Karakola erzak götürürken!

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde köy korucusu şehit edildi. Şırnak bölgesinde PKK'ya büyük darbe indirildi. El yapımı patlayıcı infilak ettirildi, 3 asker Van'daki bombalı tuzakta ise üç korucu yaralandı.

Haberler 16.05.2017 - 11:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Güneydouda PKKyla yürütülen mücadale da-ta kar çamunr denilmeden devam ederken, dün bölgede scak saatler yaand. Dicle ilçesinde bir güvenlik korucusu, aracyla erzak götürdüü karakoldan dönüü srasnda PKKllarca düzenlenen silahl saldrda ehit dütü. rnakta el yapm patlayc infilak ettirilirken, 3 asker Vanda ise bombal tuzakta üç korucu yaraland. Beytüebap ilçesinin 2 bin 900 rakml Kato Da bölgesinde PKKllara yönelik 27 gündür aralksz devam eden operasyonda örgüte büyük darbe vuruldu

DCLEDE PUSU KURULDU

Alnan bilgiye göre, Diyarbakr Dicle ilçesine bal Gündoan köyünde güvenlik korucusu Ferit Kaçar, 21 EY 621 plakal minibüsü ile Yokulu Jandarma Karakoluna erzak götürdü.

ERZAK DÖNÜÜNDE VURULDU

Kaçar, dün öleden sonra karakoldan döndüü srada daha önce pusu kuran PKK mensuplarnca aracna ate açlmas sonucu ehit edildi. Kaçan örgüt üyelerinin yakalanmas için bölge genelinde hava destekli operasyon balatld. Kaçarn evli ve 2 çocuk babas olduu örenildi. Kaçar için düzenlenecek cenaze töreni sonrasnda topraa verilecek.

EL YAPIMI PATLAYICI

Türk Silahl Kuvvetlerince, Beytüebap ilçesinin Kato Da bölgesinde PKKya yönelik 27 gündür devam eden operasyonda teröristlerce kullanld belirlenen maaralar ile arazide yaplan aramada çok sayda silah ve mühimmat bulundu.

lçenin 2 bin 900 rakml Kato bölgesinde PKKl teröristlere yönelik 19 Nisanda balatlan, ehit Binba Ahmet Karaman-2 operasyonu devam ediyor.

Zor arazi ve hava artlarnda güvenlik güçlerince 27 gündür aralksz yürütülen operasyonda teröristlerce kullanld belirlenen maaralar ile arazide arama çalmalar sürüyor.

23.Jandarma Snr Tümen Komutan Tümgeneral Aydoan Aydnn sevk ve idaresinde yürütülen operasyonda çakrsöüt Jandarma Komando Tugay, 23.Jandarma Snr Tümen Komutanl ve Beytüebap 8. Jandarma Komando Alay Komutanlna bal 425 jandarma komando ve 450 güvenlik korucusu görev yapyor.

Terör örgütüne büyük darbe vurulan operasyonlarda 432 silah, 148 bin 140 silah mühimmat, 5 ton amonyum nitrat, 50 tonu akn yiyecek ile yaam malzemesi ele geçirildi.

Operasyona 23. Jandarma Snr Tümen Komutanlndan kalkan Atak Taarruz Helikopterleri de zaman zaman destek veriyor.

Gece sfrn altnda 5 dereceye kadar düen hava artlarnda terör örgütünün silah, mühimmat ve malzeme datm noktalarndan olduu tespit edilen snak ve maaralardan 42sinde çalmalar tamamland. Bölgede operasyon devam ediyor.

Üç ASKER YARALANDI

rnakn krsal kesiminde PKKl teröristlere yönelik balatlan operasyonlar devam ederken, dün sabah saatlerinde Küpeli Da Görmeç Bölgesindeki arazi arama ve taramas srasnda terör örgütü üyelerinin de daha önceden araziye döenen el yapm patlaycnn infilak ettirilmesi sonucu 3 asker yaraland. Yaralanan askerler, Helikopter ile rnak Devlet Hastanesine kaldrlrken, bölgede balatlan operasyon sürüyor.

BOMBALI TUZAK KURULDU

VANn Gürpnar lçesine bal Krkgeçit Mahallesinde PKKllarn menfeze döedii el yapm patlayac inflak etmesi sonucu 3 güvenlik korucusu yaraland.

Olay, önceki gece saat 23.00 sralarnda Vana 60 kilometre uzaklktaki Krkgeçit Mahallesi Norduz bölgesinde meydana geldi. Teröristler, daha önce menfeze döedikleri el yapm patlaycy bölgede devriye görevi yapan güvenlik korucularnn geçii srasnda patlatt. Patlamada 3 güvenlik korucusu yaraland. Yarallar olay yerine sevk edilen ambulanslarla hastaneye kaldrlrken, bölgeye takviye birlikler gönderilerek operasyon balatld.

Ana Sayfaya Git