Kartallar gölge gibi

Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı timleri, ilkbahara rağmen karla kaplı kırsalda teröristlerin izini sürerek, örgütün barınma alanlarını ve patlayıcıları imha etmek için operasyonlarına devam ediyor.

Haberler 20.04.2022 - 00:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

BNGÖL - Bingölde PKKya yönelik operasyonlarn sürdüren ve Kartallar olarak bilinen jandarma komandolar, ilkbaharda karla kapl dalarda ve krsalda teröristlere göz açtrmyor.

PKK bata olmak üzere terör örgütlerine yönelik operasyonlarn kararllkla yürüten l Jandarma Komutanlna bal Jandarma Komando Özel Harekat Tabur Komutanl timleri, 7 gün 24 saat esasna göre çalyor.

Kartallar olarak bilinen Jandarma Komando Özel Harekat Tabur Komutanl timleri, terör örgütlerinin faaliyetlerinin deifre edilip önlenmesi, örgüt mensuplarnn yakalanmas veya etkisiz hale getirilmesi, teröristlerin barnma alanlarnn imha edilerek üslenmelerinin önüne geçilmesi amacyla operasyonlarn ara vermeden sürdürüyor.

Halkn huzur ve güvenlii için her daim göreve hazr olan Kartallar, alnan istihbaratlar deerlendirip, gerekli planlama ve komutanlarndan aldklar emirler dorultusunda zrhl araçlarla araziye çkyor.

Sorumluluk alanlarndaki dalarda ve krsalda ara bul, yok et prensibiyle teröristlere yönelik operasyon yapan komando timi, karla kapl bölgelerde ve zorlu arazi ile iklim koullarna ramen görevini kararllkla sürdürüyor.

Arazileri didik didik arayarak teröristlerin izini süren timler, örgüt mensuplarnn kulland snak ve barnaklar bulup imha ediyor.

Kartallar, disiplin ve titizlik içinde yaptklar arazi arama taramalarnda zaman zaman teröristlerin araziye yerletirdii patlayc maddeleri ve örgütün finansman kayna olan uyuturucuyu buluyor ve imha ediyor.

Krsal alanda, bölücü terör örgütü PKKnn yerletirdii bomba, el yapm patlayc, mayn ve silahlarn bulunmasna etkin rol alan dedektör köpek Tasnif, üstün koku alma yeteneiyle komandolar her türlü bombal tuzaktan koruyor.

- Son terörist etkisiz hale getirilene kadar devam edeceiz

Komando Özel Harekat Tabur Komutan Jandarma Yarbay Ali Abbas Eyüpolu, AA muhabirine, aldklar eitimler neticesinde yaz k demeden gerekli silah ve teçhizat kuandklarn söyledi.

Hiçbir zorluun mücadelelerini engellemeyeceine dikkati çeken Eyüpolu, Aziz Türk milletimizin bilmesini isteriz ki Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüünü korumak için her zaman ve her yerde her türlü arazi koulunda onurlu mücadelemize son terörist etkisiz hale getirilene kadar devam edeceiz. dedi.

- Geçen yl 19 milyon 615 bin 906 kök Hint keneviri ele geçirildi

Bingöl l Jandarma Komutanlnca 2021 yl içerisinde yürütülen operasyonlar neticesinde ele geçirilen mühimmat ve uyuturucu hakknda bilgi veren Jandarma Yarbay Eyüpolu, unlar kaydetti:

Geçen yl yürütülen operasyonlarda 43 snak ve maara tespit edildi, 7 muhtelif cins ve miktarda silah, 20 el bombas, 8 el yapm patlayc düzenei, 160 kilogram patlayc madde, 4 bin 648 çeitli çaplarda mühimmat ve 784 kilogram yaam malzemesi ile 19 milyon 615 bin 906 kök Hint keneviri, 3 ton 535 kilo 756 gram esrar, 771 kilo 680 gram skunk ve 27 kilo 56 gram metamfetamin ele geçirildi.

Ana Sayfaya Git