Karamollaoğlu: Deizmin yükselme nedeni iktidar

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, Türkiye'de deizmin yükseldiğini söyledi. Karamollaoğlu, "Bu gelişme, dindar ailelerin çocuklarında daha çok yaşanıyor. Bu, iktidarın sebep olduğu bir konudur. Türkiye’de bir dikta var. İşte, bu insanları da dinden uzaklaştırıyor" dedi.

Haberler 24.07.2019 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Saadet Partisi Genel Bakan Temel Karamollaolu, Türkiyede deizmin yükseldiini ve bunun dindar ailelerin çocuklarnda daha çok görüldüünü öne sürerken, Bu, iktidarn sebep olduu bir konudur dedi. Karamollaolu, çamlca Camii ile ilgili de eletirisini sürdürürken, Oraya gidenlerin, tabir yerindeyse anas alad ifadesini kulland.

Best FMde Konuan Türkiye programnda Ufuk Karcnn sorularn cevaplandran Karamollaolu, ktidar, artk tükendi. Ahmet Davutolu ile yayn yapan insanlarn, ilerine son verilmesi de bunu gösteriyor. stanbul seçimler, artk bir ihtar oldu. Ben en fazla 200, 300 binlik bir fark bekliyordum. Ancak, seçim yenileme karar, insanlarda büyük bir infial meydana getirdi. te bu, artk bir tükenmedir, dedi.

KORKU MPARATORLUU YAANIYOR

Karamollaolu, birçok kiinin, özellikle memur, esnaf veya i adamnn kime oy verdiini asla söylemeyeceini ifade ederek, Türkiye, tam bir korku imparatorluu yayor dedi. Karamollaolu öyle devam etti: Herkes korkuyor. Kiminin bir beklentisi var, olmaz diye korkuyor. Kimisi de dorudan doruya korkuyor. Tüm toplumda bir endie var. Bakn, sandklara müdahale edildi denildi, ama kendilerinin müdahale ettii anlald. Sonuç, bunu gösterdi. Ama insanlar, deitiriyor. AK Parti, seçmen tad otobüsler ile ama onlar oyunu mamoluna verdi. Ancak insanlar, bundan da korkuyor.

çAMLICA CAM GÖSTER çN YAPILDI

Karamollaolu, daha önce yapt çamlca Camii ile ilgili eletirisini de sürdürdü: Oraya gidenlerin, tabir yerindeyse anas alad. Srf biz, bir ey söyledik diye, o noktaya bir seferberlik ilan edildi. Ancak, insanlar sabah namazna yetiemedi. Trafik orada kilitlendi. nsanlar kilometrelerce mesafeden yürümek zorunda kald. Bu da insanlar yordu. Ben, camiye kar olabilir miyim? Ancak, o yap, oraya gösteri için yapld. O noktaya, konutta yaplsayd, okulda yaplsayd yine kar olurdum. çünkü, eriimi zor. te bu da israftr. Bana cevap vermek için oraya giden, Allahn indinde bir ey kazanamaz. çünkü oraya Allah rzas için deil, bana cevap vermek için gittiler.

TÜRKYEDE BR DKTA VAR

Türkiyede, deizm yükseliini üzülerek gördüünü söyleyen Saadet Partisi Genel Bakan Karamollaolu, Türkiyede dikta olduunu bu nedenle insanlarn dinden uzaklatn savundu. Karamollaolu öyle konutu: Bu gelime, dindar ailelerin çocuklarnda daha çok yaanyor. Bu, iktidarn sebep olduu bir konudur. Eer ki siz, dini deerleri ve dini temsil ettiini söylerken ve sadece görüntüde bunu gerçekletirirsen; bu sizin hayatnza yansmaz ise o zaman olmuyor. Müslümanlk, namaz klp, oruç tutamak veya hacca gitmekten ibaret deildir. Adalet, çok önemlidir. Hz. Ali Efendimiz, buyuruyor ki, devletin dini adalettir. Türkiyede bir dikta var. te, bu insanlar da dinden uzaklatryor. O sebeple bu i, iktidarn sorumluluundadr.

Ana Sayfaya Git