Karamollaoğlu: Bu iktidar, ülkenin problemlerini artık çözemiyor

SAADET Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, ülkenin çığ gibi büyüyen promlemlerle karşı karşıya kaldığını belirterek, "Ekonomide dibe vurdu bu iktidar, ülkenin problemlerini artık çözemiyor. İşsizlik zirve yaptı, dolar aldı başını gidiyor. İnsanlar geçimlerini sağlayamıyor. Dış politikada, adalette, eğitimde, her yerde sıkıntı var. 15.5 yıldır iktidarda bulunan bu parti, bugünkü sıkıntıları hazırladı. Artık bu iktidarın ülkemizin problemlerini çözemeyeceğini gördük" dedi.

Haberler 18.06.2018 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

SP Genel Bakan ve cumhurbakan aday Temel Karamollaolu, partisinin Diyarbakrda düzenledii mitinge katld. stasyon Meydannda düzenlenen mitingde konuan Karamollaolu, geçmite erken seçimi demokrasiye indirilen bir darbe olarak gören iktidarn, alel acele seçime gitme karar aldn söyledi.

Karamollaolu, Bizim iktidarmzda herkes mesut olacak, herkese el uzatacaz, herkesin kalbini kazanacaz. Erken seçimin sebebi neydi diye baktmzda ç gibi büyüyen problemlerle kar karya olduumuzu görüyoruz. Ekonomide dibe vurdu bu iktidar, ülkenin problemlerini artk çözemiyor. sizlik zirve yapt, dolar ald ban gidiyor. nsanlar geçimlerini salayamyor. D politikada, adalette, eitimde, her yerde sknt var. 15.5 yldr iktidarda bulunan bu parti, bugünkü skntlar hazrlad. Bu skntlar bunlar bu ülkenin bana getirdi. Artk bu iktidarn ülkemizin problemlerini çözemeyeceini gördük. Artk, bir deiime ihtiyaç var. Bu iktidar siz deitireceksiniz. Bu deiimin ayak seslerini de duymaya baladk dedi.

ÜLKENN PROBLEMLER, BUNLARLA çÖZÜLMEZ

Bir memlekette hak ve hukuka riayet yoksa, insanlar kendi haklarn aramaktan mahrum braklyorsa, insanlara bu haklar verilmiyorsa, orada huzuru salamann mümkün olamayacan söyleyen Karamollaolu, Bugünkü iktidar; ekonomi dedii zaman sadece yol, tünel, köprü, inaat yapmay, eski binalar ykp yerine yenisini yapmay, kalknma zannetti. Hala ayn yolda devam etmekte kararllar. Bu yolla Diyarbakrdaki isizlii çözemezsiniz diye konutu.

GERGNLETRMEK BZM ÜSLUBUMUZDA YOK

Temel Karamollaolu, bölgenin problemlerini sayarken, kardelii, huzuru, bar pekitirecek projelere ihtiyaç olduunu söyledi. Suruçta yaanan hadisenin kendilerini endielendirdiini kaydeden Karamollaolu, Beni üzen, iktidarn süratle burada bir kamplama yaratp, kendime nasl pay alrm? havasna girdi. Allah rzas için biraz daha temkinli davranmaya, bitaraf davranmaya kendinizi getiremezmisiniz ya? Biz bu hadiselerin tamamn kucaklayacak bir yola bamz koytuk. dedi.

ANA DLDE ETME ÖNEM VERYORUZ

Diyarbakrda güzel bir aday listeleri olduunu ifade eden Karamollaolu, 25 Haziran sabah güne burada bir farkl doacak. Bu bölgede, barn ve huzurun salanmas, bir takm admlarn atlmasna da bal. Biz bundan dolay ana dilde eitime önem veriyoruz. Bu konunun burada Kürtçe konuan kardelerimiz için bir hak olduunu biliyoruz ve idrak ediyoruz. Bu konuyu siyaset sahnesine ilk tayan lider Erbakan hocamz olmutu. Bundan dolay, o ifadelerin bedelini ona ödetttiler. Biz imdi yeniden ayaa kalkacak, Erbakan hocamzn ruhunu ad edecek bir neticeyi burada tarihe not düüreceiz. Herkes unu bilsin ki, bir dip dalga geliyor. Bu dip dalga 24 Haziranda seçim sandna yansyacak diye konutu.

Karamollaolu, bugünkü bakanlk sisteminin endie verici olduu kanaatinde olduklarn da belirterek unlar söyledi:

NEDEN CUMHUR TTFAKINA KATILMADIIMIZI SORUYORLAR ?

Bakanlk sisteminde, bakan denetleyecek hiçbir müessese kurulmad. Meclis, Bakan denetleyemiyor, hakimler denetleyemiyor. Sayn Cumhurbakan diyor ki; 5 senede bir gideriz, millete hesap veririz Peki, arada yaanan zulümler, basklar, hakszlklar ne olacak? Kim bunun hesabn verecek? Biz, CHP ve Y Parti ile ittifak yaptk. Yüzde 10 baraj önümüze engel olarak çkarld için. Neden Cumhur ittifakna katlmadmz, bu ittifaka katldmz soruyorlar. Eer iktidarda bulunan arkadalar, deminden beri tenkit ettiim politakalarn deitirirlerse, o zaman onlarla beraber olabilir. Ama Gelin teslim olun derlerse, biz bu vebalin altna girmeyiz.

Ana Sayfaya Git