Kardeşliğimizi Çok Gördüler!

Diyarbakır'la aralarına kimsenin girmesine izin vermeyeceklerini, Diyarbakır'la et ile tırnak gibi ve bir bedenin iki yarısı gibi olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Diyarbakır'a geçmişte çok büyük yanlışlar yapıldı" dedi.

Haberler 18.03.2018 - 13:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, merkez Yeniehir ilçesindeki Seyrantepe Kapal Spor Salonunda düzenlenen AK Parti Diyarbakr 6. Olaan l Kongresine katld. Erdoan kongre salonu önünde toplanan partililere hitaben konutu.

BZE BU KARDEL çOK GÖRDÜLER

Partililere, 2019 ylnda yaplacak seçimlere hazr olmalarn söyleyen Cumhurbakan Erdoan, Kardelerim imdiden soruyorum. Mart 2019a hazr myz ? Mart yetmez, Kasm 2019a hazr myz ? Durmak yok, yola devam. Gençler lisede, üniversitede bütün kardelerimizi kucaklayarak ev ev dolamaya var myz? imdi hedef 2019. çok çektiniz çok. imdi yeni bir Diyarbakr inaa ediyoruz. Artk siz de bu yeni Diyarbakrn ev sahiplerisiniz. Bize bu kardelii çok gördüler. Ne olurdu kardeçe yaasaydk ? Ne olurdu ama sabrettik. Sabreden kimse zafere ular dedik ve ulatk. çok ehit verdik. u anda Afrinde de sona geldik. O çukurlarn hepsi tarih oldu. Sur içi nasl ? Camilerimizi delik deik ettiler. Saat kulesinde ne iiniz var, orasn delik deik ettiler. Kesilen kol yerine gelmez. Kesilen sakal daha gür biter ve gür bitti. Bizim tek devletimiz var. Türkiye Cumhuriyeti Devletinden baka devletimiz yok dedi. Erdoan, daha sonra kongrenin yapld salona geçti.

BJ SEROK ERDOAN TEZAHÜRATLARI

Erdoan salonda, Kürtçe olarak, Biji serok Erdoan (Yaasn Bakan Erdoan) tezahüratlar ve sevgi gösterileriyle karland. Konumas sk sk, Biji serok Erdoan tezehürat ile kesilen Erdoan Diyarbakr bölemediler, parçalayamadlar. Bir olduk, iri olduk, diri olduk, karde olduk, hep birlikte Türkiye olduk diyerek, sözlerine balad. Diyarbakrllara selamlarn ileten Erdoan, salondakilerin cokusu üzerine, Bu heyecan, bu dik duru Allahn izniyle mart da kasm da farkl bir ekilde ina ve ihya edecektir. dedi.

Diyarbakrn, 16 Nisan halk oylamasnda yüzde 32lik evet oranyla beklentilerin çok altnda kaldn belirten Erdoan, bu kongrenin Diyarbakrda yepyeni bir dönemin müjdecisi olacana iaret etti. Erdoan, Reis bizi Afrine götür tezahüratlarna, Hazr msnz? Hazrsnz. Tamam ben de komuta kademesiyle bu konuyu görüeceim. Gelsinler diyorlarsa önde ben, sizler de arkadan hep beraber gideceiz. karln verdi.

air Arif Nihat Asyann Fetih Mar isimli iirinden Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan. Sana selam getirdim Ulubatl Hasandan. El de sensin dil de sen, gönüldesin, batasn, Fatihin stanbulu fethettii yatasn. dizelerini okuyan Erdoan, salondaki AK Parti ana kademesinden 2019daki seçimlerde kap kap dolama sözü ald.

DYARBAKIRLA ETLE TIRNAK GBYZ

Cumhurbakan Erdoan, Diyarbakr bizi sever, biz de Diyarbakr severiz. diyerek, konumasna öyle devam etti: Diyarbakrla aramza kimsenin girmesine de izin vermeyeceiz. Bizim Diyarbakrla aramzdaki kardelik hukuku öyle düne, önceki güne dayanmaz. Bizim kardelik hukukumuz, Hz. Adem ile balam, sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammedin ümmeti olmakla perçinlenmi, corafyamzdaki bin yllk birlikteliimizle de mühürlenmitir.

