Kars'a kayyım!

İçişleri Bakanlığının onayıyla, Kars Valisi Türker Öksüz Kars Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildi

Haberler 03.10.2020 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kobani eylemleri soruturmas kapsamnda tutuklanan HDPli Kars Belediye Bakan Ayhan Bilgen, çileri Bakanlnn onayyla görevinden uzaklatrld.

Bakanlktan yaplan yazl açklamada, Bilgenin, Ankara Cumhuriyet Basavclnn soruturmas kapsamnda Devletin birliini ve ülke bütünlüünü bozma suçundan tutukland hatrlatld.

BLGEN GÖREVDEN ALINDI

Ayhan Bilgenin, Anayasann 127. maddesi ile 5393 sayl Belediye Kanununun 47. maddesi gereince çileri Bakanlnn onay ile geçici tedbir olarak görevden uzaklatrld aktarlan açklamada, ayn Kanunun 45. maddesinde, Ancak, belediye bakan veya bakan vekili ya da meclis üyesinin terör veya terör örgütlerine yardm ve yataklk suçlar sebebiyle görevden uzaklatrlmas veya tutuklanmas ya da kamu hizmetinden yasaklanmas veya bakanlk sfat veya meclis üyeliinin sona ermesi hallerinde 46. maddedeki makamlarca belediye bakan veya bakan vekili ya da meclis üyesi görevlendirilir. Görevlendirilecek kiinin seçilme yeterliine sahip olmas arttr. hükmünün yer ald belirtildi.

KARS VALS KAYYIM OLDU

Açklamada, Kanunun 4 6. maddesindeki Belediye bakanlnn herhangi bir nedenle boalmas ve yeni belediye bakan veya bakan vekili seçiminin yaplamamas durumunda, seçim yaplncaya kadar belediye bakanlna büyükehir ve il belediyelerinde çileri Bakan, dier belediyelerde vali tarafndan görevlendirme yaplr. Görevlendirilecek kiinin belediye bakan seçilme yeterliine sahip olmas arttr. hükmü uyarnca Kars Valisi Türker Öksüzün çileri Bakanlnn onayyla Kars Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirildii kaydedildi.

Ana Sayfaya Git