Karamollaoğlu: AK Parti ile MHP'nin beka problemi var

SAADET Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Bu ülkenin şu anda beka problemi yok. AK Parti ile MHP'nin beka problemi var. Bize bunu 'ülkenin beka problemi var' diye dayatmayın. Sizin beka probleminiz bugüne kadar yanlış politikalardan ve icraatlardan kaynaklanıyor" dedi.

Haberler 16.03.2019 - 12:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

SP lideri Temel Karamollaolu, seçim çalmalar kapsamnda partisinin Ankarann Haymana ilçesinde düzenledii mitingde konutu. 31 Mart yerel seçimlerinden sonra Türkiyede mahalli idarelerde önemli bir deiiklik meydana geleceini söyleyen Karamollaolu, Seçimleri, özellikle iktidar partisi ve onunla beraber hareket edenler, kendilerine Cumhur ttifak deyip, arkasndan Cumhuru kalplatrp belli bir grubu vatan haini ilan edenlere bu ülkeyi brakmayacaz. Biz bu ülkenin hepimize ait olduunun idrak içindeyiz. Bir makama gelmek bütün hatalardan azade olmak manasna gelmez. ktidara gelenler icraat yaptklar için zaman zaman hatalar da yaparlar. O hatalar hatrlatmak hem bütün siyasi partilere hem de vatanda olarak sizlere de bir vecibedir. Biz o hatalar söylediimiz zaman onlar mahcup duruma düürmek için söylemedik. Bu hatalar görsünler, vazgeçsinler, ülkeyi daha iyi yönetsinler, öyle yönetince halkn desteini daha fazla alsnlar diye söyledik. Kendileri itiraf ettiler. Artk 16 yllk iktidardan sonra yoruldular. Hatalarn görmek öyle dursun, bazen hatalarn erdem, fazilet olarak bile isimlendirdiler ifadelerini kulland.

BU ÜLKENN U ANDA BEKA PROBLEM YOK

Sadece stanbul deil, Türkiyenin bütün seçim bölgelerinde seçime giren tek parti olduklarn ifade eden Karamollaolu, unlar söyledi:

stanbulun 39 ilçesinde de, büyükehirde de bizim adaymz var. Ankarann bütün ilçelerinde ve büyükehirde de seçime giriyoruz. Nereye giderseniz gidin biz varz. Bunu herkes bilsin. Biz diyoruz ki, bu ülkede hem mahalli idarelerde birtakm problemler var hem de genel idarede ciddi problemler var. Biz genel seçimlere gitmiyoruz, doru; ama bu mahalli idareler seçimleri ile önce kendi ilçemizde, beldemizde, ehrimizde adil olarak karar verecek, icraat yapacak bir yönetim istiyoruz. O yönetim i bana geldii zaman vatandamz aradaki fark görecek; adil olanlar nasl görev yapyor, olmayanlar nasl görev yapyor. Bundan korktuklar için u anda tela içindeler. Onun için Beka problemi var diyorlar. Dilimizde tüy bitti; arkada, ülkede birtakm zorluklar var, biz bunu biliyoruz. Bu ülkenin u anda beka problemi yok. AK Parti ile MHPnin beka problemi var. Bize bunu ülkenin beka problemi var diye dayatmayn. Sizin beka probleminiz bugüne kadar yanl politikalardan ve icraatlardan kaynaklanyor.

KMSE BZE, MÜSLÜMANLARA BENZEYEMEZ

Yeni Zelandada, Christchurch kentinde iki camiye düzenlenen terör saldrsyla ilgili de açklamada bulunan Karamollaolu, öyle dedi:

Yeni Zelandada iki camiye hunharca saldr yapld. 50 civarnda Müslüman kardeimiz ehit edilmi. Cenabhak elbette bu zalimlerin cezasn verecek. Ancak bizi üzen bu konuda birtakm yetkililer açklama yapt zaman, Elbette biz bunu knar ama slam terör üretiyor diyor. Allah sana akl fikir versin, bu ne aknlk. slamn kendisi huzur, bar manasna gelir. Kimse bize, Müslümanlara benzeyemez.

ANKARA ADAYI DOAN: BZ MLL GÖRÜçÜYÜZ

SP Ankara Büyükehir Belediye Bakan aday Mesut Doan ise seçim çalmalarnda herkesin özellikle, admlarna, davranlarna mutlaka dikkat etmesi gerektiini söyledi. Doan, Bir oy fazla alacam diye hiçbir kii veya parti için kimse iftira atmamal, yalan söylememeli, insanlar tehdit etmemelidir. Ama maalesef birileri temiz siyaset yapmak yerine mikrop sava yapmay, çamur sava yapmay ve çamur siyasetini öncelemeyi tercih ettiler. Unuttuklar bir ey var; biz Saadet Partiliyiz, biz Milli Görüçüyüz. Bizim sabrmz onlarn zulmünü de, iftirasn da, yalann da mutlaka yenecektir dedi.

HERKESN OYUNA TALBZ

nsanlarn Haymanann, Ankarann sorunlarn konumak istediklerini belirten SPli Doan, unlar söyledi:

Biz isiz gencimizin sorunlarn, sabaha okula giden çocuunun cebine simit paras koyamayan babalarn sorunlarn konumak istiyoruz. nsanmz kavgalardan, bakalarna hakaret eden siyasetçilerden artk bkt. Biz bu ülkede AK Partiye, CHPye, MHPye, HDPye, Y Partiye oy veren herkesin oyuna talibiz. Bu ülkede yaayan herkesi karde görüyoruz. Bu ülkede yaayan tüm insanlar, bu ülkedeki tüm partiler ve bu ülkedeki tüm sivil toplum örgütleri arasnda köprü vazifesi gören sadece Saadet Partisidir.

ÜVEY EVLAT MUAMELES YAPAN ANLAYII YIKACAIZ

Türkiye bir sorun yaadnda, camide 5 vakit namazn klan genç ile meyhanede kafay çeken gencin omuz omuza ülkeyi savunacaklarn kaydeden Doan, sözlerini öyle tamamlad:

Bu bizim ortak paydamzdr. Buna kimsenin zarar verme hakk yoktur. Gelin biz esnafmzn derdini, ehirlerimizin sorunlarn konualm. Ben sadece Haymanal kardelerimize tek söz veriyorum. Vermi olduum sözün altnda bütün olmas gerekenler zaten var. Türkiyenin, dünyann herhangi bir noktasndan bir tane arkadamzn gözlerini kapatp Haymanaya getirsek, ona sorsak Sence buras hangi ehrin bir ilçesi? Haymanann Türkiyenin ba ehri olan Ankarann ilçesi olduuna kimse inanmaz. Bu kadar hizmetten mahrum braklm bir ehir. Biz Haymanaya üvey evlat muamelesi yapan anlay mutlaka ykacaz.

Ana Sayfaya Git