Bizim Diyarbakrla olan muhabbetimiz, öyle buzdan heykel gibi günei görünce eriyen türden deildir. Biz, Diyarbakrla etle trnak gibiyiz. Biz, Diyarbakrla ayn bedenin iki yars gibiyiz, hangi yarmz olmazsa dieri de eksik kalr. Onun için Diyarbakrla birlikteliimiz inallah hep devam edecek.

MEDENYETLER ABDES EY DYARBEKR R

Erdoan, air brahim Halil Demirin Medeniyetler abidesi ey Diyarbekir iirinin Peygamberleri, nebileri, sahabeleri, azizleri mahirce arlardn vakarl bir aslan misali koynunda. Medeniyetler abidesi ey Diyarbekir. Yazarlarn, airlerin, yank seslerin otaydn. Kimsesiz, dul ve yetimlerin en helal katydn. Medeniyetler abidesi ey Diyarbekir. smin yazlrd altn harflerle tarihin sayfalarna. dizelerini okuyarak, bu ehri ite böyle bildiklerini söyledi. Erdoan, Diyarbakr, yaad tüm skntlar, urad tüm hakszlklar, maruz kald tüm zulümleri geride brakarak aydnlk bir gelecee doru kararl admlarla Allahn izniyle ilerleyecek. dedi.

DYARBAKIRDA çOK YANLILAR YAPILDI

Cumhurbakan Erdoan, Diyarbakrn gerçekten zor günler geçirdiini vurgulayarak, Diyarbakra geçmite çok büyük yanllar yapld. Biraz da bu yüzden Diyarbakr, terör örgütlerinin cirit att bir yer haline geldi. Bu güzel ehir, adeta rahmetli Gaffar Okkan gibi emniyet müdürlerini dahi acmasz çarklar içinde yutan bir iddet düzeninden ne yazk ki böyle bir zulme terk edildi. deerlendirmesinde bulundu.

AK Partiyi kurma çalmalar srasnda bölgeyi ziyaret ettiinde, buradaki dostlarna Hükümete geldiimizde bizden ne istersiniz? diye sorduunu anlatan Erdoan, unlar kaydetti:

Aldm cevap neydi? Olaanüstü hali kaldrn baka bir ey istemeyiz. Sakn ha o dönemin olaanüstü halini bugünküyle kartrmayn. Bugün olaanüstü hal yetkilerinin yüzde 5i bile kullanlmyor. Özellikle hak ve özgürlükler noktasnda en küçük bir kstlama dahi söz konusu deildir.

O dönemdeki olaanüstü hal öyle bir uygulamayd ki tüm vatandalarmzn bann üstünde Demoklesin klc gibi sallanyordu. ktidara geldiimizde ilk i, daha ilk aynda olaanüstü hali kaldrdk. Ama bununla kalmadk, bürokratik vesayeti krdkça demokrasimizin güçlendirilmesi konusunda daha cesur ve kararl admlar atma imkan bulduk.

ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRAS çITASINI YÜKSELTMEK

Cumhurbakan Erdoan, özgürlük ve demokrasi çtasn yükseltmek için eskiden beri talep edilen ne varsa hemen hemen hepsini hayata geçirdiklerini vurgulad.

Devlet Güvelik Mahkemeleri (DGM) gibi özel yarglama usullerini kaldrmaktan ikenceye sfr tolerans uygulamasna kadar pek çok reforma imza attklarn, insanlarn günlük hayatlarn zorlatran yanl uygulamalara son verdiklerini anlatan Erdoan, bunlarn arasnda yerleim yerlerinin isimlerinden, çocuklara istenilen isimlerin verilmesine kadar pek çok konunun olduunu hatrlatt.

Erdoan, farkl dil ve lehçelerin örenilmesi, bunlarla müzik ve film yaplabilmesi, akademik çalma yürütülebilmesi gibi hususlardaki bütün taleplerin hayata geçirildiini kaydetti.

DEMOKRATKLEME Hç BTMEYEN YOLCULUKTUR

Kamu hizmetlerinin sunumunda bölgedeki vatandalarn konutuklar dillerin kullanm veya tercüman bulundurulmas gibi yeniliklere imza atldn dile getiren Erdoan, demokratikleme ve bireysel özgürlüklerin geniletilmesinin hiç bitmeyecek bir yolculuk olduunu vurgulad.

