‘Kapitalist sistem krizden kurtulmak için yeni krizler yaratıyor’

TTB Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kongresi’nde konuşan HDP Ekoloji Komisyonu üyesi Beyza Üstün, kapitalist sistemin yaşadığı krizlerden kurtulmak için yeni krizler yarattığını belirterek, “Bu süreçten çıkış, politik toplumu inşa etmekle mümkün” iddiasında bulundu.

Haberler 02.04.2022 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Tabipleri Birlii (TTB) Kadn Hekimlik ve Kadn Sal Kolunun iki ylda bir düzenledii Kadn Hekimlik ve Kadn Sal Kongresinin 7ncisi Ekolojik Kriz, Kadn ve Kadn Sal temasyla Diyarbakrn Sur ilçesinde bir otelde balad. 3 Nisana kadar devam edecek kongre kapsamnda, Ekolojik krizin görünümleri, Pandemi gölgesinde toplumsal cinsiyet temelli eitsizlikler, iddet, Ekolojik kriz ve kadn sal, Ekolojik krizin kadn yaamna etkileri, Kadn sal hareketinden sesler ile Ekolojik krize çözüm araylar balklar altnda atölyeler ve etkinlikler düzenlenecek. Ardndan da kongre sonuç bildirgesi açklanacak.

KADINLAR KRZE DRENYOR

Kongrenin ilk gününde, 3 gün devam edecek çalma ve etkinliklere dair bilgi verildi. Daha sonra kongrenin açl konumasn yapan Diyarbakr Tabip Odas Ebakan Elif Turan, toplumsal eitsizlie ramen kadnlarn her alanda direnmeye devam ettiini belirtti. Turan, Kadnlar olarak her zaman kayym zihniyetine, iddete, krma, kömür ocaklarna kar direnmeye devam ediyoruz. Bereketli Hilal olan ekoloji açdan zengin bir alanda, ekolojiden bahsetmek çok önemlidir. Her yerde var olmaya ve birbirimize güç katmaya devam edeceiz dedi.

çÖZÜM POLTK TOPLUM NASI

Ykma neden olan sistemi görmezden gelmenin çözüm olmayacan ifade eden Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Ekoloji Komisyonu üyesi Beyza Üstün, ekoloji mücadelesinin kadn mücadelesinden bamsz ele alnamayacana iaret etti. Üstün, Kapitalist sistem, krizden çkn yeni ve farkl krizleri üreterek yapmaya çalyor. Onun için ekolojik krizlerin 70li yllardan bu yana geldiini biliyoruz. Ve kapitalist sistemin ürettii krizler her geçen gün derinleiyor. Öte yandan koronavirüsü ekolojik krizden bamsz ele almamak gerekiyor. Krizler kendi çkn yeni krizler üreterek, yapmaya çalyor. ki krizle yüz yüzeyiz. Biri siyasal, biri kapitalist sistemin ürettii krizdir. dedi. Konumalarn ardndan kongre, basna kapal devam etti.

Ana Sayfaya Git