Karayılan’ın 2 kuryesi imha!

Bakan Soylu: Karayılan'ın özel görev verdiği 2 örgüt üyesi etkisiz hale getirildi

Haberler 06.08.2022 - 00:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, PKK terör örgütünün elebaşlarından Murat Karayılanın özel görev verdiği 2 teröristin, görevi yerine getiremeden Ağrı Doğubayazıtta etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Bakan Soylu, Twitterdaki hesabından yaptığı açıklamada, Murat Karayılanın özel görev verdiği 2 terörist, görevi yerine getiremeden Ağrı Doğubayazıtta bugün, sarı torbaya girdi. Emniyet İstihbarat, Polis Özle Harekat ve Jandarmadaki kahramanlarımıza tebrikler. Amerika yakında Karayılan için de bir taziye yayınlayacak. Meraklanmasın dedi.

Bakan Soylu, şehit Emre Dokumacının kanının yerde kalmadığını da belirterek, Ruhun şad, makamın ali olsun. Allah bizi, şehitlerimize mahcup etmesin açıklamasında bulundu.

SOYLU AçIKLADI

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada ise teröristlerin Ağrı Doğubeyazıtta Eren Abluka-10 Şehit Jandarma Uzman çavuş çetin Ak operasyonu kapsamında etkisiz hale getirildiği belirtildi. Açıklamaya göre, 2 PKK/KCK terör örgütü mensubunun Ağrı Dağı Karabulak kırsalında görüldüğü ihbarı yapıldı. Bunun üzerine İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığınca ortak operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda çıkan çatışmada 2 PKK/KCKlı terörist, etkisiz hale getirildi. Örgüt mensuplarının üzerlerinde ve sırt çantalarında yapılan aramada 2 piyade tüfeği ele geçirildi.

Ana Sayfaya Git