Kapalı mekanlardan uzak durun

Prof. Dr. Serdar Öztora, havaların soğuk olduğu kış günlerinde kapalı mekanların Omicron açısından büyük risk teşkil ettiğini belirtti.

Haberler 01.02.2022 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Öztora, devam eden Kovid-19 salgnna kar önlemlerin ihmal edilmemesi gerektiini söyledi.

Souk havalarda birçok kiinin kapal mekanlarda bir araya gelmeyi tercih ettiini belirten Öztora, iyi havalandrlmayan kalabalk mekanlarn pandemi açsndan büyük risk olduunu ifade etti.

Özellikle kapal, havasz ve çok yakn temasta bulunulan yerlerden uzak durulmas gerektiini aktaran Öztora, K aylarnda temas riski oldukça artyor. Bu yüzden kn toplu bulunulan mekanlardan bir müddet daha uzak durmakta fayda var. Pandemi hala devam ediyor. ekil deitiriyormu gibi görünse bile, hatta bir rahatlk hissediyor olsak bile bu önlemlerimizi hiçbir ekilde deitirmememiz lazm. dedi.

Öztora, Omicron varyantnn daha hafif geçirildii bilinse ve söylense de önlemlerin gevetilmemesi tavsiyesinde bulundu.

Varyantn ismi ne olursa olsun koruyucu önlemlerin deimemesi gerektiini belirten Öztora, Koruyucu önlemlerin hala önemli ve çok gerekli olduu gösteriliyor. O yüzden bizim bireyler olarak varyasyonun ismi ne olursa olsun önlemlerimizde hiçbir deiiklik yapmamamz gerekiyor. Maske, mesafe ve temizlik oldukça önemli. diye konutu.

Alamann Kovid-19 ile mücadelede en önemli silah olduunu ifade eden Öztora, unlar kaydetti:

Alar önemli koruyucular. Özellikle Omicron varyantnda hastalk geçirdikten sonra tekrar geçirenler var. Ve hepimizin etrafnda, yaknnda mutlaka risk grubunda olan yallar, kronik hastalklar olanlar var. Korunma yöntemlerinin hastalktan korktuumuz için deil de karmzdakine sayg gösterdiimizi belli eder ekilde olmas lazm. Omicron ile hastaneye yat saylar azalm olabilir ama vaka says çok artt ve Omicron çok daha kolay bulaabildii için eski varyasyonlara göre, hastaneye yatlar, bavurular ve hasta saylar çok fazla da azalmyor aslnda. Omicron geldi, pandemi bitiyor düüncesi bizim için bir umut ama u an realitemiz bu deil. Böyle düünüp, bitmi gibi davranp bütün önlemleri ortadan kaldrmak doru bir yaklam deil. Sadece bunu yapan deil etrafndaki herkesi de skntya sokacak bir durum.

Ana Sayfaya Git