açsndan çok büyük bir vebaldir ve günahtr. diyen Güzelolu, hayatn her safhasnda kalpten kalbe köprü kurulmas gerektiini belirtti.

VAL GÜZELOLU KONUTU

Krgnlk ve krklklarn giderilmesini gerektiine iaret eden Güzelolu, öyle konutu: nancmz açsndan en büyük hayrlardan biri krgn ve dargn olanlar bartrmaktr. Keke bu aclar ve yanllar yaanmasayd. Ancak insann olduu yerde bunlar oluyor. Bize düen bunlar büyütmemek, öteye tamamaktr. Kan davalar bitmitir ve bitirilmelidir. Cahiliye döneminin tavrlaryla hareket etmek hiçbir Müslümana yakmamakta ve artk bitirilmelidir. Yaanan olay daha büyük aclara ve telafisi imkansz olaylara neden olmad. Koyun ve Karadeniz ailesinin her ferdine teekkür ediyorum. Amacmz huzuru, kardelii tesis etmek ve bunu güçlü klmaktr. Birliimizi bozmak isteyen ihanete ve temsilcilerine frsat verilmesin.

BRLMZ BOZMAK STEYENLER

Kaymakam çelik ise tatsz olayn devam etmemesi için yaplan görümelerde ailelerin olgunluk gösterdiklerini söyledi.

Klçarslan da barn iki aile arasnda dostlua, kardelie, birlik ve beraberlie vesile olmas temennisinde bulundu.

Konumalarn ardndan iki ailenin fertleri, Kuran- Kerimin altndan geçtikten sonra salavatlar eliinde tokalat.

Bar yemeine, l Emniyet Müdürü Tacettin Arslan, l Jandarma Komutan Tugeneral Mustafa Baolu, Jandarma Bölge Komutan Tümgeneral Halis Zafer Koç ile Karadeniz ve Koyun ailelerinin yaknlar katld.

Ana Sayfaya Git