Karanlıkta yaşamak!

Diyarbakır'da 3 yıl önce eşi tarafından terk edilen Fatma Aslan (32), 2 çocuğuyla birlikte yaşam mücadelesi veriyor.

Haberler 01.08.2019 - 10:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 3 yl önce ei tarafndan terk edilen Fatma Aslan (32), 2 çocuuyla birlikte yaam mücadelesi veriyor. Borçlar nedeniyle elektrikleri kesik olan evde, komularndan çekilen kablo ile açabildikleri televizyonun nda yaayan aile, yetkililerden yardm istedi. Fatma Aslann kz 10 yandaki Ece Dilek, Evimizde bir k olsun, bize yeter. Hiçbir ey istemiyorum dedi.

Balar ilçesinde 3 yl önce ei tarafndan terk edilen Fatma Aslan, 2 çocuuyla birlikte yaamaya balad. Maddi imkanszlklar nedeniyle faturalar ödeyemeyen ailenin 8 ay önce elektrii kesildi. 5 ve 10 yalarndaki kzlaryla yaam mücadelesi veren Fatma Aslan, evin elektrik ihtiyacn komularndan uzatlan kablo ile ksmen karlyor. Ailenin elektrik borcunun yan sra yüklü miktarda su borcu bulunduu belirtildi.

7 AY TELEVZYON IIINDA DERS çALITIM

Fatma Aslann bu yl ortaokula balayacak olan 10 yandaki kz Ece Dilek Aslan, okul döneminde 7 ay boyunca televizyon nda ders çaltn belirtti. Ece Dilek Aslan, Hedefim büyük bir avukat olup haklnn hakkn savunmak. Ben aslnda büyük bir ey istemiyorum. Ben sadece okumak istiyorum. 7 ay boyunca televizyon yla ders çaltm. Evimizde bir k olsun, bize yeter. Hiçbir ey istemiyorum. Ben annemin bize bakp alamasn deil, gülmesini istiyorum dedi.

KOCAM BZ 3 YIL ÖNCE TERK ETT

11 yllk evli olduunu ve einin kendilerini 3 yl önce terk edip, baka bir kadnla birlikte yaamaya baladn anlatan Fatma Aslan, yardm için birçok yere bavurmasna ramen destek alamadklarn söyledi. Aslan, 8 aydr elektriimiz yok. Her yere bavuru yaptk. Kimseden ses çkmad. çocuklarm okutmak istiyorum. Küçük kzm bir gün televizyon için çok kötü alad. Komuma sesi gitmi. Kapy çalp neden aladn sordu. Televizyon için olduunu örenince evinden fi çekti. Sekiz aydr televizyon yla oturuyoruz, yemeimizi yiyoruz. imizi yapyoruz. Sekiz aydr hep karanlktayz. Hiçbir yerden yardm almyoruz. Sadece 2 ayda bir yeil kartl olduumuz için çocuklarn parasn alyoruz. Onun dnda herhangi bir yardm alamyoruz. Sadece çocuklarma bir yardm eli uzatsnlar. Elektrik ve su borcumuz 22 bin TL civarndayd. 5 bin TLsini ödeyebildik. 17 bin TLye yakn bir miktar kald. çocuklarm artk evin içerisinde karanlkta deil, kta oynasn istiyorum. Ben onlara yanstmak istemiyorum üzülmesinler diye, ama çok üzülüyorum. Bir yardm eli uzatlmasn istiyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git