Karayolunda sözleşme imzası

KGM ile Türkiye Yol-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Haberler 09.09.2021 - 11:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ANKARA - Ulatrma ve Altyap Bakan Adil Karaismailolu, Karayollar Genel Müdürlüünün (KGM) 19 bin 541 çalann kapsayan toplu i sözlemesindeki hem ilk alt ayda yüzde 12lik ücret art hem de devam eden dönemlerdeki artlarla enflasyona kar çalanlarn ezdirilmemesinin sevindirici olduunu belirtti.

KGM ile Türkiye Yol- Sendikas arasndaki 19. Dönem Toplu Sözlemesi mza Töreni, Bakan Karaismailolu, çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Vedat Bilgin, Türk- Genel Bakan Ergün Atalay ile Türkiye Yol- Sendikas Genel Bakan Ramazan Aarn katlmyla KGM toplant salonunda gerçekletirildi.

Karaismailolu, burada yapt konumada, Türkiyeyi küresel lojistik güç yapmak, tamaclkta lider konuma yükseltmek adna tüm ulam modlarn uluslararas standartlara ulatrlmas için youn ekilde çalldn söyledi.

Salgn sürecinin gelimi birçok ülkeden çok daha iyi yönetildiine dikkati çeken Karaismailolu, Ülkemize emeiyle deer katan içimizin yannda olduk. Her zaman olduu gibi, salgnda da içi ve iveren temsilcilerimizle diyalog mekanizmalarn hep açk tuttuk. Ulatrma ve Altyap Bakanl olarak, tüm ülke sathndaki 2 bin 532 kara yolu projesi antiyemizde, Salk Bakanlnn öngördüü tedbirleri uyguladk ve çalmalarmz sorunsuz devam ettirdik. Bu süreçte ülkemizin ekonomik olarak büyümesinde, kalknmasnda ve projelerimizin söz verdiimiz tarihte bitirilmesinde sizlerin desteini her zaman arkamzda hissettik. diye konutu.

Bakanlk olarak AK Parti hükümetleri döneminde gerçekletirilen yaklak 1 trilyon 115 milyar liralk ulatrma ve haberleme yatrmlarndaki yüzde 62 oran ve 668,2 milyar liralk tutarla aslan payn kara yollarnn aldn belirten Karaismailolu, son 19 ylda bölünmü yol uzunluunu 6 bin 100 kilometreden 28 bin 260 kilometrenin üzerine çkardklarn, hedefin 2023te bölünmü yol uzunluunu 29 bin 500 kilometrenin üzerine çkarmak olduunu anlatt.

Karaismailolu, 1714 kilometre olan otoyol uzunluuna, 1809 kilometre daha ekleyerek, 3 bin 532 kilometreye ulatrdklarn bildirerek, Yap-ilet-devret modeliyle 2023e kadar toplam 6 projeyle 620 kilometre ve 2035e kadar toplam 13 projeyle 3 bin 726 kilometre daha otoyolu hayata geçirmeyi planlyoruz. ifadelerini kulland.

Kara yollarna yaplan yatrmlar hakknda bilgi veren Karaismailolu, yaptklar yol ve köprülerin; istihdam, üretimi, ticareti, kalknmay hatta eitim, kültür ve sanat faaliyetlerini canlandrdn, akarsu gibi geçtii yerlere canllk kattn kaydetti.

Yollar, ülkemizin ihracatna ve büyümesine katk salad

Yollarn, ülkenin ihracatna ve büyümesine katk saladn dile getiren Karaismailolu, Ulatrma ve Altyap Bakanlnn, ülke genelindeki yatrmlarnda ve iletmelerimizde aln teri döken içi kardelerimiz, gün geldi orman yangnlarnda, gün geldi sel felaketlerinde de hep yanmzda oldular. deerlendirmesinde bulundu.

Karaismailolu, salgn sürecinin atlatlmasndaki gayret ve desteklerinden dolay içi ve memur sendikalarna teekkür ederek, son büyüme rakamlarna göre ülkenin, salgndan kurtulup yeniden kalknma hamlesini balattn söyledi.

Bu yln ilk çeyreinde yüzde 7 büyüme gösteren Türkiyenin, ikinci çeyrekte de yüzde 21,7 gibi büyük bir büyüme oran yakaladn anmsatan Karaismailolu, bu baarda, Bakanln yatrmlaryla içi-iveren, kamu ve özel sektörün emek ve katklarnn büyük olduunu vurgulad.

Kara yollar sektöründe emek veren içilerin, taeronluktan daimi kadroya geçmelerini temin etmemin hakl gururunu yaadklarna iaret eden Karaismailolu, unlar kaydetti:

Karayollar Genel Müdürlüünde ülke tarihinde bir ilk olarak, 29 Nisan 2015 tarihli protokolle 6 bin 417 içi kardeimiz, 5 Nisan 2016 tarihli ek protokolle 3 bin 500 içimiz olmak üzere toplamda 9 bin 417 taeron içi daimi kadroya geçtiler. Ayrca ücretlerinde de ciddi iyiletirmeler yapld. Bugün imzalanacak ve 19 bin 541 arkadamz kapsayan 19. Dönem letme Toplu Sözlemesindeki hem ilk alt ayda yüzde 12lik ücret art hem de devam eden dönemlerdeki artlarla enflasyona kar çalanlarmzn ezdirilmemesi sevindiricidir. Her zaman vurguladmz gibi Türkiye, içisinin emeiyle, milletinin azmiyle kalknacak. Toplu sözleme süreçlerindeki emei geçen tüm arkadalarmza tekrar yürekten teekkür ediyorum. Yeni dönem toplu i sözlemesinin tüm taraflara hayrl uurlu olmasn dilerim.

Kara yolculuk ruhuyla görev yaparak...

Karayollar Genel Müdürü Abdulkadir Uralolu da sektörlere kaliteli ulam hizmeti için çaltklarn belirterek, 60 yla yaklaan bir süredir imza altna alnan toplu i sözlemeleri ile içi ve iverenlerin karlkl ekonomik ve sosyal durumlar, çalma artlar düzenlenerek i barnn salandn ifade etti.

Hemen hemen hiçbir anlamazln yaanmad dier sözleme görümelerinde olduu gibi 19. Dönem Toplu Görümelerinde de tüm taraflarn katklaryla mutabakata varldn anlatan Uralolu, mzalanan sözleme, Eylül 2021 itibaryla toplam 19 bin 541 içi personelimizi kapsamaktadr. diye konutu.

Uralolu, özveri, sevgi, sayg ve sorumluluk bilinciyle çalan içilerin, zor zamanlarn da neferleri olduunu bildirerek, Son dönemlerde yaadmz sel, yangn gibi afetlerde, AFADn koordinatör orta olan Kurumumuz adna ülkenin her yanndan çok ksa bir süre içerisinde organize olarak afet bölgelerine ulaan çalanlarmz, mesai mefhumu gözetmeksizin kara yolculuk ruhuyla görev yaparak, vatandamzn maduriyetini gidermek için canla bala çalmtr. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git