Kariyerler sergilendi

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Dicle Üniversitesi (DÜ) ev sahipliğinde bölgedeki 7 üniversitenin katkılarıyla düzenlenen Güneydoğu Bölgesel Kariyer Fuarı açıldı.

Haberler 20.03.2019 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakanl nsan Kaynaklar Ofisi Bakan Salim Atay, Türkiyenin her yanna imkanlar eit salyoruz. Yeter ki siz deerli örenciler de gelin, irketlerin arad yeteneklerin siz olduunuzu onlara gösterin. Bu ülkede her gencin bir yetenek olduuna inanyoruz. Lütfen siz de kendinize inann. dedi.

Cumhurbakanl himayesinde Dicle Üniversitesi (DÜ) ev sahipliinde bölgedeki 7 üniversitenin katklaryla düzenlenen Güneydou Bölgesel Kariyer Fuar, törenle açld.

Atay, DÜ Kültür ve Kongre Merkezindeki törende yapt konumada, Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann, organizasyonu himayelerine alarak gençlie verdii önemi gösterdiini belirtti.

Erdoann, stanbul Büyükehir Belediye Bakanl görevine baladnda, henüz çöpü toplanmayan, suyu akmayan kentte ilk yapt ilerden birinin Anadoludan gelen örencilerin konaklama, barnma ve burs imkanlaryla ilgilenmek olduunu anlatan Atay, Erdoann, hayat boyunca gençleri koruma, kollama yönünde istekli ve srarl davrandn, bu çabas ve samimiyetinin kendisini Türkiye Cumhurbakan yaptn vurgulad.

Atay, kariyer fuarlarn, 8 bölgede 87 üniversitenin katlmyla düzenlediklerini ifade etti.

Fuarn bir ayann da Diyarbakrda olmasn önemsediklerini dile getiren Atay, Türkiyenin her bir yanna imkanlar eit salyoruz. Yeter ki siz deerli örenciler de gelin, irketlerin arad yeteneklerin siz olduunuzu onlara gösterin. Yetenek her yerde derken, bu ülkede her gencin bir yetenek olduuna inanyoruz. Lütfen siz de kendinize inann. Onlarca irket de buna inand için buraya geldi. diye konutu.

Gençlerin gelecee dair hayallerini geni tutup, kariyer hedeflerini yükseltmeleri gerektiini belirten Atay, Belki imdi aklnzda Devlette bir kadro alaym vardr. O zaman bunun yegane hedef olmayacan göreceksiniz. çünkü biz ayn zamanda çok zengin, gelimi özel sektörü de olan bir ülkeyiz. ifadelerini kulland.

Kariyer fuarlarn Türkiyenin yan sra dünyann dört bir yannda düzenlediklerini bildiren Atay, Türkiyenin sadece dünya siyasetinde güçlü söylemleri olan bir ülke olmadn, ayn zamanda bunu destekleyecek üretiminin, sanayisinin, teknolojisinin olduunu dünyaya göstereceiz. eklinde konutu.

- Amaç gençleri gelecee hazrlamak

Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu da açlan bütün üniversitelerin, salanan bütün imkanlarn ve yaplan bütün etkinliklerin, gençleri gelecee hazrlamak için olduunu söyledi.

Stantlar arasnda gezerken büyük enerjiyle karlatn, her biri gelecekte ülkeyi daha güzel gelecee tayacak, bilgi, birikim ve kiilikleriyle Türkiyeye deer katacak gençleri gördüünü vurgulayan Güzelolu, Her birinizin bir deer olduunu biliyoruz. Sahip olduunuz birikimlerinizle artk tüketen deil üreten, kullanan deil yazan, teknoloji ithal deil ihraç eden bir gelecein hazrlaycs olacanza inanyoruz. dedi.

- Fuarlarn amac ülkemize hizmet etmek

DÜ Rektörü Prof. Dr. Talip Gül de böyle önemli bir etkinlie ev sahiplii yapmaktan mutluluk duyduklarn dile getirdi.

Fuarn asl amacnn örenciler ile sektör ve firma temsilcilerini bir araya getirmek olduunu belirten Gül, unlar kaydetti:

Bu fuarlarn amac bir nevi örencilere hizmet etmek, dolaysyla ülkemize hizmet etmektir. Bu fuarda bata mevcut örencilerimiz olmak üzere, mezun örencilerimiz ve hatta ortaöretim örencileri de farkl sektörler, firmalar ve kamu kurumlaryla bir araya gelecek, tanacak, görüecek ve bir kariyer basama olarak bu fuar deerlendirecek.

Törene, Diyarbakr Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre, Batman, Bingöl, Bitlis, Frat, Mardin Artuklu ve rnak üniversitelerinin rektörleri de katld.

Konumalarn ardndan protokol üyeleri stantlar gezerek, örenciler ve firma temsilcileriyle görütü. Etkinlikte, üniversite örencileri ile kamu ve özel sektör temsilcileri, kariyer ve istihdam konularnda görüme olana bulacak.

Ana Sayfaya Git