Karadağ, kadın çalışanların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı

DİSKİ Genel Müdürü Ahmet Karadağ, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadın çalışanlarla kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıda bir konuşma yapan Karadağ, tüm çalışanların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Haberler 09.03.2017 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kadnlara sadece bir gün deil, her gün ayn deerin verilmesi gerektiini söyleyen Karada, çünkü bu corafya ad üzerinde Anadolu. Kadnn yourduu, kadnn ekillendirdii, analarmzn bugünlere getirdii topraklarda yayoruz. Tabii ki kadnn çalma hayatndaki yeri bir medeniyet göstergesi. yi ki çalma hayatnda, tpk Kurtulu Savanda olduu gibi, her zorlukta olduu gibi varsnz dedi.

Kadnlar hayatn her alannda olmal

Ülkelerin kalknabilmesi ve geliebilmesi için kadnlarn varlnn önemine iaret eden Karada, kadnn özgür ve özgün dünyasn ekillendirebilmesi için hayatn her alannda olmas gerektiine inandn söyledi.

Karada, konumasna öyle devam etti:

Kadn hak ettii yerde midir? Elbette deil. Oysa ki hepimiz bir annenin çocuklaryz. Ne yazk ki bu topraklarn tarihine leke olarak düen kadn cinayetlerini, kadna dair o eitsizlii üzülerek, içimiz szlayarak görmeye devam ediyoruz. 21. yüzyldayz. Hem bizim corafyamzda hem de dünyann pek çok yerinde kadn, Cenab- Allahn ona lütfettii yerde deil. Bunda herkesin sorumluluu var. Ama sadece biz erkeklerin deil, siz kadnlarn da sorumluluu var. çünkü bizi siz yetitiriyorsunuz. Lütfen bizi iyi yetitirin. çünkü yetitirdiiniz çocuklar önce sizin evladnz ancak bir aamadan sonra bir baka kadnn ya ak ya da kbusu oluyor. Olmasn. Biliyoruz ki cennet analarn ayaklar altndadr. Bizim de, dünyann da cenneti olun.

Karada, DSK Genel Müdürlüünün kentin geleceini ekillendiren çalmalaryla ilgili kadn çalanlarn önerilerinin kendileri için önemli olduunu vurgulad. Karada, Bizler yaklak dört aydr bu kurumda görev yapyoruz. Böyle özel bir günde bulumak, bir arada olabilmek, sizlerle ayn havay solumak çok deerli diye konutu. Karada konumasn Nazm Hikmetin Kadnlar iirini okuyarak sonlandrd. Karada, kahvaltnn ardndan kadnlara karanfil vererek Dünya Kadnlar Gününü tek tek kutlad.

DSK Genel Müdürlüü nsan Kaynaklar ve Eitim Daire Bakan Mediha Bozayla da kadna yönelik iddetin, kadn cinayetlerinin olmad bir dünya istediklerini söyledi.

Ana Sayfaya Git