Kansuva'nın operasyon görüntüsü

Mardin kırsalında PKK'ya yönelik 12 ayrı noktada yürütülen operasyonda 3 uzun namlulu silah, 4 el bombası, 2 roketatar, 3 dinamit parçası, el yapımı patlayıcı düzenekleri ile çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Haberler 14.09.2019 - 11:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin krsalnda PKKya yönelik düzenlenen operasyona ilikin videoda, terör saldrsnda ehit düen Mardin Emniyet Müdürlüü Özel Harekat ube Müdürü Tufan Kansuvann görüntüsü de yer alyor.

Güvenlik kaynaklarndan alnan bilgiye göre, Diyarbakrda yakalanarak Mardine getirilen bir PKK mensubunun ifadeleri dorultusunda l Emniyet Müdürlüü ve l Jandarma Komutanl ekiplerince müterek operasyon yapld.

Artuklu, Savur ve Ömerli ilçeleri krsalnda 12 ayr noktada yürütülen operasyonda, 3 uzun namlulu silah, 4 el bombas, 2 roketatar, 3 dinamit parças, el yapm patlayc düzenekleri, 7 roketatar sevk fiei, 12 arjör, uzun namlulu silahlara ait çok sayda fiek, gece görü dürbünü, telsiz, 6 emsiye, termal kyafet ve patlayc madde yapmnda kullanlan malzemeler ile çok sayda yaam malzemesi ele geçirildi.

- ehit Kansuva öncülük etmi

Operasyona, Ömerli ilçesinin Ömeryan krsalnda 7 Eylülde düzenlenen afak 127 Operasyonunda yer gösterme faaliyetleri esnasnda teröristlerce düzenlenen saldrda ehit olan Mardin Polis Özel Harekat ube Müdürü Kansuvann da katld belirtildi.

Operasyona ilikin görüntülerde ehit Kansuvann, arama çalmalarna katld, elinde silah, srtnda teçhizat ile time öncülük ettii görülüyor.

Mardinin Ömerli ilçesinde 7 Eylülde PKKya yönelik düzenlenen operasyonda teröristlerin saldrs sonucu Mardin Polis Özel Harekat ube Müdürü Tufan Kansuva ehit dümütü. Evli ve 2 çocuk babas Kansuvay ehit eden 3 örgüt üyesi, Ömerli ilçesindeki operasyonda etkisiz hale getirilmiti.

Ana Sayfaya Git