Kararlar iptal!

Belediye meclisi kayyumun taşınmazların devrine ilişkin aldığı kararları iptal etti.

Haberler 11.06.2019 - 01:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cizre Belediye Meclisi, kayyum döneminde 13 belediye tanmaznn farkl kurumlara devredilmesine ilikin alnan kararlar iptal etti.

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) yönetiminde olan rnakn Cizre Belediyesi Meclisi, Haziran ay toplantsn gerçekletirdi. Belediye Ebakan Mehmet Zrn bakanlnda gerçekleen toplantda, kayyum döneminde belediyeye ait 13 tanmazn farkl kurum ve kurululara devredilmesine ilikin alnan kararlar görüüldü.

DEVREDLEN TAINMAZLAR KADERLERNE TERK EDLD

Aylk toplantnn gündem maddelerini sralayan Belediye Ebakan Zr, hizmet binasnn da aralarnda bulunduu tanmazlarn devrine ilikin kararlarn iptalini tek tek Meclis oylamasna sundu. Oylama srasnda söz alan HDPli meclis üyeleri, tanmazlarn mevzuata aykr bir ekilde devredildiklerini belirtti. HDPliler, mevcut tanmazlarn devredildikleri kurumlar tarafndan kaderlerine terk edildikleri ve bakmsz brakldklarn ifade etti.

Gündem maddelerine ilikin söz alan bir AKPli üye ise, devredilen tanmazlarn kamu yararna kullanldn ve kararlarda herhangi bir saknca görmediklerini savundu.

Tanmazlarn devrine ilikin iptal kararlar HDPlilerin salt çounluuyla kabul edildi. 3 AKPli üye ise, oylamalarda ret yönünde el kaldrd.

Oylamalarn ardndan Ebakan Zr, yarn devam etmek üzere toplantya ara verdi.

Ana Sayfaya Git