Karınca misali!..

Halep'te yaşanan insanlık dışı vahşete karşı, Diyarbakır'daki hayırseverler kolları sıvadı. Karınca misali, un, gıda ve giyecek yardımları toplatılarak, Halep'e gönderildi.

Haberler 20.12.2016 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Müslüman, Müslümann kardeidir, ona zulüm etmez, onu yardmsz brakmaz ilkesiyle Diyarbakrda harekete geçen insan yardm kurulular ve Sur Belediyesi, Halepte yaanan vahete sessiz kalmayarak, yardm toplad. Medrese Alimleri Vakfnca toplanan 161 ton un Halepe götürülmek üzere yola çkarrken, Sur Belediyesi de ayakkab, giysi ve battaniye yardmnda bulundu.

MEDRESE ALMLERNCE TOPLANAN YARDIM

MEDAV yetkililerince, Diyarbakr Organize Sanayi Bölgesindeki bir un fabrikasndan satn alnan 161 ton 500 kilogram un, 6 tra yüklendikten sonra Halepe ulatrlmak üzere Diyarbakr nsani Yardm Derneine teslim edildi.

KARDEMZN YARDIMINA KOMALIYIZ

MEDAV Bakan Tayyip Elçi, bir Müslüman veya Müslüman topluluun zulüm altna girmesi durumunda ümmetin yardma komak zorunda olduunu söyledi. Myanmar, Irak, Filistin, Suriye ve özellikle de son dönemde Halepte büyük bir katliamn yapldn belirten Elçi, Ümmet olarak hepimizin bu Müslümanlarn derdi ile dertlenmemiz lazm. Bizim de bu zulüm altnda inleyen kardelerimizin yardmna komamz gerekir. dedi.

Suriyeden göç etmek zorunda kalanlara yardm etmek amacyla kampanya balattklarn iaret eden Elçi, daha önce 11 tr yardm gönderdiklerini bugün ise 6 trdan oluan 161 ton 500 kilogram unu madurlara ulatracaklarn dile getirdi.

Yardmlarnn sürüceini vurgulayan Elçi, öyle devam etti:

Tüm ümmete çarmz, herkesin kendi gücünce bir torba un olsun, bir kilo gda olsun, ne gelirse ellerinden buna katk yapsnlar. Her birimizin gücü nispetinde ne ekilde katk yapabiliyorsa gdas, giyimi ve her türlü imkanlaryla buna katkda bulunmas bir farizadr, bir vacibedir. Ümmetin birlii ve dayanmas açsndan Rabbimizin bize verdii bir görevdir.

BR NEBZEDE OLSA ONLARIN YARALARINI SARALIM

Diyarbakr nsani Yardm Dernei Bakan Veysi çiçekli ise mazlum insanlara yardm edebilmenin kendilerini mutlu edeceini bildirdi.

Son 20 günde 4 trdan oluan yardm gönderdiklerini bugün de 6 tr göndereceklerini belirten çiçekli, bunlardan 9 trn un, dierinin ise dier ihtiyaç malzemelerinden olutuunu ifade etti.

Hayrsever vatandalara yardm yapmalar için çar yapan çiçekli, Her bir evden bir battaniye gönderilse, oradaki çocuklar, anneler üümesin. Bir elbise, bir mont, bir ayakkab olsa çok iyi olur. Bir kilo pirinç de olsa, bir soba, bir paket makarna, çocuk mamas olur... Yeter ki bize ulatrsnlar biz de Suriyedeki, Halepteki insanlara yetitirelim. Bir nebze de olsa onlarn yaralarn saralm. dedi.

Yardm tayan araçlar daha sonra yaplan dualar eliinde yola çkt.

