Kanlılar barıştırıldı

Haydaroğlu ve Şık aileleri arasında yaşanan husumet, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hüseyin Yılmaz ve kanaat önderlerinin araya girmesiyle barış ile sonuçlandı.

Haberler 21.07.2018 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Hani ilçesine bal Gürbüz Mahallesinde ksa bir süre önce Haydarolu ve k aileleri arasnda yaanan silahl yaralama olay sonrasnda yaanan husumet, HÜDA PAR ve bölgenin kanaat önderlerinin girmesiyle sona erdi.

HÜDA PAR Genel Bakan Yardmcs Mehmet Hüseyin Ylmaz, kanaat önderleri Molla Muzaffer Karavil, Hac Halim çiçek ve Suat Yakadan oluan heyet, husumetli ailelerin ileri gelenleriyle görütü.

Arabulucu heyetinin sulh teklifine olumlu cevap veren aile büyükleri Hac Ramazan Haydarolu ve Hac Selahaddin kn, heyeti krmayarak karlkl fedakrlkta bulunmas üzerine husumet sona erdirildi.

Gürbüz Beldesi Camiinde gerçekletirilen bar merasimine, HÜDA PAR Genel Bakan Yardmcs Mehmet Hüseyin Ylmaz, kanaat önderleri Molla Muzaffer Karavil, Hac Halim çiçek, Suat Yaka ve her iki aile ile köy halk katld.

HÜDA PAR tarafndan düzenlenen bar programnda bir araya gelen Haydarolu ve k ailelerini temsilen aile büyükleri Hac Ramazan Haydarolu ve Hac Selahaddin k karlkl olarak husumeti bitirdiklerini belirterek, birbirleriyle kucaklap helalletiler, bar ilan ettiler.

Bu tür olaylar toplumumuzu derinden yaralyor

Her iki ailenin sulh için göstermi olduu duyarllktan ötürü teekkür eden HÜDA PAR Genel Bakan Yardmcs Mehmet Hüseyin Ylmaz, Belde halk bu tür olumsuzluklar inallah bundan sonra bir daha görmez. çünkü bu tür olaylar toplumumuzu derinden yaralamakta ve huzurumuza yönelik ciddi tehdit oluturmaktadr. Taraf ailelerden ricam; uandan itibaren geçmite yaananlar unutmalar ve kardeçe bir arada yaamaya devam etmeleridir. Bir dier ricam da mesellerinizi kavga etmeden konuarak çözmeye çalalm. Aranzda hal edemediiniz sorunlar bize getirin, birlikte çözelim. Konuarak, anlaarak çözülemeyecek hiçbir mesele yoktur. Son olarak bu barn salanmasnda emei geçen herkesten Allah raz olsun diyorum. dedi.

iddet ve kavgann kimseye faydas yoktur

Daha sonra bölgenin kanaat önderlerinden Molla Muzaffer Karavil, toplulua yapt konumada sulh içinde yaamann önemine deindi.

iddet ve kavgann kimseye fayda getirmeyeceini aktaran Karavil, Hepimiz Müslümanz, hepimiz kardeiz. slamda insan kan dökmek günahtr. Hiç kimsenin baka bir insann canna, malna ve namusuna kast etmeye hakk yoktur. Toplumun huzurunu kimsenin bozmaya hakk yoktur. iddet ve kavgann kimseye faydas yoktur. Bilakis taraflar dahil herkese zarar vardr. unu unutmay Allah affedicidir, af edenleri sever. Geçmite yaananlar unutup birbirimizi affedelim. Allah bu sulhunuzu daim etsin. ifadelerini kulland.

Konumalarn ardndan Haydarolu ve k ailesi mensuplar karlkl olarak husumeti bitirdiklerini belirterek, Kuran Kerimin altndan geçip, birbirleriyle kucaklaarak bartlar.

Ana Sayfaya Git