Zaman geçtikçe, artlar deitikçe talepler ve beklentilerin de deiim göstereceine iaret eden Erdoan sözlerini öyle sürdürdü:

Ülkemizde hangi kesimin nerede bir sorunu varsa bunun çözümü için çalmak, mücadele etmek bizim boynumuzun borcudur. Ama katettiimiz mesafenin önemini de asla gözden rak tutmamalyz. Türkiyenin son 15 ylda gerçekletirdii sessiz devrimin, geçmi 150 yln tüm taleplerinin ötesine geçtiini inkar etmek, bu ülkeye, bu devlete ve bu millete yaplabilecek en büyük hakszlktr. Biz, inancmz gerei kimsenin kökenine, merebine, doduu yere bakmayz. Bizi sadece Allahn yaratt bir kul olan, karmzdaki insann bu sfatyla sahip bulunduu haklarn kullanp, kullanmad ilgilendirir. Rizeli Tayyip Erdoan da Allahn bir kuludur, Diyarbakrl Mehmet, Bekir, Baran, Hatice, Zeynep, Hazal da Allahn bir kuludur. ayet illa bir üstünlük sebebi arayacaksak, bakacamz tek yer o da ittika yani takva olacaktr. Hal böyleyken birilerinin illa kökeninden veya merebinden dolay birtakm ayrcalklar, ilave haklar istemesini maeri vicdana kabul ettirmek mümkün deildir.

81 MLYON VATANDA 81 VLAYET BÜTÜNDÜR

Cumhurbakan Erdoan, Ülkemizde, sadece Kürt olduu için bask gören, hakszla urayan kim varsa Tayyip Erdoan olarak onun yannda yer alr, onunla birlikte mücadele ederim. Ülkemizde ister Müslüman ister bir baka dinin müntesibi olsun, srf inancndan dolay ayrmcla maruz kalan varsa onun da yannda olurum. deerlendirmesinde bulundu.

Türkiyenin 81 milyon vatanda ve 81 vilayetiyle bir bütün olduunu vurgulayan Erdoan, ne herhangi bir kimseyi ne herhangi bir vilayeti kimsenin ötekiletirmesi, dlamasnn söz konusu olamayacann altn çizdi.

Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet vurgusu yapan Erdoan, Vatanmz böldürmeyiz. Yok bilmem PYD, yok bilmem PKK. Böyle bir ey olamaz. dedi.

Türkiye Cumhuriyeti devletinden baka devletimiz yok. ifadesini kullanan Erdoan, bu yolda emin admlarla yürüyeceklerini söyledi.

BU DEVLET Hç KMSENN AHS MALI DELDR

Bir, iri, diri, karde ve hep birlikte Türkiye olmann önemine iaret eden Erdoan, unlar kaydetti:

Devlet kurmann, devleti yaatmann öyle kolay olmadn çevremizde yaanan hadiseler bizlere gösteriyor. Ne dedik? Kimse bu ülkeyi bölmeye gayret etmesin. nlerine gireriz. Cudide, Gabar, Tendürekte, Bestler Deresinde girdik. Gerekirse Kandilde de gireriz dedik. Orada da girdik. Bu devlet, hiç kimsenin ahsi mal deildir. 81 milyonun tamamnn maldr. Bu dört ilke, ülke ve millet olarak istiklalimizin ve istikbalimizin teminatdr. Bunlardan birinin dahi ypratlmasna, örselenmesine, tehdit edilmesine rza gösteremeyiz. Ülkemizin birliine, beraberliine, geleceine yönelik saldrlara kar Diyarbakrl kardelerimin de canlar pahasna kar koyduklarn biliyorum.

Diyarbakrllarn çok çile çektiini bildiini dile getiren Erdoan, Evlerden evlere ne gibi tüneller kazldn biliyorum. Diyarbakrn 15 Temmuzda 2 ehidi var. Kardelerim; yllarca bu ülkenin kann adeta bir kene gibi emen bölücü terör örgütünün Diyarbakra ve bölgeye en küçük bir hayr dokunmamtr. deerlendirmesinde bulundu.

