Karayılan 'Türkiye Cumhuriyeti ile bağlar tamamen kopacak, iç savaş çıkacak!'

PKK'nın Kandil yöneticisi Karayılan, hendek politikasına bakın nasıl açıklık getirdi

Haberler 18.12.2015 - 23:15 Son Güncelleme : 18.12.2015 - 23:15

PKKnın Kandil yöneticisi Karayılan, hendek politikasına bakın nasıl açıklık getirdi

PKKnın Kandildeki yöneticilerinden Murat Karayılan, İşte, Orada hendek var, PKK var, mecburen müdahale edilmesi gerekiyor ve bundan dolayı müdahale ediliyor yaklaşımı ile yansıtıyor. Bu doğru değildir. Kürt toplumu kendisini savunmak için hendek açmaya mecbur kalmıştır dedi.

PKKya yakın Fırat Haber Ajansında yer alan habere göre, KCK Yürütme Konseyi Üyesi Murat Karayılan, devletin Kürt halkını iradesizleştirmek istediğini savundu ve saldırılara karşı direneceklerini söyledi.

BAĞ TAMAMEN KOPACAK

Karayılan, Ateşle oynuyorsunuz. Böyle yapmaya devam ederseniz, gerilla da daha da fedaice katılacaktır. Ve artık Kürt halkı ile Türkiye Cumhuriyetiarasındaki bağ tamamen kopacaktır. Siz tank ve toplarla halkımızı ezerseniz, biz artık beraber yaşayamayız diye konuştu. Karayılan, bölgede yaşanan çatışmaları iç savaş diye nitelendirdi.

LOZAN ANTLAŞMASI ORTADAN KALKIYOR

Karayılan, Özellikle Kobani ve Şengalin başarısı ile Kürt halkının Ortadoğuda temel bir aktör olduğu ortaya çıktı. Kürt halkı olmadan bölge yeniden dizayn edilemez. Kürt inkrı üzerinde şekillenen Lozan Antlaşması artık ortadan kalkıyor. Dolayısıyla, Davutoğlu daha bir yıl önce karar aldıklarını söylüyor ki bu doğrudur. Kobani başarısından sonra, daha Ekim ayı sonunda, Milli Güvenlik Kurulu toplantısında topyekn savaş kararı aldılar ifadelerini kullandı.

DEMİRTAŞ: DİRENİŞ SÜRECEK

HDP, DTK, HDK ve DBP eş başkanları bugün Diyarbakırda basın toplantısı düzenlemişti. DTK Eş Başkanı Hatip Dicle, çözüm arayışına vurgu yaparken HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Direniş devam edecek diye konuşmuştu. Tüm eş başkanlar öz yönetim taleplerini haklı bulduklarını ve arkasında olduklarını da belirtmişti.

Hükümet, Güneydoğu illerindeki operasyonların sonuç alınana kadar süreceğini ifade ediyor. Perşembe günü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Konyada, PKKya yönelik operasyonların bölgede huzur sağlanana kadar devam edeceğini ifade ederek, O evlerde, o binalarda açtığınız hendeklerde yok olacaksınız demişti.

Bulgaristan seyahati dönüşünde uçakta gazetecilere konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu da, Güneydoğuda yürütülen operasyonların, tüm ilçeler teröristlerden temizleninceye kadar kesintisiz devam edeceğini söylemişti. Başbakan, Biraz daha gecikmiş olsaydık, bunların niyeti çok daha kapsamlı bir iç savaşı başlatmaktı demiş, Onlar böyle kapsamlı harekt yapacağımızı beklemiyordu ifadelerini kullanmıştı.

Hükümet, PKKya yönelik operasyonların durdurulması ve görüşmelere yeniden başlanabilmesi için PKKnın silahlı unsurlarının ülke dışına çıkmasını ve tam eylemsizliğe geçmesini şart koşuyor.PKK lideri Abdullah Öcalan, 21 Mart 2013 Nevruzunda silahlı mücadelenin sona erdiğini iln etmiş, bütün PKK unsurlarının ülke dışına çıkmasını istemiş, o yıl Mayıs ayında başlayan çıkışlar Gezi Parkı sürecinde yine Öcalanın talimatıyla durdurulmuştu. Kandil Türkiye dışına çıkan PKK unsurlarının daha sonra Türkiyeye geri gönderdiklerini açıklamıştı. çözüm süreci, PKKnın Temmuz ayında Ceylanpınarda iki polisi evlerinde uyurken kafalarına kurşun sıkarak öldürmesiyle tamamen sona ermişti. (Kaynak: Aljazeera)

Ana Sayfaya Git