Kar kış demiyor

Muş'ta İl Jandarma Komutanlığına bağlı karakollarda görev yapan güvenlik güçleri, zorlu kış şartlarına rağmen başarılı operasyonlarla PKK'ya göz açtırmıyor.

Haberler 17.12.2019 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muta güvenlik güçleri, son zamanlarda teröristlere yönelik operasyonlarla PKKya ar darbe vurdu.

Türk milletinin huzuru ve vatann bölünmez bütünlüü için tüm zorluklara ramen karakollarda 24 saat elleri tetikte bekleyen Mehmetçik, terör örgütünün korkulu rüyas oldu.

2 bin 400 rakml Üçevler Karakol Komutanlnda vatan savunmas yapan Mehmetçik, gece gündüz demeden PKKl teröristlerle mücadelesini sürdürüyor.

- çok sayda terör örgütü mensubu silahlaryla etkisiz hale getirilmitir

Üçevler Karakol Komutan Vekili Üstçavu Salih Kuday, AA muhabirine yapt açklamada, bölgelerinin 450 kilometrekare sorumluluk alanna sahip olduunu söyledi.

Sorumluluk alanlarnda 9 köy ve 25 mezrann bulunduunu belirten Kuday, unlar kaydetti:

Bölgemizin büyük bir ksm dalk ve ormanlk araziden olumaktadr. Bölgemizde çok sayda terör örgütü mensubu silahlaryla etkisiz hale getirilmitir. çok sayda snak ve barnak kullanlamaz hale getirilmitir. Barnak ve snaklarn içinde çok sayda yaam malzemesi ele geçirilip imha edilmitir. Bölgemizde 7/24 esasa göre nöbet ve operasyon faaliyetlerimiz devam etmektedir. Hava artlar ne olursa olsun, karda kta sfrn altnda 30 derecede operasyonlarmza devam ediyoruz. Devletimizin verdii imkanlar dorultusunda terör örgütlerinin bölgede barnmalarna engel olmak için operasyonlarmz sürdürmekteyiz. Burada bulunmamzn amac halkmzn huzur ve güvenini salamaktr.

- Terör örgütünün beli krlmtr

Jandarma ç Güvenlik Tim Komutan Uzman Jandarma Sekiz Kademeli çavu Ahmet Özdemir de terör örgütüne yönelik operasyonlarn aralksz devam ettiini belirtti.

Üçevler Jandarma Karakol Komutanlnn sorumluluk alannda keif, gözetleme ve pusu faaliyetlerinin yan sra bölge halknn tam desteiyle insansz hava araçlarndan elde edilen görüntü ve bilgiler dorultusunda terörle mücadeleyi sürdürdüklerini kaydeden Özdemir, Mücadelemiz yüksek derecede baarya ulam, terör örgütünün beli krlmtr. Bu yasa d unsurlar tamamen ortadan kaldrlncaya kadar mücadelemiz devam edecektir. diye konutu.

- Terör örgütlerine göz açtrmyoruz

Kulede nöbet tutan jandarma er Fatih Topuz da vatani görevini en iyi ekilde yaptn ifade ederek, Vatann bölünmez bütünlüü için 7/24 ellerimiz tetikte bekliyoruz. Terör örgütlerine göz açtrmyoruz. Biz burada bulunduumuz sürece vatandalarmz huzur ve güven içinde olsun. Buradan aileme ve tüm sevdiklerime selam yolluyorum. eklinde konutu.

Kulede gözetleme yapan jandarma er Melih Tora da Ailemiz bizleri merak etmesin, bizler iyiyiz. Devletimizin ve birlik komutanlarmzn himayesindeyiz. Buradan tüm sevdiklerime selam gönderiyorum. Türk milleti bizlerden dualarn eksik etmesin. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git