Kanuni sondaj gemisi Haydarpaşa Limanı'nda

Türkiye'nin 'Fatih' ve 'Yavuz'dan sonra üçüncü sondaj gemisi 'Kanuni', Haydarpaşa Limanı'na demir attı. 114 metre yüksekliğindeki geminin İstanbul Boğazı'ndan geçebilmesi için Haydarpaşa Limanı'nda kulesi sökülecek, ardından yapılan hazırlıklar sonrası Karadeniz'e doğru yeniden yola çıkacak.

Haberler 20.10.2020 - 00:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin Fatih ve Yavuzdan sonra üçüncü sondaj gemisi Kanuni, Haydarpaa Limanna demir att. 114 metre yüksekliindeki geminin stanbul Boazndan geçebilmesi için Haydarpaa Limannda kulesi sökülecek, ardndan yaplan hazrlklar sonras Karadenize doru yeniden yola çkacak.

Kanuni sondaj gemisi, Karadenizdeki sondaj faaliyetlerine katlmak üzere çanakkale Boazn geçerek bu sabah stanbula giri yapt. Kumkap açklarnda bekledikten sonra saat 16.00 sralarnda ise Haydarpaa Limanna demir att. Gemi yanamadan önce rhtm boyunca geminin hasar görmemesi için lastik usturmaçalar yerletirildi. Burada kulesi sökülecek olan 227 metre uzunluunda ve 114 metre yüksekliindeki gemi, Kasm aynn sonlarna doru ilk sondaj görevi için yeniden Karadenize doru yola çkacak. Gemi, yaklak 227 metre uzunlua, 42 metre genilie sahip. 11 bin 400 metre derinlie inebilirken, 3 bin metrede sondaj açabilme kapasitesine sahip olan Kanuni, altnc nesil ultra deniz sondaj gemisi olarak da biliniyor.

Ana Sayfaya Git