Kartpostal gibi

Tarihi Sur ilçesinde geçen yıl çukur ve barikat terörüyle yaratılan tahribatın giderilmesi amacıyla hayata geçirilen projeler, göz kamaştırmaya başladı.

Haberler 10.04.2017 - 08:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn tarihi Sur ilçesinde çevre ve ehircilik Bakanlnca Hz. Süleyman Camisinin çevresindeki 115 dönümlük alanda yaplan rekreasyon çalmas vatandalarn büyük beenisini toplad.

Tarihi Sur ilçesinde geçen yl PKKllarn saldrs sonucu oluan tahribatn giderilmesi amacyla bata çevre ve ehircilik Bakanl olmak üzere birçok kurumun balatt çalmalar sürüyor.

Surun yeniden ihya edilmesi amacyla tarihi Hz. Süleyman Camisinin çevresinde de çalma yürütüldü. Öncesinde çok çirkin yaplar ve gecekondularla dolu, ykk harabe, içine girilemez olan 115 dönümlük alanda istimlak çalmas yapld. Bedelleri hak sahiplerine ödenerek alan istimlak edildi.

Yaplan anlamalarla alandan tahliyeler saland ve peyzaj projesi hazrlanarak uygulamaya konuldu. Tarihi çkalede Hz. Süleyman Camisinin bulunduu alann çarpk yaplardan temizlenmesi çalmalar, TOK tarafndan gerçekletirildi.

Kentin turizmi ve maneviyat için önemli konuma sahip olan alanda, kültürel peyzaj çalmalarna baland.

çevre ve ehircilik Bakanlnca yaplan rekreasyon çalmas ile çkale, cami ve sahabe türbelerini ziyarete gelenler, daha ferah ve çarpk yaplardan arndrlm bir peyzaj alanla karlat.

çalmalar kapsamnda, 27 ehit sahabenin de metfun olduu Hz. Süleyman Camisinin çevresindeki 115 dönümlük alanda çevre ve ehircilik Bakanlnca yaplan rekreasyon çalmas vatandalarn büyük beenisini kazand.

- çok memnunuz

Yeniden düzenlenen alan gezen vatandalardan Semih Göngür, alann çok güzel olduunu söyledi.

Bu, geç kalnm bir hizmetti. çevre düzenlemesinin en güzelini yaptlar. Geçmite belediyeler kasten burada hiçbir çalma yapmad. ehitlere ve sahabelere saygszlk yapld. çok memnunuz diyen Göngür, bu hizmetlerin devam etmesini istediklerini belirtti.

Vatandalardan Abdullah Yakman da düzenleme çalmasyla alann geçmie göre çok güzel olduunu anlatarak, Sur halknn yaplan hizmetten çok memnun olduunu dile getirdi.

Tarihi ilçenin dier yerlerinin de böyle güzel düzenlenmesini istediklerini kaydeden Yakman, Yaplan düzenlemeyle geçmie göre çok güzel olmu. Geçmite burada ykk viran evler vard. çöpten geçilmiyordu. Turizm açsndan da bu düzenleme faydal olacak. Buradaki deerlerin farkna varmak lazm. Bu memlekette biz oturuyoruz. Yaplan her hizmet bize dönecek. ifadelerini kulland.

- Yapanlardan Allah raz olsun

Necla Doan ise alan çok beendiini, görünce gözlerine inanamadn aktararak, böyle güzel yaplacan tahmin edemediklerini, daha önce çok kötü olan alann çok güzel yapldn anlatt.

Doan, Buraya gelip çocuklarmz için dua ediyoruz. Kzmla geldim. çok güzel hizmetler yaplyor. Yapanlardan Allah raz olsun. nallah Diyarbakr daha iyi olur. dedi.

Emekli öretmen Nurten Öner, düzenleme yaplan alan görünce çok duygulandn ve etkilendiini söyledi.

Kentin çok güzel bir alana kavutuunu dile getiren Öner, öyle konutu:

ehitler için dua ettim. Allahm benim vatanma bu hizmeti yapan, Cumhurbakanmdan, Babakanmdan, burann ileri gelenlerinden raz olsun. Diyarbakra bu kadar güzel bir ey kazandrmlar. nallah Diyarbakr ve Türkiye daha güzel olacak.

Ana Sayfaya Git