Kars’ta tutuklama

Kars'ta, PKK/KCK'ye yönelik terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan HDP'li belediye başkan yardımcısı Şevin Alaca ve HDP İl Başkanı Cengiz Anlı'nın da aralarında bulunduğu 4 zanlı tutuklandı.

Haberler 09.10.2020 - 00:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kars Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturma kapsamnda l Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ubesi ekipleri koordinesinde 1 Ekimde Kars merkezli Ankara ve Arda düzenlenen operasyonda gözaltna alnan Kars Belediye Bakan Yardmclar evin Alaca ve Muazzez çartekinci, HDP l Bakan Cengiz Anl, eski Digor Belediye Bakan Yardmcs .E. ve eski Digor il encümen üyesi M.Ynin polisteki ilemleri tamamland.

KARSTA TUTUKLAMA

Harakani Devlet Hastanesinde salk kontrolünden geçirilen 5 üpheli, adliyeye gönderildi. Savclk sorgusu sonras sulh ceza hakimliine sevk edilen Alaca, Anl, .E. ve M.Y, terör örgütüne üye olma suçundan tutukland, çartekinci ise adli kontrol artyla serbest brakld.

Karsta PKK/KCKye yönelik terör soruturmas kapsamnda Alaca, çartekinci ve Anlnn yan sra HDP belediye meclis üyeleri ile HDP il genel meclis üyelerinin de aralarnda bulunduu 21 üpheli gözaltna alnm, daha önce mahkemeye sevk edilen 16 üpheliden 12si tutuklanmt.

Ana Sayfaya Git