SUR BELEDYESNDEN YARDIM GELD

KHK kapsamnda Sur Belediye Bakan Vekilliine görevlendirilen Vali Yardmcs Bilal Özkann talimatyla Halep halk için düzenlenen kampanyaya Sur Belediyesi de destek verdi. Hazrlanan 120 çift ayakkab, 2 bin 500 parça erkek, kadn ve çocuk giysisi ile battaniyeler, Halepe gönderilmek amacyla Diyarbakr l Müftülüüne teslim edildi. l Müftülüü Yardm Koordinatörü Mustafa eker, yapt açklamada, belediyenin yardmlarndan duyduu memnuniyeti dile getirdi.

nsani bir görev için çalmalara baladklarn belirten eker, kendilerine verdii destekten dolay Özkana teekkür etti. eker, toplanan yardmlarn cuma günü Halepe gönderileceini sözlerine ekledi.

L MÜFTÜLÜÜNCE TOPLANAN YARDIM

Diyanet leri Bakanl ve Türkiye Diyanet Vakfnn Halepteki mazlum ve madurlar için Halepte nsanlk Ölmesin sloganyla balatt kampanyaya Diyarbakrdan rekor yardm yapld. Diyarbakr l Müftülüünün organizesiyle, kentte Halep için camilerde namaz sonras 250 bin TL civarnda yardm topland. Diyarbakr l Müftüsü Burhan liyen, Diyarbakr halknn nakdi yardmla yetinmeyip ayni yardmda da bulunduunu belirtti.

NAKT YARDIMDA BULUNANLAR çOM

Hassasiyetinden dolay Diyarbakr halkna teekkür eden liyen, Geçen sene Sur madurlar için bir yardm kampanyas yapmtk. Bu kampanyamzda 195 bin lira para topladk. Bu para u ana kadar bir Cuma gününde toplanan en büyük yardm rakamyd. Bu sene ki kampanyamz geçen yl topladmz yardm geçmi durumda. u ana kadar Diyarbakrda Halep için 250 bin lira civarnda para topland. Diyarbakrl kardelerimiz bununla da yetinmedi, kimileri nakdi yardm yapt, kimileri ayni yardm yaptlar. Halepe ulatrlmas amacyla kamyonlar oluturuldu. Bizler de Diyarbakr Müftülüü olarak sizlerin araclyla Diyarbakr halkna teekkür eder, Cenab Hakkn yardmlarn kabul etmelerini niyaz ederiz. dedi.

MUTA MNK ÖRENCLERN DAYANIMASI

Muta Gökkua Anaokulu örenci ve idarecilerince balatlan Halepte çocuklar ölmesin yardm kampanyasnda toplananlar, nsan Hak ve Hürriyetleri (HH) nsani Yardm Vakfnca Halepe götürülecek. Velilerin yan sra duyarl esnaf ve vatandalarn da destek verdii kampanya kapsamnda toplanan yardmlar örenciler tarafndan kolilere konuldu.

Gökkua Anaokulu Müdürü Mehmet Özçelik, kampanya hakknda yapt açklamada, Halepte her gün katliam ve ykmlarn yaandn, bu kapsamda Halepte çocuklar ölmesin sloganyla kampanya düzenlediklerini söyledi.

çocuklara bu duyarll alamak için bütün snflardan toplanan gda ve giyim malzemelerinin Halepe ulatrlmasn amaçladklarn vurgulayan Özçelik, öyle konutu:

Sözün tükendii noktadayz. Okul olarak Halepte yaanan insanlk dramna dikkati çekerek dört evladnn dalm ban bir kucakta toplayan anne ve baba, Ümranlar bizi artk gaflet uykusundan uyandrmaldr. Okul olarak sonuna kadar diyoruz ki ey dünya bu çl duyun, duyun ki insanlk yaasn, duyun ve görün ki Halepte çocuklar yok olmasn. Yine diyoruz ki ey slam ülkeleri, slam aleminde yaanan bu aclara artk son vermeliyiz, kenetlenmeliyiz ve yekvücut olmalyz. Son olarak kararan umutsuz baklarda küçücük bir umut olma dileiyle bu yardm kampanyasnda emei geçen çocuklarmza, velilerimize, öretmenlerimize ve okul idaresine teekkür ediyorum. Veliler ise özellikle Halepteki katliam ve ykma dikkat çekerek, örencilerin bu kampanyay düzenlemesinin anlaml olduunu ifade etti.

Ana Sayfaya Git