Kar ve yağmur geliyor

Meteorolojiden Diyarbakır’ın aralarında bulunduğu 5 il için sağanak yağış ve kar uyarısı geldi.

Haberler 26.03.2024 - 01:25 Son Güncelleme : 26.03.2024 - 01:25

çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü 15. Bölge Müdürlüğü, Diyarbakırın aralarında bulunduğu 5 il için sağanak yağış ve kar uyarısında bulundu.

KAR VE SAĞANAK YAĞIŞ

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölgede beklenen yağışların bugün günün ilk saatlerinden itibaren Şırnakın doğusu Uludere, Beytüşşebap ve Siirtin doğusunda Pervari kuvvetli ve yer yer yoğun kar; Diyarbakırın kuzeydoğusu Kulp, Lice, Batmanın kuzeyinde Kozluk, Sason karla karışık yağmur, yüksekleri kuvvetli ve yer yer yoğun kar; Mardin çevreleri ile Batmanın güneyi merkez, Gercüş, Beşiri, Hasankeyf, Şırnakın batısı merkez, Güçlükonak, Cizre, Silopi, İdil ve Siirtin batısında merkez, Tilo, Eruh, Şirvan, Baykan, Kurtalan kuvvetli yağmur ve sağanak yağış şeklinde olacağı tahmin edilmekte olduğu belirtildi.

VATANDAŞLAR UYARILDI

Açıklamada, meydana gelebilecek sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, kar yağışı beklenen yerlerde tipi ile ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı ve çığ riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmekte olduğu ifadelerine yer verildi.

Ana Sayfaya Git