BTT BU LER, ARTIK HUZUR VAR

Kayyumlarla yolda gelirken yeni Diyarbakr gördüünü aktaran Erdoan, Krklar Dann halini gördünüz deil mi? Ne oldu imdi Krklar Da? Gerei yapld m, yapld. Olay bu. Bu ülkede bölücü terör örgütü, benim halkma, vatandama, Kürt kardelerime çok çektirdi. Ama artk çektiremeyecek. Bitti bu iler. Artk bir huzur, refah toplumunun bu bölgede inallah erdemine erecekler. ifadelerini kulland.

Sadece kan döken, acya sebep olan, yakan ykan, insanlarn onurunu ve namusunu tehdit eden terör örgütünün gerçek yüzünün herkes tarafndan görüldüüne dikkati çeken Erdoan öyle konutu:

13,14,15 yanda kzlar dalara kaçrmak suretiyle, onlara orada nelerin yapldn televizyonlarda izlediniz deil mi? te bunlar, bu. Özellikle 2015 ylndaki çukur eylemlerinde bu örgütün sergiledii hoyratlk ve alçaklk, hakikatleri gün gibi ortaya dökmütür. Örgütün yol açt ykm, devlet olarak biz yeni batan ina ederek ortadan kaldrdk. Diyarbakr içinde adeta yepyeni bir Diyarbakr ortaya çkardk.

DYARBAKIRA YÖNELK YATIRIMLAR

Cumhurbakan Erdoan, Diyarbakra yaplan dier yatrmlar hakknda bilgi vererek, Geçtiimiz 15 ylda Diyarbakra 24 katrilyon liralk yatrm yaptk. Hem de bu yatrmlar terör örgütüne ramen, onun müteahhitlerimizi tehdit etmesine, öldürmesine ramen, i makinelerini yakmasna, yatrmclar kaçrmak için elinden geleni yapmasna ramen gerçekleti. Terör örgütü sadece ülkemizin ve milletimizin birliine, beraberliine, kardeliine deil ayn zamanda gelimesine, kalknmasna, büyümesine de düman. Biz her eye ramen Diyarbakr da bölgemizi de hizmetsiz brakmadk. dedi.

AFRNE YÖNELK OPERASYON

TSK ve Özgür Suriye Ordusunca Afrinde yürütülen Zeytin Dal Harekatna deinen Erdoan, Artk Afrindeyiz, anbean Afrine girdik giriyoruz. Buraya girerken u anda Afrinde etkisiz hale getirilen teröristlerin says nedir diye sordum. Aldm cevap, 3569 terörist etkisiz hale getirilmi. Artk Afrinin neredeyse 4te 3ü kontrolümüzün altna girmi vaziyette. nallah Nasrun minallahi ve fethun karib ve beiril muminin müjdesi yakn, fetih yakn, artk benim oradaki kardelerim evlerine, topraklarna gidecekler. Yetti artk. Bütün bu sabrlardan sonra imdi fetih müyesser olacak. ehitlerimiz var ama Elhamdüllilah onlar biliyorlar ki biz o yüce makama doru gidiyoruz. ifadelerini kulland.

BUNLAR GAL ORDUSUDUR

Cumhurbakan Erdoan, Bu ehirden bir gencimizin ifadesiyle Denizi olmad halde her gün insanlarn boulduu Diyarbakr artk geride kald. dedi. Her kim, eline silah alp vatandalarn hakkna, hukukuna el uzatmaya, milletin birliini, beraberliini, devletin bekasn tehdit etmeye kalkarsa askerin, polisin hazrda beklediini vurgulayan Erdoan, Ad ister PKK olsun, ister FETÖ, ister DEA olsun, ister YPG, bizim için fark etmez. Arkasnda kimin, hangi gücün olduu da fark etmez. stiklalimizi ve istikbalimizi tehdit eden hiç kimsenin gözünün yana bakmayacak, hemen ban ezeceiz. Bu ülkede huzurla yaamak istiyorsak, demokrasimizi korumak, özgürlüklerimizi geniletmek istiyorsak böyle hareket etmeye mecburuz.

Hedefleri dorultusunda, tavizsiz ekilde yürümeyi sürdüreceklerini dile getiren Erdoan, Diyarbakr sadece bölgenin deil, ülkenin de en önemli ticaret, sanayi, kültür, sanat, spor merkezlerinden biri haline getireceklerini söyledi.

Erdoan, Fratn ve Diclenin bereketini, bölge insan ve milletimizin tamamna kazandrana kadar kaybedecek tek bir dakikamz yoktur. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git